WERELDREIZIGERS.NL

Egypte

Home » Afrika » Egypte

Dit enorme Noord-Afrikaanse land met 83 miljoen inwoners heeft een magische aantrekkingskracht. De mythes van de farao’s, de gigantische sfinx en de geheimzinnige piramides van Gizeh zijn namelijk nog steeds een belangrijk onderdeel van het huidige Egypte. Het overgrote deel van het land bestaat uit woestijn, zand en kale bergen. Klinkt misschien niet aantrekkelijk, toch zal een reis door dit landschap voor onvergetelijke momenten zorgen. Ook de grote steden Caïro en Alexandrië zijn meer dan bijzonder. De bazaars, de prachtige musea met hun kunstschatten en de Arabische metropool veroveren direct je hart.

Reis door de geschiedenis

Egypte is doordrenkt met geschiedenis. Natuurlijk zijn de piramides en hun bewaker, de sfinx, het bekendste voorbeeld. Maar ook de omgeving van het plaatsje Luxor brengt je terug naar de tijden van koningen en farao’s. Het eerste koninkrijk werd gesticht in 3200 v.Chr. Daarna volgden vele koninkrijken en dynastieën. In Luxor kan je de opgravingssites bezoeken en een blik terug in de tijd werpen.

Duiken in Egypte

Maar er is meer! De prachtige delta van de Nijl laat je weer een heel ander Egypte zien. Ook grenst het land aan de Rode Zee en de Middellandse Zee. De Sahara is door haar uitgestrekte zandvlaktes een unieke omgeving. Zorg alleen dat je er niet verdwaalt. De belangrijkste steden naast Caïro en Alexandrië zijn Port Saïd, Suez, Ismailia en El-Mahalla El-Kubra. Heb je zin in een paar dagen verkoeling aan de kust, ga dan naar Hurghada, Dahab of Marsa Alam. Is duiken je ding? Dan is een stop in Ras Mohammed of Sharm el Sheikh een no brainer!

Mooiste duikspots ter wereld | Onze top 5

Als je eenmaal hebt ervaren hoe het is om met een bonkend hart, suizende oren en verder alleen het raspende geluid van je adem de diepte in te duiken, dan weet je hoe verslavend duiken is. De onderwaterwereld van Scuba...

Translate »