Wereldreizigers.nl

Mauritanië

Home » Afrika » Mauritanië

Mauritanië is land aan de Atlantische kust van Afrika. Mauritanië vormt een geografische en culturele brug tussen de Noord-Afrikaanse Maghreb (een regio die ook Marokko, Algerije en Tunesië omvat) en het meest westelijke deel van Afrika bezuiden de Sahara.

Cultureel vormt het een overgangsgebied tussen de Arabisch-Amazigh (Berber) bevolking van Noord-Afrika en de Afrikaanse volkeren in de regio ten zuiden van de Kreeftskeerkring bekend als Soedan. Een groot deel van Mauritanië omvat een deel van de Sahara-woestijn, en tot de droogte die het grootste deel van die zone van Afrika in de jaren zeventig trof, was een groot deel van de bevolking nomadisch. De minerale rijkdom van het land omvat grote voorraden ijzererts, koper en gips, die nu allemaal worden geëxploiteerd, evenals enkele oliebronnen.

De oude steden Ouadane, Chinguetti, Oualata, Tichitt, Ksar el Barka, Aoudaghost en Koumbi Saleh zijn allemaal overblijfselen van een rijk verleden tijdens het hoogtepunt van de trans-Sahara handel vanuit Zwart Afrika. Veel van deze steden ontwikkelden zich tot religieuze en culturele leercentra.

Het toerisme in Mauritanië moet nog voet aan de grond krijgen vanwege het negatieve stigma dat het een onveilige bestemming is. Dit komt door de eerdere problemen met moorden en ontvoeringen van decennia geleden en het feit dat de meeste ambassades reizigers nog steeds afraden om naar het land te reizen. Avontuurlijke toeristen blijven deze bestemming echter bezoeken en getuige zijn veiligheid uit de eerste hand, de wereld hoort langzaamaan over Mauritanië als een veilig en opkomend toeristisch juweeltje.

NoFear Reizen in Afrika (3) | Overlanden in Mauritanië

We (Cor en Grietje van NoFear Reizen), reizen met onze Toyota Hilux 4×4 camper door Afrika. Het Afrikaanse continent is het mekka voor ‘overlanden‘ met veel uitdagende routes en prachtige bestemmingen. Het eerste...

Translate »