Wereldreizigers.nl

Namibië

Home » Afrika » Namibië

Helemaal in het zuidwesten van Afrika ligt het prachtige Namibië. Een intrigerend land met eindeloze vlaktes en verbluffende natuurgebieden. Wist je bijvoorbeeld dat hier – na de Grand Canyon – de langste canyon ter wereld is te vinden? Fish River Canyon is de naam…

Namibië is een schoon en prettig reisland waar je jezelf makkelijk kan verliezen in een overrompelende rondreis. De hoofdstad van Namibië is Windhoek en met ruim 2 miljoen inwoners is er van gekke drukte hier geen sprake.

Dunbevolkt is een understatement

Een verlaten, uitgestrekt landschap, waar de afstanden tussen de steden, dorpen en gehuchten vaak honderden kilometers is. Hierdoor heb je soms het gevoel dat je de enige mens op deze aardbol bent. Namibië is bijzonder gevarieerd. Een fascinerend woestijnlandschap in het westen met de prachtige rode duinen van Sossusvlei, het wildpark Etosha Nationaal Park in het noorden, in het zuiden de warmwaterbronnen van Ai Ais en de Caprivistrook in het oosten met haar bijzondere flora en fauna. Een verrassende ontmoeting met een land dat veel te bieden heeft.

Steden in Namibië

Het land is uitgestrekt en biedt vooral de rondreizende bezoeker veel variatie. Ook zijn er enkele steden meer dan de moeite waard om te bezoeken. Naast Windhoek dat zo’n 240.000 inwoners telt, kan je tussenstops maken in ondermeer Rehoboth, Grootfontein, Keetmanshoop, Omaruru en Okahandja. De hoofdstad ligt in de glooiende hooglanden, terwijl Rehoboth een prachtig koloniaal stadje is. Vergeet ook zeker niet kustplaats Swakopmund op te zoeken!

National Parks in Namibië op een rijtje

De natuur is wonderschoon in dit land en reden genoeg om af te reizen naar het zuiden van Afrika. Damaraland met haar rotsen en acaciabomen, de ruige Brandberg, Cape Cross en natuurlijk de verschillende nationale parken nodigen uit tot een heerlijk verblijf in dit land. De belangrijkste parken zijn Etosha National Park, Caprivi Game Park, Fish River Canyon National Park en Skeleton Coast Park.

Solitaire Namibië

Roadtrip Namibië Deel 3 | Solitaire en Swakopmund

Om het land Namibië te leren kennen kan er het beste een grote roadtrip gemaakt worden, of een roadtrip die je verdeeld over meerdere stukken. Dit is deel 3 van de roadtrip waarin we west Namibië gaan verkennen! Vanaf...

Translate »