Wereldreizigers.nl
Solitaire Namibië
Home » Afrika » Namibië » Roadtrip Namibië Deel 3 | Solitaire en Swakopmund

Roadtrip Namibië Deel 3 | Solitaire en Swakopmund

Om het land Namibië te leren kennen kan er het beste een grote roadtrip gemaakt worden, of een roadtrip die je verdeeld over meerdere stukken. Dit is deel 3 van de roadtrip waarin we west Namibië gaan verkennen! Vanaf de prachtige Sossusvlei gaan we terug naar het noorden met een stop in het bekende dorpje Solitaire. Nog een stukje verder naar het noorden bezoeken we het oude Duitse stadje Swakopmund, de 2de grootste stad van Namibië. In Swakopmund kunnen vele activiteiten gedaan worden die je roadtrip onvergetelijk maakt. Later zal nog een 4e deel van de roadtrip worden toegevoegd!

Lees ook: Roadtrip Namibië (1) | Keetmanshoop en Fish River Canyon
Lees ook: Roadtrip Namibië (2) | Lüderitz, Kolmanskop & Sossusvlei
Lees ook: Roadtrip Namibië (3) | Solitaire en Swakopmund
Lees ook: Roadtrip Namibië (4) | Cape Cross, Twyfelfontein en Palmwag
Lees ook: Voorbereiding reis naar Namibië | Beste reistijd & inpaklijst
Lees ook: Reisroutes Namibië 2 tot 5 weken | Voorbeeldroutes

Route rondreis deel 3
Route rondreis deel 3

Solitaire

Een groot stipje op de kaart maar in werkelijk zijn het maar een paar gebouwen. Het gaat hier om het dorpje Solitaire dat bij toeristen zeer bekend is bij toeristen. Dit kleine dorpje is een locatie geweest voor vele films en andere avontuurlijk videobeelden. De autowrakken zijn beroemd geworden door deze beelden waardoor toeristen hier graag komen om foto´s te maken.

Het dorpje Solitaire met zijn typische oude auto´s
Het dorpje Solitaire met zijn typische oude auto´s

Er is hier een tankstation te vinden waarnaast de bekende en heerlijke appeltaart te vinden is. Solitaire ligt in het Namib-Naukluft National Park waardoor je hier prachtig kunt verblijven in de buurt. Stop hier onderweg naar Swakopmund. Houdt er wel rekening mee dat dit de grote weg naar Swakopmund is waar het in sommige maanden van het jaar druk kan zijn. Met druk wordt trouwens bedoeld een paar auto´s per uur maar dat is genoeg om het druk te noemen.

C14 naar Walvis Bay

Vanuit Solitaire in noordwestelijk Namibië rijden we door met als einddoel Walsvis Bay. De C14 is er een met wisselende landschappen. Waarbij je eerst door de prachtige Kuiseb Canyon rijdt waar in een goed regenseizoen het water doorheen gaat en de weg regelmatig onder water staat. Onderweg ga je nog over de Steenbokskeerkring heen die ook wel Tropic of Capricorn genoemd wordt.

Midden door de woestijn loopt de Steenbokskeerkring

Daarna rijdt je door het verlaten Namib-Naukluft National Park waarbij het moeilijk te beseffen is dat je nog altijd op aarde bent. Het landschap is droog en water komt hier zelden en groeit dan ook weinig tot geen vegetatie. Het typische woestijn landschap is hier wel van toepassing. Hier zijn een paar campings waarbij je een speciaal toegangsbewijs nodig hebt zodat je in het nationale park rijden mag.

Walvis Bay

Na heel wat uurtjes rijden tussen het zand komt er eindelijk weer een groter stadje in zicht. Eerst kom je nog voorbij de bekende Dune 7 voordat je Walvis Bay inrijdt. In Namibië is dit de grootste haven waarbij vele schepen vanuit de hele wereld aankomen.

Flamingo´s langs de lagoon in Walvis Bay

Aan de kust van Walvis Bay leven veel waterdieren, denk hierbij aan flamingo´s en pelikanen. Deze zijn het beste te vinden langs de lagoon promenade. In Walvis Bay kun je ook boottochten boeken waarmee je de zee opgaat om verschillende vogels te zien en zeehonden. Met veel geluk zijn er ook walvissen en dolfijnen te zien. Vergeet vooral niet de weg tussen Walvis Bay en Swakopmund deze is prachtig mits er geen mist is.

Sandwich Harbour

45 kilometer zuidelijk van Walvis Bay ligt een grote zoutwater lagoon. Waarbij er ontzettend veel vogels leven die naar zuidelijk afrika vertrekken om de winter door te komen. Om hier te komen moet je een tour boeken want zelf mag je hier niet rijden, ook niet met een 4×4.

Sandwich Harbour waar de duinen en oceaan samen komen
Sandwich Harbour waar de duinen en oceaan samen komen

Je komt hier ook voorbij het punt waar de duinen en oceaan samen komen, een van de vele gefotografeerde highlights van Namibië. Ga hier voor hele dag naartoe, het is mogelijk het in een halve dag te doen maar dan zal je niet alle mooie plekjes te zien krijgen.

Swakopmund

Dit oude Duitse dorpje aan de Atlantische oceaan wordt gezien als het enige vakantie resort van Namibië. De temperaturen hier zijn aangenamer dan in de rest van het land door de invloed van de oceaan. Helaas is door de invloed van de Atlantische oceaan, Swakopmund vaak gehuld in dichte mist. De zon is hier dan ook minder aanwezig dan in de rest van Namibië.

In het stadje zelf zijn nog vele gebouwen vanuit de Duitse tijd en is dan ook zeer geliefd bij de Duitstalige toeristen. Regelmatig wordt je dan ook in het Duits aangesproken. In het centrum zijn vele lekker restaurantjes te vinden waarbij je ook schnitzels kunt vinden. Het bekende Duitse taart is hier ook te vinden bij Café Anton. Swakopmund staat ook wel bekend als een adrenaline stadje waarin ieder zijn energie kwijt kan. Vele die in Windhoek wonen gaan in het weekend naar hun vakantiehuisje in Swakopmund om de warme stad te ontvluchten ook wonen er veel mensen die hun pensioen hier doorbrengen.

Skydiven

Voor de echte adrenaline kick kun je gaan skydiven. Met een klein vliegtuigje ga je vanaf het vliegveldje in Swakopmund de lucht in. Waarna je vliegt na 10.000/12.000/14.000 feet afhankelijk wat je gekozen hebt. Onderweg omhoog wordt je vast gemaakt aan je begleider en heb je geweldig uitzicht over Swakopmund en de hoge zandduinen. Eenmaal op de juiste hoogte wordt alles gecheckt en voordat je het weet spring je eruit en ga je met 200 km/h naar beneden.

Skydiven in Swakopmund
Skydiven in Swakopmund

Na 30 seconden is de vrije val voorbij en wordt de parachute open gemaakt en kun je rustig genieten van het prachtige uitzicht over de duinen en het kleine Swakopmund. Hierbij kun je zien dat midden in de woestijn een stadje gebouwd is aan de Atlantische oceaan. Probeer wel op een redelijk zonnige dag te gaan, anders zie je namelijk niet zo heel veel.

Quad rijden

Quad rijden in Swakopmund
Quad rijden in Swakopmund

Waar zand is worden natuurlijk de quad´s uitgehaald. De Namibische duinen doen het perfect om quad te rijden. Je gaat samen met een begeleider de duinen in anders raak je al snel verdwaald tussen al het zand. Je kunt het quad rijden combineren met het sandboarden of samen met kameel rijden.

Surfen

Ondanks dat Swakopmund aan de koude Atlantische oceaan kun je hier ook goede surfplekken vinden. Zo zijn er verschillende plaatsen met maar lage golven waardoor je het hier goed kunt leren. Trek wel een wetsuit aan want het water is heel erg koud. Ga naar de surfschool die in Swakopmund ligt en geniet van de warme zon en het koude water. Voor de meer ervaren surfers zijn er ook hogere golven later in de middag.

Segway

Een activiteit die nog redelijk nieuw is in Swakopmund en nog niet te vinden is in vele reisgidsen. Hierbij ga je eerst naar de jetty pier waarbij je erna doorgaat voor een stadstour door het centrum van Swakopmund. Waarbij de gids je vertelt over het verleden van Swakopmund en waar de lekkere restaurantjes zit.

Segway rijden in Swakopmund
Segway rijden in Swakopmund

Kayakken

Tussen Walvis Bay en Swakopmund ligt het kleine dorpje genaamd Langstrand. Hierbij ligt Bird Rock. Dit is het eindpunt waar je heen gaat kayakken en waar vele soorten vogels hun woonadres hebben. Je kayakt hier ook tussen de zeehonden die naast of achter jou hun hoofd boven water halen. De kayaks zijn redelijk stabiel waardoor je geen kans hebt dat je omvalt. Met veel geluk kun je hier ook dolfijnen zien.

Sandboarden

Liggend sandboarden in Swakopmund
Liggend sandboarden in Swakopmund

De duinen net buiten Swakopmund zijn redelijk steil waardoor ze ideaal zijn om te sandboarden. Je kunt liggend sandboarden maar ook staan zoals snowboarden. Door de steile duinen kun je flinke snelheden tot 80 km/h. Dat gaat wel niet zonder een grote hoeveelheid zand in je schoenen.

Lees ook: Roadtrip Namibië (1) | Keetmanshoop en Fish River Canyon
Lees ook: Roadtrip Namibië (2) | Lüderitz, Kolmanskop & Sossusvlei
Lees ook: Roadtrip Namibië (3) | Solitaire en Swakopmund
Lees ook: Roadtrip Namibië (4) | Cape Cross, Twyfelfontein en Palmwag
Lees ook: Voorbereiding reis naar Namibië | Beste reistijd & inpaklijst
Lees ook: Reisroutes Namibië 2 tot 5 weken | Voorbeeldroutes

Avatar foto

Eline Sieben

Vanaf Maart 2021 t/m december 2021 woonde ik in Windhoek in Namibië voor mijn studie. Ik wil jullie graag meer vertellen over dit prachtige land dat voor vele nog onbekend is!

In mijn leven reis ik heel veel zo was ik in 2022 in Oostenrijk, Duitsland, België, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Namibië onderweg! Intussen heb ik al 33 landen gezien op deze prachtige wereld die aan onze voeten ligt.

2023: Hongarije, Slowakije, Oostenrijk, Turkije, Frankrijk, Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Trinidad en Tobago, Engeland
Vanaf september 2023 -> Rwanda voor 3 maanden

Planning 2024:??

Bekijk mijn instagram @travel_with_eline voor meer prachtige foto´s en verhalen over mijn reizen.

Quote: "Great times never come from comfortzones!"

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link