Wereldreizigers.nl

Rwanda

Home » Afrika » Rwanda

Rwanda’s adembenemende landschap en warme, vriendelijke mensen, bekend als het land van de duizend heuvels, bieden unieke ervaringen in een van de meest opmerkelijke landen ter wereld. Het is gezegend met een buitengewone biodiversiteit, met een ongelooflijke flora en fauna in zijn vulkanen, bergachtig regenwoud en uitgestrekte vlaktes.

Reizigers komen van heinde en verre om een ​​glimp op te vangen van de prachtige gorilla’s, maar er is zoveel meer te zien en te beleven.
De Grote Slenkvallei
West-Rwanda vormt een tak van de Great Rift Valley die bekend staat als de Albertine Rift. Het heeft veel unieke, endemische soorten en bruist van het leven.

Chimpansees, goudapen en andere primaten leven samen met honderden felgekleurde vogels, orchideeën en vlinders.

En dat is slechts krassen op het oppervlak…
Verantwoord Tourisme
Als bewakers van vele iconische diersoorten zet Rwanda zich in om hun bestaan ​​binnen de vier Nationale Parken te beschermen.

We werken er voortdurend aan om ervoor te zorgen dat we in duurzame harmonie met onze omgeving kunnen leven, met een schone en groene mentaliteit. In 2008 hebben we plastic tassen verboden en dankzij de inspanningen van elke gemeenschap is ons land misschien wel het schoonste van Afrika.

Tien procent van de inkomsten uit gorilla-, safari- en andere toeristenvergunningen, evenals parkgelden, wordt besteed in samenwerking met lokale gemeenschappen om levens ten goede te veranderen.

Translate »