WERELDREIZIGERS.NL
Boulders Beach
Home » Afrika » Zuid-Afrika » Boulders Beach: de leukste pinguïn hotspot van Kaapstad

Boulders Beach: de leukste pinguïn hotspot van Kaapstad

Pinguïns wie kent deze schattige dieren nou niet? Normaal zie je ze op je beeldscherm van je televisie, Iphone of Ipad rond waggelen in hun natuurlijke omgeving zoals bijvoorbeeld Antartica. Wil je ze zelf in het echt zien, dan ga je al snel naar de dierentuin om ze te bewonderen. maar wat nou als ik je vertel dat je deze lieve diertjes nu ook in het wild kunt spotten en zelfs mee kunt zwemmen? Ja, je leest het goed, zwemmen! Je kunt op Boulders Beach namelijk rondlopen tussen de pinguïns en doordat ze gewend zijn aan mensen lopen ze niet weg. Wanneer je aankomt zal je kennis maken met de prachtige zwartvoetpinguïns die te kenmerken zijn aan hun schattige witte buik en zwarte rug en flanken. Deze soort komt alleen voor in Zuid-Afrika en aan de Namibische kust. Des ter specialer om deze schatjes dus te bewonderen!

Boulders Beach

Boulders Beach heeft zijn naam te danken aan de vele rotsen die op het beschutte strand liggen. Door de vele rotsen zijn er veel inhammen en de ideale plek voor pinguïns om te verblijven. Het strand ligt op het Kaapse Schiereiland in de buurt van het schattige en bekende surfersdorpje Simon’s Town. Rijd je naar het Zuiden van het Kaapse Schiereiland in de richting van Cape Point dan kun je Boulders beach bijna niet missen. Onder de lokale is Boulders beach ook wel bekend als het strand Boulders bay en dat het een geliefde plek is onder de toeristen dan begrijp je misschien wel. Het strand maakt daarnaast tevens deel uit van het Nationaal park Tafelberg waar sinds 1982 de zwartvoetpinguïns gehuisvest zijn.

Boulders Beach - zwartvoetpinguïns
Boulders Beach – Zwartvoetpinguïns

Leukste plekken om de pinguïns te spotten

Om de pinguïns te spotten is het wel zo leuk om te weten waar je precies moet zijn om de beste plek te hebben. Natuurlijk is het leuk om van een afstandje naar de diertjes te turen, maar het liefste sta je natuurlijk naast ze. Dit is ook zeker mogelijk. Als je aankomt bij het strand van Boulders beach wordt je al snel naar de menigte gebracht waar je de pinguïns vanaf een grote vlonder kunt bewonderen. Volg je de vlonder paden dan merk je al snel dat je niet bij ze kunt komen en dit over het algemeen vaak ook erg druk is.

Mijn tip? Loop niet achter de menigte aan, maar ga zelf op onderzoek uit. Op deze manier zijn wij op een strand gekomen een stuk verderop dan de vlonder, waar overigens wel de meeste pinguïns meestal zitten. Loop je het strand op dan zie je op het begin nog niet zoveel van deze schattige tweevoeters, maar als je langs een aantal rotsen loopt, merk je al snel dat je meer groepjes tegenkomt. De ene pinguïn ligt lekker te slapen en de ander kijkt dromerig naar de zee. Wil je weten hoe je op dit strand bij Boulders Beach komt? Lees dan mijn uitgebreide blog hier.

Naast het strand en de bekende vlonder paden kan het ook zomaar zijn dat je een pinguïn voorbij ziet lopen door de straten van het dorpje verder op. De pinguïns willen nog wel eens van het strand afgaan om de omgeving, net als ons, verder te verkennen.

Beste reistijd

Verheug jij je erop om deze schattige pinguïn te spotten, dan is het natuurlijk wel handig om te weten wat de beste reistijd is om deze plek te bezoeken. Het antwoord? Het gehele jaar door! Aangezien dit het leefgebied is van de pinguïns, zullen ze er zo’n beetje altijd wel zijn. Natuurlijk kent Kaapstad net als ieder ander land verschillende seizoenen en is het niet altijd even mooi weer. Om er meer zeker van te zijn dat het tijdens je vakantie naar Kaapstad ook aangenaam wat betreft weersomstandigheden wil ik je aanraden om tussen de maanden November tot en met Maart je vakantie te plannen. In deze periode is het zomer in Kaapstad en heb je kans op meer zon en heerlijke temperaturen.

Boulders Beach

Hoe kom je op Boulders Beach?

Ben je op vakantie in Kaapstad dan raad ik je aan om een auto te huren. Sommige highlights liggen een stuk rijden buiten Kaapstad en het is dan handig om flexibel te zijn wat betreft vervoer. Boulders beach kun je ook het beste bezoeken met de auto. Zo ben je niet afhankelijk van bepaalde tijden of anderen waardoor jezelf kunt bepalen hoelang je hier wilt spenderen. Daarnaast is het ook leuk om een bezoekje aan Boulders beach te combineren met meerdere highlights. Kom je vanuit het centrum van Kaapstad? Volg dan de wegen M3 en M4.

Boulders beach bezoeken? Lees alle tips op sherulestheglobe.nl!

Op het blog van sherulestheglobe.nl vind je een volledige Boulders Beach reisgids met alle tips om jou bezoek aan deze leuke hotspot onvergetelijk te maken. Bekijk ook de andere Zuid-Afrika blogs.

Sharella

SHARELLA ? I Travel & Fashion
Reisblog ??
☆ Travel diaries & Fashion inspo ☆
✈️ Flight Attendant ↠ KLM
? Finding comfort in the chaos of life

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link