WERELDREIZIGERS.NL
Home » Afrika » Zuid-Afrika » Op vakantie naar Kaapstad, de leukste plekjes op een rij!

Op vakantie naar Kaapstad, de leukste plekjes op een rij!

Kaapstad, met uitstek één van mijn favoriete reisbestemming in Zuid-Afrika! Mooie stranden, diverse natuur en natuurlijk heerlijk eten. Een vakantie naar Kaapstad is er zeker eentje voor in de boeken. Heb je zin in drukte? Maak dan een wandeling over Long Street. Toch liever genieten van de veelzijdige natuur? Kies er dan voor om een hike te maken in de prachtige omgeving.

Lees ook: De 10 Mooiste Nationale Parken in Zuid-Afrika | Panorama’s en wildlife

Surfers, natuurliefhebbers, zonaanbidders, ga zo nog maar even door. Tijdens een vakantie in Kaapstad kom je allerlei type reizigers tegen. Van reizigers die van pure luxe houden tot aan backpackers met een klein budget. Het is de perfecte plek voor allebei. Juist die mengelmoes zorgt voor een fantastische sfeer in Kaapstad. Wil je weten hoe jij je reis door Kaapstad onvergetelijk kunt maken? In dit blog deel ik allerlei tips en leuke bezienswaardigheden!

Vakantie naar Kaapstad

Als je op vakantie wilt naar Kaapstad is het leuk om wat achtergrond informatie te weten voordat je vertrekt. Wist je namelijk dat Kaapstad ook wel de moederstad wordt genoemd? Of dat Kaapstad vroeger een kleine havenstad is geweest en nu is uitgegroeid tot zo’n beetje de grootste stad van het land. Daarnaast staat Kaapstad niet alleen bekend om de robuuste en mooie natuur, maar ook om de grote wijnstreken. Voor de wijnliefhebbers onder ons kun jij je lol niet op. Je kunt je dus wel voorstellen dat je hier veel verschillende wijnproeverijen hebt en ik kan je vertellen het is zeker de moeite waard!

Lees ook: Must sees in Zuid-Afrika | Alle rondreis tips en hotspots

Leuke plekjes in Kaapstad

Ga je op vakantie naar Kaapstad, dan kun je eigenlijk je hele vakantie wel vol plannen met activiteiten. Vervelen in deze Zuid-Afrikaanse stad doe jij je zeker niet. Je kunt je dus ook we voorstellen dat Kaapstad onwijs veel leuke plekjes heeft om te bezoeken. Hierdoor kan het nog wel eens moeilijk zijn om te beslissen welke plekjes in Kaapstad de moeite waard zijn. De leukste activiteiten zet ik hieronder voor je op een rij.

Pinguïns spotten

Pinguïns in Zuid-Afrika? Ja, die zijn er zeker en veel ook! Bij Boulders Beach spot je deze schattige tweevoeters in hun eigen habitat. Om tussen deze schattige wilde dieren rond te lopen is een unieke ervaring die je denk ik niet snel meer zult mee maken. Je vindt dit strand bij het kleine dorpje Simon’s Town. Het is een grappig gezicht dat de mensen en de zwartvoetpinguïns hier naast elkaar leven. Het kan zelfs wel eens voorkomen dat je een pinguïn door de straten ziet lopen.

Maak een hike naar de top van Lion’s Head

Nog geen genoeg gehad van het wandelen? Dan is Lion’s Head ook een toffe plek om te hiken. De Lion’s Head is zo’n 669 meter hoog en eenmaal boven kun je genieten van een spectaculair uitzicht! De hike duurt ongeveer één uur en is dan ook voor de meeste mensen goed te doen. Tijdens de hike maak je kennis met de ruige natuur en kun je wederom genieten van een mooi uitzicht.

Gekleurde huisjes Bo-Kaap

Struin je door het wijkje Bo-Kaap dan lijkt het net alsof je je even in Zuid-Amerika waant. De mensen die mij kennen weten dat ik helemaal fan ben van gekleurde huisjes en zulke straatjes. Zodra je er doorheen wandelt hangt er gewoon meteen een sfeer en dit geldt hetzelfde voor het schattige wijkje Bo-Kaap.

Beklim de Tafelberg tijden je vakantie naar Kaapstad

De Tafelberg, één van de leukste en meest bijzondere plekken in Kaapstad. Voor de fanatiekelingen en avonturiers onder ons is het een aanrader om de Tafelberg te beklimmen. Het is ook mogelijk om naar boven te gaan middels een kabelbaan, maar als je eerst een goede hike hebt gedaan zal het gevoel dat je krijgt bij het zien van het uitzicht nog uitbundiger zijn en je vakantie naar Kaapstad helemaal compleet maken.

Maak een roadtrip naar het Zuiden van het Kaapse Schiereiland

Ben je in Kaapstad dan is het zeker een must om een roadtrip te maken naar het Zuidelijke gedeelte van Kaapstad. Reis je af naar het Zuiden dan kom je uit bij Kaap de Goede Hoop. Hier maak je wederom kennis met de prachtige natuur. Het bijzondere is dat je tijdens de reis het landschap ziet veranderen. Het ene moment rijdt je langs de ruige rotswanden en robuuste uitzichten en het andere moment rijd je een Nationaal Park in met uitgestrekte vlaktes en veel keien. Het is zeker de moeite waard!

Vakantie naar Kaapstad

Meer verhalen lezen van Sherulestheglobe.nl?

Dat kan! Op mijn website sherulestheglobe.nl deel ik nog meer inspirerende reisblogs, waaronder over Zuid-Afrika. Kaapstad heeft zoveel te bieden en is één van de meest veelzijdige bestemmingen die ik heb bezocht. Voor meer leuke plekjes in Kaapstad lees dan ook mijn blog over de leukste bezienswaardigheden in Kaapstad.

Sharella

SHARELLA ? I Travel & Fashion
Reisblog ??
☆ Travel diaries & Fashion inspo ☆
✈️ Flight Attendant ↠ KLM
? Finding comfort in the chaos of life

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link