WERELDREIZIGERS.NL
fietsen in beijing
Home » Azië » China » Op de fiets door Beijing | Boek een fietstocht en verken de stad!

Op de fiets door Beijing | Boek een fietstocht en verken de stad!

Welkom in China! En wanneer je dan toch in Beijing bent is het erg leuk om een fietstocht te doen. Ik heb een fietstocht gedaan met Bike Beijing. De tourguide spreekt Engels, een fiets is inbegrepen en je bent verplicht een helm te dragen tijdens de tocht, ook als je Nederlander bent en je hele leven al kunt fietsen. Bike Beijing biedt meerder tochten waar je je voor kunt aanmelden, ik heb gekozen voor de Hutong Bike Tour. Het is erg leuk om met een gids lekker door Beijing te fietsen. De gids gaat voor en vertelt je alles wat je maar wilt weten over Beijing en de bezienswaardigheden waar je langs komt.

Plan hier je vakantie naar Azië

Fietsen in Beijing

Fietsen in Beijing kan nog wel een uitdaging zijn. Iedereen toetert naar elkaar en neemt voorrang waar hij denkt dat hij voorrang heeft. Er is veel verkeer in de stad; auto’s, e-bikes, scooters, riksjas, wandelaars.

Hutongs

Hutongs zijn typische oude steegjes in Beijing, sommigen wel 700 jaar oud. Veel locals wonen in de hutongs en je kunt het lokale leven proeven. De locals vinden het leuk om een praatje te maken met de voorbijgangers, ze spelen spelletjes of verkopen zelfgemaakte lekkernijen. De steegjes liggen diep in de drukke stad verscholen. Het best is om deze met de fiets te verkennen, omdat je vaak niet makkelijk door de steegjes kan komen. De steegjes staan vol met spulletjes van de locals, de was hangt gewoon buiten aan de elektriciteitskabels, soms staat er een auto waarvan je je afvraagt hoe deze daar ooit is beland.

Lees ook: Wereldwijs | Vliegtijd – Hoe lang is het vliegen naar Azië?

In verschillende hutongs vind je traditionele siheyuans. Dit zijn een soort complexen van een aantal gebouwen rondom een pleintje. Vaak hebben deze hele mooie deuren. Als er een deur open staat, gluur dan even naar binnen om de siheyuan te bekijken.

Imperial City Wall Park

Via de hutongs fiets je richting het Imperial City Wall Park. Dit is een tuin vlakbij de Forbidden City. Het park is aangelegd in 2001 en het is het grootste park in Beijing, met bijna 80 soorten planten en bomen. Er zijn verschillende fonteinen en beelden te vinden. 

In dit park stond een aandoenlijk mannetje met een karretje waar hij een Chinese specialiteit verkocht, gekarameliseerd fruit op een stokje. Eten en fietsen met zo’n stokje tegelijk is geen aanrader trouwens. 

Drum Tower

De rode Drum Tower en de kokkentoren Bell Tower staan recht tegenover elkaar. Beide torens zijn gebouwd in de jaren 1200, tijdens de Yuan-dynastie en werden gebruikt om tijdens de Yuan-, Ming- en Qing-dynastie de tijd aan te geven.

In de Drum Tower zijn 25 drums te zien en vanaf het balkon kun je de omliggende hutongs zien.

Bell Tower

De Bell Tower staat recht tegenover de Drum Tower en is iets hoger dan de Drum Tower. In deze toren is een 600 jaar oude bel te zien. De bel is 7 meter hoog, weegt zo’n 63 ton en is 30 centimeter dik. Het is de grootste en zwaarste bel in heel China. Ook heb je bij deze toren bovenin een mooi uitzicht over de Drum Tower.

Houhai Lakes

De Houhai Lakes zijn 2 meertjes omringd door witte hekjes. Het is een erg toeristische plek. Er zijn veel restaurantjes, winkeltjes en riksja’s rondom de Houhai Lakes. Vooral in de weekenden en avonden is dit een populaire plek voor de jongere Chinezen en ons Westersen, door de koffietentjes en muziekbarretjes met liveoptredens.

Je kunt een leuke tocht maken met de fiets rondom de meertjes en door de hutongs rondom de meren. Ben je klaar met het fietsen? Dan kun je ook met een bootje het meer op, of je laat je met een riksja langs het meer fietsen.

Forbidden City

De Verboden Stad is gebouwd in 1422. Het was de plaats waar de Chinese keizers van de Ming- en Qing-dynastie hun rijk bestuurden. De Verboden Stad was streng verboden voor de gewone Chinezen, alleen de keizers en hun gevolg mochten de Verboden Stad binnen. De stad is omringd door 3,5 kilometer aan paleismuren.

Lees ook: 3 dagen Kuala Lumpur | Complete city guide met 15 activiteiten

De Verboden Stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is de grootste en best bewaarde collectie van bezienswaardigheden en historische gebouwen in heel China. De Poort van de Hemelse Vrede is de toegangspoort tot de stad. Het portret van Mao hangt aan de gevel en deze kun je bewonderen vanaf het Plein van de Hemelse Vrede.  

Fietsen in Beijing

Zoals je hier kunt lezen is het zeker een aanraden om Beijing te verkennen op de fiets. Natuurlijk zijn er verschillende tours waar je je bij kan aansluiten, maar een fiets huren en zelf lekker gaan fietsen is ook prima te doen!

Lees ook: Fietsen in Nederland | Een weekend naar India, het Kremlin en Paaseiland

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Moniek

Moniek, 32 jaar en ik hou van reizen! Ik heb nog zoveel op mijn bucketlist staan, Barcelona, Indonesië, Peru, USA, IJsland, noem maar op! Hopelijk kunnen we ooit alles afvinken.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link