Wereldreizigers.nl
Home » Azië » Indonesië » Heb je een visum nodig voor Indonesië en hoe vraag je het aan?

Heb je een visum nodig voor Indonesië en hoe vraag je het aan?

Ja, in de meeste gevallen heb je een visum nodig om Indonesië binnen te komen, afhankelijk van de duur van je verblijf en je nationaliteit. Er zijn verschillende manieren om een visum aan te vragen voor Indonesië, hier zijn enkele van de belangrijkste opties.

Visa-vrij verblijf

Sommige nationaliteiten, waaronder Nederlanders, kunnen visumvrij binnenkomen voor een beperkte periode (meestal 30 of 60 dagen) in Indonesië, mits deze worden verkregen bij aankomst. Dit visum is niet te verlengen en niet voor zakelijke doeleinden.

E-visum

Indonesië biedt nu ook een e-visum aan voor een aantal nationaliteiten waaronder Nederlanders. Dit visum kun je aanvragen via de officiële website, het is vaak goedkoper dan een visum bij aankomst en je ontvangt het direct via e-mail. Dit visum is geldig voor 60 dagen.

Visum bij de ambassade

Als je liever een visum aanvraagt bij de ambassade of het consulaat van Indonesië in Nederland, neem dan contact op met de ambassade of het consulaat om te weten te komen welke documenten je nodig hebt en hoe je een aanvraag moet indienen.

Houd er rekening mee dat de eisen voor een visum kunnen veranderen, dus het is het beste om de meest recente informatie te verkrijgen en te controleren met de Indonesische ambassade of het consulaat in Nederland of de e-visum website van Indonesië. Verder is het ook belangrijk om te weten dat er wel of niet een COVID-19 PCR test vereist is om het land binnen te komen, dus informeer je goed over de huidige situatie en eisen van het land.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link