24.8K Followers

Japan

Home » Azië » Japan

Japan, het land van de Rijzende Zon en de allerlekkerste sushi, is een bijzondere samensmelting van eeuwenoude cultuur en hypermoderne technologie. Nergens anders in de wereld komen deze twee tegenstellingen zo moeiteloos samen. Aan de ene kant zijn er de stokoude tempels en vergeten rituelen, aan de andere kant de nieuwste games en bizarre technische snufjes. De serene rust in Kyoto en de felle neonreclames in ‘s wereld grootste stad Tokyo: het lijkt een onmogelijke combi, maar in Japan is het de normaalste zaak van de wereld.

Japanse chaos in Tokyo en Osaka

De metropool van Tokyo is een ongekende ervaring. Alleen al het kruispunt Shibuya is een wereld op zich. Neon en gigantische beeldschermen schreeuwen op elke straathoek om je aandacht. Een moment van rust in deze wereldstad vind je in het Ueno park of in de wijk Asakusa met haar schitterende Senso-Ji tempel. Een andere stad in Japan die altijd leeft en nooit slaapt is Osaka. Hier, in het zakencentrum van het land, vind je alles waar Japan bekend om staat. Heerlijk sushi-tentjes en gekke winkeltjes. Kortom, altijd drukte en altijd iets te beleven.

Geisha’s in Kyoto

Maar Japan kent ook een ander gezicht. Neem de trein naar Kyoto en ontmoet de wereldberoemde geisha’s. Bezoek de prachtige tempels zoals de Fushimi Inari tempel en stap binnen in kastelen van goud. Kyoto is het heilige middelpunt van het moderne Japan. Ook in Matsumoto, Nara en Kamakura stap je in de wereld van het oude Japan met haar prachtige natuur en bloedmooie tempels. Alsof de tijd heeft stilgestaan. De beklimming van de vulkaan Fuji is de perfecte afsluiting in dit wondere land.

Translate »