21.8K Followers

Home » Azië » Japan » Rondreis door Japan | Een beetje raar maar wel lekker

Rondreis door Japan | Een beetje raar maar wel lekker

Een rondreis door Japan is een ontmoeting met een totaal andere wereld. Vergeet de Hollandse kneuterigheid en doe-maar-normaal-mentaliteit, Japan is een stoofpot vol eigenaardigheden en absurditeiten. Het is hier bijvoorbeeld doodnormaal om een uur lang katjes te knuffelen in een Cat Café. En waar anders mag je niet op straat roken maar wel in restaurants? Vreemd misschien? Totdat ook jij niet anders weet en vol overgave urenlang in een karaokebar de longen uit je lijf staat te zingen, zonder enige gêne. Japan ruikt anders, voelt anders en proeft anders.

Prettige chaos in Tokyo

Een wandeling door de grootste metropool ter wereld is een reis op zich. Altijd geluid, flitsende beelden en mensen, overal mensen. Het drukke verkeer en de overvolle metro’s, je moet er tegen kunnen. Een bezoek aan de Japanse hoofdstad is de chaos overigens meer dan waard. Er is zoveel te zien en te doen in deze miljoenenstad. Ga allereerst eens naar de Tokyo Tower en bewonder de machtige skyline van deze hypermoderne stad. Het uitzicht vanaf deze Japanse versie van de Eiffeltoren is fenomenaal.

Prachtige bloemen in Tokio, rondreis Japan
Prachtige bloemen in Tokio, rondreis Japan

Harajuku girls

Zin in een dagje gek doen met de kids? Ook dat is geen probleem in Tokyo. Zo is er naast DisneyLand, ook een DisneySea in town! Allebei even leuk. Een andere must-see is de tonijnveiling op de Tsjukijii Centrale Vismarkt. Verser dan verse vis, de sushi hier is dan ook absoluut goddelijk. Andere aanraders: shoppen op Tokyo’s eigen eiland Odaiba (vergeet niet ‘s avonds de Rainbow Bridge op de foto te zetten), een heilig bezoek aan de tempel van Meiji Jingū en stiekem gluren naar de bijzonder geklede Harajuku girls bij het gelijknamige station. Dress to impress!

Harajuku girls, rondreis Japan
Harajuku girls, rondreis Japan

Beklim Mount Fuji

Even geen zin meer in chaos? Tijd om de overvloed aan mensen te ontvluchten en de Japanse natuur in te duiken. Vlak buiten Tokyo sta je al snel aan de voet van Mount Fuji, een indrukwekkend vulkaangebergte die Japanners één keer in hun leven beklommen moeten hebben. Laat je afzetten op 2500 m hoogte en volmaak zelf de klim naar de top op 3776 m hoogte. Wees voorbereid op een flinke beproeving! Het uitzicht vanaf de top maakt deze klim uiteraard meer dan waard.

Mount Fuji, Rondreis Japan
Mount Fuji, Rondreis Japan

De schoonheid van eiland Hokkaido

Ook tijdens je rondreis door Japan is er tijd voor ontspanning! Stop onderweg bij één van de warmwaterbronnen, Onsen geheten. Deze bronnen zijn vaak omgetoverd tot Japanse badplaatsen waar je heerlijk kan uitrusten en bijkomen van je reis. Daarna door naar het eiland Hokkaido. Dit prachtige eiland is het decor van verschillende nationale parken. Maak zeker even een rondtrip door het Nationale Park van Shikotsu-Toya. In de stad Sapporo, gelegen op het eiland, kan je de kabelbaan nemen naar de top van de Moiwa-san, enjoy the view!

Ontspanning op Hokkaido
Ontspanning op Hokkaido

De heilige tempels in Kyoto

De tempels in in Kyoto zijn bezienswaardigheden op zich en kunnen niet achterwege blijven tijdens je rondreis door Japan. Of je nou de oudste Boeddhistische tempel van Tokyo bezoekt, de Sensō-ji, of de prachtige Todai-ji tempel in Nara: elke tempel is bijzonder en uniek. De karakteristieke daken, rustgevende wierook en schitterende beelden doen je beseffen dat je op heilige grond staat. Tempelhoofdstad van Japan is zonder enige twijfel Kyoto. De geisha’s, de indrukwekkende tempel van Ginkaku-ji en vooral de Fushimi Inari-taisha, een tempel met galerijen die overdekt worden door duizenden scharlakenrode poorten (torii), zijn adembenemend mooi. En er is meer! Kyoto ligt verborgen in een prachtig landschap. Ga bijvoorbeeld eens naar het westen van Kyoto, naar de regio’s Sagano en Arashiyama. De Japanse natuur is hier op z’n best. Ook de Hozugawa rivier is een bijzonder uitstapje. Pak de kayak en race naar beneden!

De heilige tempels van Kyoto, Japan
De heilige tempels van Kyoto, Japan

Absurd en eigenaardig Japan

We kennen Japan van de schreeuwerige reclames, vreemde spelletjes en bijzondere obsessies. Eigenlijk vinden we de Japanners vaak maar raar. Hebben we dat nou helemaal fout of schuilt er wel een waarheid in? Ik denk het laatste. Want Japanners hebben absoluut bijzondere trekjes. Zo zijn ze gek op bijzondere uitvindingen. Een klem op je fiets om je paraplu aan vast te zetten (waarom hebben wij die nog niet??), uitschuifbare rietjes (simpel maar geniaal!), sokken met tenen zodat je gewoon sokken kan dragen met slippers (mij niet gezien!). Het zijn maar een paar voorbeelden van Japanse genialiteit. Dit zijn allemaal leuke eigenaardigheden van het land die je tijdens je rondreis door Japan tegen gaat komen.

Hoge hakken en de perfecte wc

Ook op straat zie je de vreemdste dingen. Zo wordt alles met cartoons aangeduid, zelfs officiële namen van bijvoorbeeld de politie. Heel schattig en typisch Japan. Verder zijn Japanse vrouwen fanatieke hoge-hakken-dragers, waar overigens niks mis mee is. Ben je single en ontmoet je een hele leuke date? Misschien een goed moment om een Love Hotel uit te proberen. Hier kan je een kamer per uur huren. Ideaal? Het vooroordeel over smetvrees bij de Japanners lijkt wel te kloppen. Handschoentjes en mondkapjes zijn compleet ingeburgerd en niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Als laatste: het toilet. Nergens anders in de wereld zal je tijdens een rondreis met zo’n prettig gevoel van de wc stappen. De wc’s in Japan zijn namelijk uitgerust met douche-functie, bidetfunctie, brilverwarmer, föhnfunctie, bovendien wordt alles voorzien van het juiste geluidje.

Tijdens je rondreis door Japan zie je veel rare borden en cartoons
Tijdens je rondreis door Japan zie je veel rare borden en cartoons

Conclusie: Een rondreis door Japan smaakt misschien een beetje raar maar wel heel erg lekker!

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Let op: deze pagina kan affiliate links bevatten. Ook is het mogelijk dat links in het artikel zijn gesponsord door adverteerders. Een aankoop doen via deze links kost niets extra - wel krijgen wij bij een aankoop via deze links een kleine fee. Met dit geld houden we de website up-to-date en in de lucht.

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

Inhoudsopgave

Copy link