Wereldreizigers.nl
Reis naar de Malediven
Home » Azië » Malediven » Een budget vriendelijke reis naar de Malediven: alle tips op een rij!

Een budget vriendelijke reis naar de Malediven: alle tips op een rij!

Wanneer je aan verschillende mensen vraagt waar ze echt nog een keer naar toe willen op reis, reken er dan maar op dat de Malediven zeker een aantal keren naar voren komt. Ik begrijp dit maar al te goed, want het is ook echt één van de mooiste plekken op onze fantastische aardkloot. De meeste mensen denken dat deze bestemming alleen is weg gelegd voor mensen met veel geld of honeymooners, maar het is ook zeker mogelijk om een budget vriendelijke reis naar de Malediven te maken. Zelf kreeg ik ook vaak de vraag of we niet ontzettend veel geld kwijt waren? Het antwoord hierop: nee, het is echt mogelijk! Benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Ik deel alle tips voor een zo’n goedkoop mogelijk reis naar de Malediven.

Plan hier je vakantie naar Azië

Goedkope reis naar de Malediven

Reis naar de Malediven
Reis naar de Malediven

Lees ook: De Malediven | 6x leuke activiteiten die je gedaan moet hebben!

Dat de Malediven prijzig is dat weet iedereen, maar ga je goed zoeken dan zie je dat het ook veel goedkoper kan. Zo’n luxe resort is prachtig om te zien, alleen betaal je daar meestal de hoofdprijs om een aantal dagen te kunnen verblijven. Daarnaast is het vaak ook nog eens zo dat er maar één aanbieder is voor excursies op het eiland waardoor zij zelf de prijs kunnen bepalen voor de activiteiten die zij aanbieden. Hoe kun je dan wel een goedkope reis naar de Malediven samenstellen? Combineer een reis naar de Malediven met bijvoorbeeld een reis naar een ander land, verblijf op een budget vriendelijke backpackers eiland of bespaar op je vliegtickets door flexibel te zijn wat betreft reisdata.  

Lees ook: 10 irritante gewoontes van backpackers

Reis naar de Malediven combineren

Wil je naar de Malediven? Dan raad ik je aan om dit te combineren met een reis naar een ander land. Dit is namelijk de goedkoopste optie en vaak ook nog eens heerlijk voor de afwisseling. Zo combineerde wij onze drieweekse reis naar Sri Lanka met de Malediven. Wij begonnen onze reis in Sri Lanka en vlogen vanaf Colombo naar Male om de laatste 5 dagen van onze vakantie hier nog even te genieten. Persoonlijk vonden wij dit ook een goed combinatie wat betreft afwisseling cultuur en strand/relaxen. De verbinding vanaf Sri Lanka naar de Malediven is ontzettend goed, maar ook andere Aziatische landen zijn erg in trek om dit paradijselijke oord mee te combineren. Neem bijvoorbeeld Kuala Lumpur (Maleisië) of Thailand

Lees ook: 8x de mooiste dingen die je gezien moet hebben in Sri Lanka

Reis naar de Malediven
Kick some Maldives!

Budget vriendelijke backpackers eilanden

Naast de vele luxe resort eilanden zijn er ook eilanden op de Malediven die erg geliefd zijn onder backpackers. Zo verbleven wij op het backpackers eiland Mafuushi. Een klein, maar sfeervol eiland met meerdere hotels. Op dit eiland betaal je voor een overnachting tussen de €30 en €180 euro per nacht. Je kunt dus zelf kiezen hoe luxe en duur je het wilt maken. Om de kosten nog meer te reduceren adviseer ik je om samen te reizen! Zo kun je de kosten gemakkelijk splitten! Naast Maafushi zijn de eilanden Fulidhoo, Thulusdhoo en Guraidhoo erg geliefd en ook eilanden waar je prima kunt verblijven voor een redelijke prijs.

Lees ook: Top 10 | Wat zijn de goedkoopste landen voor een wereldreis?

Maafushi, Malediven
Maafushi, Malediven

Kosten vliegtickets voor de Malediven

Zoals al eerder aangegeven is flexibiliteit de key voor een budget vriendelijke reis naar de Malediven. Zo kan het soms wel een paar tientjes schelen als je een paar dagen eerder of later vertrekt. Houdt daarom de websites zoals bijvoorbeeld Cheaptickets en Skyscanner in de gaten!

Lees ook: Goedkope vliegtickets vinden en boeken | 10x expert tips

Vliegtickets naar de Malediven
Vliegtickets naar de Malediven

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Sharella

SHARELLA I Travel & Fashion
Reisblog
Travel diaries & Fashion inspiration
KLM flight attendant
Finding comfort in the chaos of life

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link