🛒 Neem een kijkje in onze gloednieuwe webshop! | Klik hier om naar de webshop te gaan --> 🛒

12.2K Followers

Myanmar

Home » Azië » Myanmar

Myanmar stond tot enkele jaren geleden bekend als Birma (soms ook Burma). Tegenwoordig heet het land Myanmar. Maar er is meer veranderd in dit land dan enkel de naam. Dit arme land, waar een groot deel van de bevolking onder de armoedegrens leeft, was vroeger een afgesloten land waar je niet zomaar binnenkwam. Omgrensd door Thailand, Laos, China, India en Bangladesh is Myanmar goed verstopt in Zuidoost-Azië. De reden dat je als toerist niet snel een kijkje kon nemen in dit fascinerende land was de dictatuur die hier heerste. Sinds januari 2011 is de dictatuur naar de achtergrond verdwenen en kwam er een nieuw staatshoofd.

De vele culturen in Myanmar

Het land kent verschillende interessante steden. De steden Yangon, Mandalay en Bagan worden steeds drukker bezocht en zijn dan ook plaatjes op zich. De vele culturen die hier rondlopen maken er een bonte boel van. Indiërs, Nepalezen, Chinezen en natuurlijk Birmezen leven dicht op elkaar. Er is nog steeds wel onderdrukking, zo heeft de lokale moslimbevolking het nog steeds niet makkelijk. Maar er lijkt licht aan het einde van de tunnel.

Prachtige natuur in Myanmar

Je verwacht het misschien niet maar in Myanmar liggen schitterende natuurgebieden. Riviervlaktes met dichte begroeiing, de overvloed aan bossen en jungles en het tropische klimaat vormen al snel de achtergrond voor een bloedmooie reis. In de nationale parken ontdek je diverse unieke diersoorten zoals de rode panda en de aap met stompneus. Bijkomen doe je op de heerlijke stranden. Ook die vind je in dit mysterieuze land!