23.3K Followers

Zuid-Korea

Home » Azië » Zuid-Korea

Zuid-Korea ligt in Azië en was tot 1945 onderdeel van Korea. Nu bestaat Korea uit Zuid-Korea en Noord-Korea en zoals bekend zijn dit niet de dikste vrienden. Nog steeds is er veel spanning tussen beide landen. Zuid-Korea bestaat uit maar liefst 3000 eilanden die voor de westelijke en zuidelijke kust liggen. Hoofdstad is Seoul, een bruisende metropool met een indrukwekkend centrum.

Amerikaanse invloeden

Zuid-Korea is een modern en westers land, dat in een behoorlijk welvarende staat vertoeft. De Amerikaanse culturele invloed is groot: vestigingen van McDonalds, PizzaHut en Dunkin’ Donuts bepalen het straatbeeld, en Amerikaanse rock schalt uit vele luidsprekers.

Steden in Zuid-Korea

Natuurlijk is Seoul de belangrijkste stad. Seoul bestaat uit 25 zogeheten stadsdistricten en ligt aan de rivier de Han. De stad is inmiddels 600 jaar oud en wordt bewoond door 11 miljoen mensen. Seoul hoort dan ook tot een van de dichtstbevolkte steden ter wereld. Tel je de inwoners van de buitenwijken mee, dan kom je al snel aan de 22 miljoen inwoners. Andere steden in Zuid-Korea zijn havenstad Busan, Daegu, Daejon en Gwangju.

Eilanden en berglandschap

Ook de natuurliefhebbers zitten goed in Zuid-Korea. Naast de vele eilanden, waarvan Cheju de grootste is, valt er nog veel meer te beleven. Een goed voorbeeld is Dadohae National Marine Park. Dit park bestaat ook uit vele eilanden. Vooral Dochodo is werkelijk fenomenaal. Ongekend mooie stranden waar je in alle rust van kan genieten. Het binnenland van Zuid-Korea bestaat verder uit veel berglandschap. Chuncheon is een plaats die is gelegen tussen uitgestrekte meren: een favoriete reisbestemming onder de Zuid-Koreanen zelf.

Translate »