WERELDREIZIGERS.NL
Home » Azië » Zuid-Korea » Rondreis Zuid-Korea (1) | Eiland Jeju-Do

Rondreis Zuid-Korea (1) | Eiland Jeju-Do

Om het land Zuid-Korea te leren kennen kan er het beste een grote rondreis gemaakt worden. Dit is deel 1 van mijn rondreis door Zuid-Korea met als start het eiland Jeju-Do (Wiki hier). Het eiland kan het hele jaar door bezocht worden vanwege het goede weer.

Plan hier je vakantie naar Azië

Jeju-do

Het eiland Jeju-do (locatie hier), ligt onder het vaste land en is het grootste eiland van Zuid-Korea. Door zijn prachtige stranden en mooie natuur, is het dé vakantiebestemming voor de Zuid-Koreanen zelf. Midden op het eiland ligt de hoogste berg van Zuid-Korea, die tevens een vulkaan is. Het grootste deel van het eiland bestaat uit ongerepte natuur. Hierdoor staan ze op de lijst van de 7 nieuwe natuur wereldwonderen. Op deze lijst staan ook de Tafelberg in Zuid-Afrika en het Amazonegebied in Zuid-Amerika.

Jeju-Air, één van de locale luchtvaartmaatschappijen om naar Jeju-Si mee te vliegen
Jeju-Air, één van de lokale luchtvaartmaatschappijen om naar Jeju-Si mee te vliegen

Van en naar Jeju-do

Om op het eiland te komen kan je het beste vliegen. Vanuit alle steden op het vaste land van Zuid-Korea, gaan vliegtuigen naar International Airport Jeju, het enige vliegveld op het eiland. De kosten van de vliegtickets zijn vaak goedkoop, omdat het binnenlandse vlucht is. Denk hierbij aan ongeveer €20-40 euro per enkele vlucht met ruimbagage. Vanuit Seoul Gimpo Airport gaan meerdere vluchten per dag van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Ze vliegen ook vanaf Busan, Guangzhou, Gunsan, Ulsan en Yeosu.

Lees ook: Wereldwijs | Vliegtijd – Hoe lang is het vliegen naar Azië?

Welkomsbord op Jeju International Airport
Welkomsbord op Jeju International Airport

Vervoer op Jeju-Do

De bus is op het eiland de enige vorm van openbaar vervoer. Het busnetwerk is heel erg groot, waardoor je overal kunt komen zonder lang in de bus te zitten. Helaas komt de bus niet overal en voor sommige plaatsen is het nodig om een auto huren of taxi te nemen.

Een ritje met de regionale bus kost 1200 Won per ritje (€0,90). In heel Zuid-Korea is de T-Money kaart te verkrijgen en het werkt zoals een OV-Chipkaart in Nederland. Op Jeju kan je de T-money kaart ook gebruiken. Er zijn ook een paar snelbussen die over het eiland rijden. Deze zijn duurder en sneller.

Het is ook mogelijk om het eiland rond te fietsen (ca. 250 kilometer) in 3-5 dagen kan deze tocht gemaakt worden via het aangelegde fietspad rondom het eiland. De fietsen worden verhuurd in Jeju-Si en Seogwipo en de route is relatief vlak.

Jeju-Si

De hoofdstad van het eiland Jeju-do is de Jeju-Si, een goede uitvalsbasis om het eiland te verkennen, mocht je niet willen rondreizen. Hier kun je goed winkelen in één van de vele winkelstraten en zijn de hipste bars en restaurants te vinden. De stad ligt in het noorden van het eiland en dichtbij zee.

De hoofdstad Jeju-Si
De hoofdstad Jeju-Si

De bezienswaardigen liggen vooral rondom de stad en niet in centrum. De meest bekende zijn het Arario Museum (locatie hier) en Jeju April 3 Peach Park(locatie hier), maar ook het strand Samyang (locatie hier) is een bezoekje waard.

West Jeju-Do

Het westen van het eiland is het beste te bereiken met openbaar vervoer en staat bekend om zijn vele musea en creatieve plekjes. De meeste toeristen zullen hier niet komen. Hierdoor is het heel erg rustig, met alleen Koreanen. Het stadje Hallim bestaat uit veel leuke restaurantjes met mooie uitzicht over de zee.

Seogwipo

Helemaal in het zuiden van het eiland ligt het grotere stadje Seogwipo, welke een goede uitvalsbasis is voor een bezoek aan Hallasan National Park, maar ook andere bezienswaardigheden op het eiland. Rondom het stadje liggen veel bezienswaardigheden, waardoor je er makkelijk een paar dagen kunt doorbrengen.

De waterval Cheonjiyeon in het centrum van Seogwipo
De waterval Cheonjiyeon in het centrum van Seogwipo

Seogwipo ligt naast zee, waardoor er verschillende watervallen te vinden zijn. Cheonjiyeon en Jeongbang zijn de bekendsten en zijn ook de meest bezochte en gefotografeerde. Dichtbij de kust ligt het eiland Saeseom, waar je via de loopbrug vanuit het vaste land kan komen. De brug heeft prachtige doorkijkjes naar verschillende eilandjes en het Seogwipo.

Hallasan National Park

In Hallasan National park ligt de hoogste berg van Zuid-Korea
In Hallasan National park ligt de hoogste berg van Zuid-Korea

Hallasan National Park (locatie hier) ligt midden op het eiland en heeft een grote bezienswaardigheid, namelijk de hoogste berg van Zuid-Korea met 1950 meter boven zeespiegel. Dit nationale park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het is één van meest bezochte bezienswaardigheden van Zuid-Korea. Je kunt hier zowel via Seogwipo komen als via Jeju-Si.

Kaart Hallasan National Park
Kaart Hallasan National Park

Via verschillende routes is het mogelijk om naar de top te wandelen. Deze routes starten niet allemaal vanaf hetzelfde punt en het is daarom belangrijk om goed te bekijken waar de wandelingen beginnen. De makkelijkste wandelingen zijn Yeongsil, Eoseungaengak, Donnaeko, Eorimol en Seokgul-am, maar deze bereiken allemaal niet de top en lopen vaak door de bossen waar je weinig uitzicht hebt. Wil je naar de top? Dan ga je via de Gwaneum-sa of Seongpanak wandelroute.

Vergeet niet vooraf te reserveren en houdt rekening met het weer. Deze wandeling zijn niet gemakkelijk en een beetje conditie is nodig door de vele hoogtemeters. Belangrijk is dat je op tijd vertrekt, zodat je voor de sluitingstijd terug bent. Neem ook genoeg eten en drinken mee op je wandeling.

Oost Jeju-Do

Seongsan Ilchul-bong bij zonsondergang
Seongsan Ilchul-bong bij zonsondergang

In het oosten van Jeju zijn prachtige stranden te vinden maar ook de bekendste vulkaan Seongsan Ilchul-bong geeft prachtige uitzichten. Naast het vaste land ligt er nog een klein eilandje genaamd Udo dat met de fiets bezocht kan worden. Vanuit het oosten kun je ook dagtripjes maken naar het binnenland van het eiland zoals de Snoopy Garden en het Jeju Folk Village.

Seongsan Ilchul-Bong

Een van de vele trappen om Seongsan Ilchul-bong omhoog te lopen
Een van de vele trappen om Seongsan Ilchul-bong omhoog te lopen

Seongsan Ilchul-Bong (locatie hier) is de meest bezochte plek in het oosten van Jeju-Do bij het stadje Seongsan-Ri. Deze 182 meter hoge oude vulkaan is ook wel bekend als “Sunrise Peak” en herkenbaar aan zijn kommetjes-achtige vorm. De vulkaan staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hierdoor betaal je een kleine entreeprijs (2000 won, €1,50), voor het beschermen van deze prachtige natuurverschijnselen.

Lees ook: Reistrends en populaire reisbestemmingen 2021 | Google zoekvolume

Vanaf de entree duurt het ongeveer 20 minuten om boven te komen via vele trappen. Op warme dagen kan je het beste vroeg omhoog wandelen, voordat het te warm wordt en zo is het ook nog rustig. Vanaf boven kun je ook een prachtige zonsondergang bekijken en ook voor zonsopkomst is het een bekende plaats.

Snoopy Garden

Het recent geopende (2021) Snoopy Garden is bekend geworden via Instagram en druk bezocht door veel Koreanen en zelden door toeristen. Binnen heb je het Garden House, waar de strips worden opgedeeld in verschillende ruimtes met elk een ander thema. Buiten in de outdoor Garden zijn verschillende gebieden met elk een belangrijk onderwerp vanuit de bekende Peanuts strips. Het park wordt vooral bezocht door jongeren en kost 18000 Won (€13,-) voor volwassen, hier kun je een hele middag doorbrengen tussen de prachtige flora en fauna van Zuid-Korea.

Lees ook: Singapore | 10 must sees in de schoonste stad ter wereld

De bekende Peanuts strips nagebouwd in de Snoopy Garden
De bekende Peanuts strips nagebouwd in de Snoopy Garden

Reisplanning

Bij een bezoek aan Jeju, kun je kiezen om op één plaats te verblijven en vanaf hier naar verschillende bezienswaardigheden te gaan. De makkelijkste manier is echter om een rondje over het eiland te maken met als start Jeju-Si.

In de hoofdstad Jeju-Si heb je met twee dagen genoeg tijd om alles te bekijken, ook alle omliggende bezienswaardigheden. Hierna kan je met de snelbus naar Seogwipo reizen. Het is een goed idee om een dag te gaan wandelen in Hallsan National Park en nog één tot twee dagen te nemen voor de andere bezienswaardigheden in en rond Seogwipo. Vanaf hier kun je met de lokale bus naar Seongsan-Ri, waar je twee dagen kunt blijven en één dag om naar het binnenland van Jeju-Do te gaan.

Tot slot kun je terug naar Jeju-Si om het vliegtuig te pakken naar Busan of een van de andere bestemmingen die Jeju International Airport rijk is. Daarover meer in de volgende blog!

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Eline Sieben

Vanaf Maart 2021 t/m december 2021 woonde ik in Windhoek in Namibië voor mijn studie. Ik wil jullie graag meer vertellen over dit prachtige land dat voor vele nog onbekend is!

Planning 2023: Nog nader in te vullen. Vanaf september -> Rwanda

In mijn leven reis ik heel veel zo was ik in 2022 in Oostenrijk, Duitsland, België, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Namibië onderweg! Intussen heb ik al 28 landen gezien op deze prachtige wereld die aan onze voeten ligt.

Bekijk mijn instagram @travel_with_eline voor meer prachtige foto´s en verhalen over mijn reizen.

Quote: "Great times never come from comfortzones!"

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link