Wereldreizigers.nl
VANLIFE - Robin en Jenn leven al drie jaar in hun busje
Home » Campers » Vanlife » VANLIFE: Robin en Jenn wonen 3 jaar in een camper | Mini vanlife-docu

VANLIFE: Robin en Jenn wonen 3 jaar in een camper | Mini vanlife-docu

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar we besteden langzaam maar zeker steeds meer aandacht aan vanlife op Wereldreizigers.nl. Deze trend komt namelijk niet zomaar uit de lucht vallen. Reizen en wonen in een camper of camperbus is de afgelopen 10 jaar alsmaar populairder geworden en de corona pandemie gooide daar nog een flinke schep bovenop. Met een camper kon je namelijk nog wel reizen, ook wanneer de vliegtuigen niet meer vlogen. Maar dat is niet de enige reden dat het vanlife leven zo populair is geworden. De huizenmarkt staat op zijn kop en kosten om te leven bereiken een punt waardoor het voor veel mensen onbetaalbaar wordt. Steeds meer mensen zoeken daarom een uitweg naar financiële vrijheid, een vanlife is voor hen zeer interessant.

Lees ook: How to: Camperbus kopen of ombouwen

VANLIFE is meer dan reizen alleen

De huizenmarkt is oververhit en huren is pittig duur, dus welke opties zijn er dan nog? Steeds meer mensen kiezen voor het leven in een busje niet alleen omdat ze graag reizen, ook omdat het soms pure noodzaak is. Soms wil men gewoon niet meer meedoen aan de ‘ratrace’ van het normale leven waarbij alles draait om werken en betalen om te leven.

Sinds enige maanden is Arnoud Klop van TinyDocu daarom op zoek gegaan naar alternatieve vormen van wonen. Denk aan het leven op een woonboot, in zeecontaniers of in een tiny-house. En natuurlijk: het leven in een busje!

Arnoud bezocht in zijn serie mini-docu’s over alternatief wonen Robin en Jenn, die inmiddels al meer dan drie jaar in een camperbusje wonen. Eerst was het een wat oudere variant en nu in een mooie zelfgebouwde bus waarin ze het echte #vanlife leven ervaren. Met deze bus trekken ze de hele wereld over.

Bekijk de mini-docu video bovenaan deze pagina!

Waarom ze kiezen voor vanlife

De keuze voor het het vanlife leven (het leven in een bus), had voor Robin en Jenn enkele voorwaarden. Ze moesten het beide wel echt leuk vinden en stiekem was de roep naar vrijheid ook wel heel erg aanlokkend. Maar ook niet geheel onbelangrijk: de kosten van het leven in een camperbusje zijn behoorlijk laag waardoor je ook veel minder ‘moet’.

VANLIFE - Robin en Jenn leven al drie jaar in hun busje

Het stel leeft van hun seizoenswerk. Doordat de kosten zo laag zijn hoeven ze ook niet heel veel geld te verdienen om goed rond te komen. De vaste lasten liggen ongeveer rond de 1000 euro per maand. 

Wat de toekomst Robin en Jenn brengt zien ze eigenlijk vanzelf wel weer. Op dit moment zijn ze lekker aan het wintersporten maar het zal niet gek zijn als ze over enkele weken in het zuiden van Spanje terecht zijn gekomen om te genieten van de zon…

Meer weten over alternatief wonen, vanlife en andere vergelijkbare onderwerpen? Volg dan Arnoud Klop’s TinyDocu YouTube kanaal.

…en natuurlijk kun je Robin en Jenn ook volgen op Instagram. Zie je daar!

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link