Wereldreizigers.nl

Aruba

Home » Caraïben » Aruba

Aruba is een zonnig land in het Caribische gebied. Zeg je Aruba, dan denk je ongetwijfeld witte stranden en kristalhelder water. Voor veel Nederlanders is Aruba dan ook een zeer geliefde bestemming in zowel de zomer als winter. Het eiland ligt ten noorden van Venezuela, naast andere eilanden als Curacao en Bonaire. Aruba is eigenlijk het hele jaar door genieten. Zon, zee en strand: de perfecte ingrediënten voor een perfecte vakantie.

Hoofdstad Oranjestad

Hoofdstad van Aruba is Oranjestad, en zoals het hoort bij een Caribisch land is deze stad levendig, kleurrijk en sfeervol. Flaneren op de boulevard hoort er hier zeker bij. Het winkelcentrum Royal Plaza Mall is een bijzonder bouwwerk waar je heerlijk kan winkelen en even kan genieten van de koele airco. In het binnenland ligt het natuurpark Arikok. Het beste kan je hier doorheen rijden met een 4×4. Je vindt hier grotten, ruwe rotspartijen en de grote Natural Bridge.

De stranden van Aruba

Maar eenmaal in Aruba kom je vooral voor de stranden. Elk strand heeft zo z’n eigen karakter. Palm Beach en Druif Beach zijn rustige stranden waar je jezelf in een paradijs waant. Vergeet ook zeker niet te snorkelen in het zuiden van Aruba, je komt hier de meest kleurige vissen tegen. Duiken is natuurlijk ook een uitstekende optie. Voor de kust liggen verschillende wrakken en als je geluk hebt kom je reusachtige schildpadden tegen.

Divi divi

De warme wind, de zon en de weinige regenval mogen er dan voor zorgen dat het eiland een paradijs is voor toeristen, het is ook de reden van de relatief beperkte flora en fauna op het eiland. Er komen voornamelijk struikgewassen, agaven en boomsoorten als de divi-divi voor, een boomsoort die door de wind wordt gevormd.

De meest opvallende planten zijn de cactussen die verspreid over het eiland in een groot aantal soorten voorkomen. Er komen zeven soorten hagedissoorten voor, waarvan de leguaan de bekendste is. Verder kun je twee slangensoorten tegenkomen: De Santanero en de giftige Cascabel.

Nationaal Park Arikok

Het Nationale Park Arikok is door de overheid aan het begin van de jaren tachtig uitgeroepen tot natuurgebied, dat is ongeveer 18% van het eiland.

De hoogste punten op Aruba, zoals de bergtoppen van de Arikok en de Jamanota, bevinden zich in dit park. Hier zijn ook de oudste Arawak-tekeningen te bezichtigen. Door de betrokkenheid van de overheid met het milieu, wordt erop toegezien dat het park alleen gebruikt wordt door milieuvriendelijke organisaties die het belang van het eiland voorop stellen.

Wat te doen op Aruba? | 10x tips en bezienswaardigheden

Naast de hagelwitte stranden rondom de hotelzone heeft Aruba veel leuke en avontuurlijke activiteiten te bieden. In dit artikel neem ik je mee op reis langs de allermooiste plekjes. Ik laat je zien wat je allemaal kunt...

Café 080 | Het gezelligste Nederlandse café op Aruba

Het moest er een keer van komen! Een interview met mijn neef Japie, de extraverte eigenaar van Café 080 op Aruba, bij velen bekend als het gezelligste café van het eiland. We zitten bij Jaap thuis om een deel van het...

eilandhoppen abc eilanden

Eilandhoppen op de ABC eilanden

Aruba, Bonaire en Curacao zijn tropische pareltjes die je goed kunt combineren. Elk eiland heeft iets unieks, dus hop van het ene naar het andere! Ontdek Aruba, het eiland dat bekend staat om zijn zachte zandstranden...

Translate »