Wereldreizigers.nl

Cuba

Home » Caraïben » Cuba

Je zou het misschien niet denken, maar het land dat alles en iedereen jarenlang buiten de deur probeerde te houden, is een fantastische reisbestemming. Nergens anders vind je een land dat nog zo puur en eigenzinnig is. Nou ja, bijna nergens. Het Cuba van Fidel Castro is inmiddels verleden tijd, maar het Cuba van nu is nog steeds een schitterend decor voor een droomreis, inclusief salsa, Chevy’s en kleurige casa’s. Cuba ruikt anders, voelt anders en droomt anders.

Cuba is één van onze favoriete eilanden in het Caribisch gebied. Het land lijkt nog steeds op het land zoals je het ziet in de film Dirty Dancing 2, met dansen op straat, Cubaanse muziek en koloniale huizen. Wees er snel bij, want het authentieke Cuba is snel aan het verdwijnen.

Che en Fidel

De Cubaanse geschiedenis is iedereen waarschijnlijk wel bekend. Che Guevara, Fidel Castro en hun gewapende revolutie zorgden ervoor dat er in hun land in Midden-Amerika decennia lang geen pottenkijkers werden binnengelaten. Geholpen door het handelsembargo van de VS zag je nergens de overbekende merken zoals Tommy Hilfiger of Burger King, alleen Cubans finest. Terwijl je in de rest van de wereld in bijna elke uithoek wel een McDonalds tegenkomt, bleef Cuba zichzelf. Havana en Santiago de Cuba zijn steden waar je je onmiddellijk thuis voelt. Salsamuziek weerklinkt in alle stoffige straatjes. En de locals zijn dan misschien niet rijk, eerder straatarm, toch geven ze je het gevoel dat je altijd welkom bent.

Land van Columbus

Een reis door Cuba brengt je langs zonovergoten stranden in Varadero, koloniale tijden in Havana en historische plaatsen zoals Baracoa. Hier zette Columbus voor het eerst zijn voeten op Amerikaanse aarde. Cuba is geschiedenis in het heden. Geniet ervan nu het nog kan!

Translate »