Wereldreizigers.nl
Home » Digital Nomads » 7 maanden kamperen: Droom of Nachtmerrie?

7 maanden kamperen: Droom of Nachtmerrie?

De meeste mensen gaan een paar weken op vakantie en kiezen er dan voor hun luxe huis te verruilen voor wat primitievers: een camping bijvoorbeeld. Kamperen kan op diverse manieren; met een tent, een vouwwagen, een camper, een daktent, een caravan etc.

Wij kozen ervoor om te kamperen. Zeven maanden kamperen in een omgebouwde voormalig DHL vrachtwagen.

Lees ook: DIGITAL NOMAD | 100x tips voor startende en gevorderde reisblogs
Lees ook: Het leven van een Digital Nomad

7 maanden kamperen in onze camper, een oude DHL vrachtwagen
7 maanden kamperen in onze camper, een oude DHL vrachtwagen

Kamperen en afzien

Met een puberzoon én twee grote honden. Ook wij lieten ons huis achter en gingen Europa in. Op naar avontuur. Zelf ben ik opgegroeid met kamperen; ik ging met mijn ouders jarenlang met de vouwwagen op vakantie. Mijn vriend, Ronald, heeft nachtenlang gebivakkeerd voor Defensie; ook hij weet wat ‘afzien’ is. Mijn zoon Leff is minder ‘gewoon’ met afzien en minimalisme.

The rule of 5

De eerste opdracht: ‘Pak in volgens the rule of 5’ was al even slikken. Die regel houdt in dat we allemaal van alles 5 stuks mee mogen nemen. 5 shirts, 5 korte broeken etc. Ondanks dat we een grote camper hebben, is ruimte altijd een ‘dingetje’. En dus streefden we naar ‘zo min mogelijk’. Dit bleek achteraf nog steeds teveel…. Wat heeft een mens weinig nodig.

Luxe camperen vs wild staan

We hebben een prachtige reis gemaakt; door Frankrijk, Spanje, Portugal, Slovenië, Oostenrijk, Duitsland: zoveel mooie locaties gezien. En gekampeerd op diverse manieren: van luxe camping met verwarmd zwembad tot aan in the wild staan en geen voorzieningen hebben. En weet je wat het mooie is van kamperen; het is op alle mogelijke manieren gaaf om te doen. Er is geen ‘beter’ dan goed als het gaat om kamperen. Kamperen is gewoon goed. Goed voor je geest, voor de contacten met jouw gezin, voor de waardering van de natuur en voor jouw gezondheid.

Is na 7 maanden kamperen nog steeds leuk? Wat mij betreft wel. Ik doe niets liever dan rondtoeren in onze camper door Europa. Ieder vorm van luxe doet me weinig. Ik geniet van alles wat we wel hebben. En dan is een warme douche al een feestje.

Wildkamperen in Europa
Wildkamperen in Europa

Werken of sabbatical

Onze reis was geen vakantie: wij hebben ‘gewoon’ doorgewerkt. Mijn zoon had een sabbatical van school, maar ik niet van mijn bedrijf. Een geheel locatie onafhankelijk bedrijf waarin ik mijn Missie vervul: mensen inspireren en motiveren alles uit hun leven te halen wat erin zit.

Digital Nomad worden?
No Madness In My Bus - Locatie onafhankelijk werken

Wil jij een locatie onafhankelijk inkomen waar jij mee op reis kunt?

Wil het het Digital Nomad leven ervaren? Liesbeth van NoMadNess in my Bus maakt samen met jou een online of offline business concept waar jij mee kunt gaan reizen.

Samen werk je van 0 tot winstgevend aan een business concept waardoor jij vrijheid kunt gaan ervaren en tijdens jouw (fulltime) reizende leven een inkomen hebt om jouw gedroomde leven te beleven.

Ga naar website
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you.

Twee weken kamperen kan een heel jaar goedmaken: stel je dan eens voor wat een langere reis met je kan doen. Die mogelijkheid lijkt er niet voor iedereen.

Maar toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt.

Tijdens onze reis schreef ik mijn boek: Reizen, Werken & Opvoeden: Te Gek of Gekkenwerk?!

Hierin beschrijf ik hoe het ‘on the road’ leven écht is. En deel ik handige tips en ervaringen. Maar ook een stappenplan hoe je tot zo’n ‘mobiel inkomen’ komt waardoor wij locatie onafhankelijk zijn en de keuzevrijheid hebben te leven waar we willen. Het boek kost nu tijdelijke slechts €5,50: doe er je voordeel mee! 🙂 Je bestelt het boek hieronder.

Wat is het voor jou, 7 maanden kamperen: een Droom of en Nachtmerrie?

Ik hoor het graag van je!

Liefs, Liesbeth

Lees ook: De weg naar het leven van een Digital Nomad

Liesbeth

Liesbeth Uithol (1977) is expert op het gebied van creëeren van locatie onafhankelijk business concepten.

Met haar bedrijf NoMadness In My Bus hielp zij velen letterlijk ‘op weg’. Zij konden eindelijk hun droom gaan realiseren: meer vrijheid en meer reizen, maar dan mét een goed lopend bedrijf en inkomsten.

Samen met Ronald Schuurbiers (vriend, 1972), Leff Onderdelinden (zoon, 2008), Obi (rescuedog, 2003) en Woody (rescuedog, 2019) reisde zij 7 maanden als Digitale Nomaden door Europa in hun voormalig DHL vrachtwagen. Hun volgende trip is de Silk Route; een overland route naar China met de camper.

Liesbeth heeft één missie: iedereen die een droom heeft te inspireren en te motiveren om die droom te verwezenlijken.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link