Wereldreizigers.nl
locatieonafhankelijk ondernemer
Home » Digital Nomads » Digital Nomad of locatie onafhankelijk ondernemer?

Digital Nomad of locatie onafhankelijk ondernemer?

‘Huh?! Wat is het verschil?’ hoor ik je denken. Het verschil tussen een Digital Nomad en Locatie onafhankelijk Ondernemer. Zit daar überhaupt verschil tussen? Ik denk van wel en licht je graag de praktische verschillen toe.

Een digital nomad is thuisloos

Van oorsprong is een nomade iemand die rondtrekt. Zodra de locatie hem niets meer ‘brengt’ trekt hij verder. En oorspronkelijk is dat ‘brengen’ in termen als voedsel en overlevingskansen. Tegenwoordig uit zich dat vooral in FOMO: stel je voor dat er nog andere mooie plekken zijn die ik nu mis. Een nomade heeft geen eigen huis. Die trekt uitsluitend rond. De ene keer wat langer op een plek, de andere keer slechts kort. De moderne digital nomad trekt rond; van de ene mooie locatie met Wifi naar de andere. Met als doel: genieten van de wereld. Niet zo zeer de overlevingsdrang meer als vroeger. Meer een luxe vorm van beleven van het leven.

Lees ook: DIGITAL NOMAD | 100x tips voor startende en gevorderde reisblogs
Lees ook: 10 manieren hoe Digital Nomads online geld verdienen

Bij locatieonafhankelijk ondernemen is verplaatsen geen doel an sich

Voor veel ondernemers die locatie onafhankelijk werken is het hele reizen een gevolg van hun keuze op deze manier te ondernemen. Het was niet het doel op zich. Je hoeft niet te verplaatsen als locatie onafhankelijk ondernemer, maar het kan. Zelfs als je niet van reizen en verplaatsen houdt, is locatie onafhankelijk werken een mooie kans. Het biedt jou namelijk te allen tijden de keuze. De keuze te werken waar je wilt. Je zou zelf ‘gewoon’ jouw familie op kunnen zoeken wanneer je wilt. Jouw werk houdt jou niet tegen. Maar als je lekker thuis wilt zijn is dat tevens een optie: De keuze is aan jou met een locatie onafhankelijk bedrijf.

Thuisbasis als inkomstenbron

Veel locatieonafhankelijk ondernemers zien de kansen van meerdere inkomstenbronnen. En dat is voor hen ook een reden om juist een huis (of meerdere huizen) te bezitten. Zij zien de inkomstenmogelijkheden die daarbij horen. Je kunt het huis verhuren voor long term rental of voor recreatieverhuur. Dat levert geld op. En dat geld kun je weer investeren.

Wat ik zelf deed? Ik kocht een huis in Spanje zonder hypotheek. Dat huis levert mij direct ‘geld op’. De woonlasten die ik nu heb vallen weg zodra ik het huis in Valencia ga bewonen. De cashflow die maandelijks beschikbaar komt zal ik herinvesteren. In nieuwe inkomstenbronnen. In mijn geval zullen dat campers voor de verhuur en een tweede huis zijn. Het ontbreken van bezit zou in mijn geval betekenen dat ik mijn geld moet bewaren op de bank of in (meer volatiele) markten investeren. Dat laatste doe ik zeker ook, maar niet met geld wat ik niet kan missen of kwijt durf te raken. Geld op de bank is voor mij geen serieuze optie momenteel.

Digital Nomad of Locatieonafhankelijk Ondernemer?
Digital Nomad of Locatie onafhankelijk Ondernemer?

What’s in a name?!

Doet het ertoe welke naam je jezelf geeft; digital nomad of locatie onafhankelijk ondernemer? Nee. Zeker niet zelfs. Het verruimen van jouw denkbeeld kan er wel voor zorgen dat je keuzes gaat maken die bij jou passen. Er zijn veel mensen die zichzelf niet rondreizend zien leven. Zij kennen de ‘hybride’ versie van locatie onafhankelijk leven niet. En dus doen en veranderen zij niets. Terwijl de keuzevrijheid die ontstaat als je locatie onafhankelijk gaat leven, goud waard is. Combineer die keuzevrijheid met werk wat is opgebouwd uit jouw kernwaarden en missie en je hebt een leven waar je nooit meer vakantie van hoeft.

Vrijheid krijg je niet; die creëer je

Niemand op deze aardkloot gaat zich hard maken voor jouw vrijheid. Alleen jij. Denk dus goed na hoe je jouw leven het liefst leidt. En baseer daar jouw keuzen op. Vind je digital Nomad-zijn te rigoureus? Wil je graag een thuisbasis en zelf kunnen kiezen waar je wilt werken en leven? Dan is locatie onafhankelijk ondernemen passend. Met plezier denk ik even met je mee hoe je een start kunt maken. Plan gerust jouw Free BreakOut call in.

Wacht niet tot je vrijheid krijgt, maar creëer jouw eigen vrijheid.

Liefs, Liesbeth

Liesbeth

Liesbeth Uithol (1977) is expert op het gebied van creëeren van locatie onafhankelijk business concepten.

Met haar bedrijf NoMadness In My Bus hielp zij velen letterlijk ‘op weg’. Zij konden eindelijk hun droom gaan realiseren: meer vrijheid en meer reizen, maar dan mét een goed lopend bedrijf en inkomsten.

Samen met Ronald Schuurbiers (vriend, 1972), Leff Onderdelinden (zoon, 2008), Obi (rescuedog, 2003) en Woody (rescuedog, 2019) reisde zij 7 maanden als Digitale Nomaden door Europa in hun voormalig DHL vrachtwagen. Hun volgende trip is de Silk Route; een overland route naar China met de camper.

Liesbeth heeft één missie: iedereen die een droom heeft te inspireren en te motiveren om die droom te verwezenlijken.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link