WERELDREIZIGERS.NL
Home » Digital Nomads » Feest bij Wereldreizigers.nl 🥳 | 200.000 bezoekers in augustus

Feest bij Wereldreizigers.nl 🥳 | 200.000 bezoekers in augustus

REISNIEUWS – 1 september 2022: Na twee verschrikkelijke jaren in de reisbranche door covid-19, lijkt 2022 een jaar te worden dat de recordboeken ingaat. Zo ook bij Wereldreizigers.nl. In augustus van dit jaar trok de website 200.000 bezoekers aan!

Dit geweldige resultaat had ik in 2020, toen ik de website begon te bouwen, echt niet verwacht. Ik wil daarom iedereen die onze website bezoekt en volgt, hartelijk bedanken voor de steun.

Overname in 2020 tijdens Covid-19

In het begin van 2020 kwam ik met toeval terecht op Wereldreizigers.nl, een website die al ‘bestond’ sinds 2014. Ik zag al snel dat de website geruime tijd stilstond. Zonde! Het had vanaf datzelfde jaar (2014) tot halverwege 2020 geen updates meer gekregen. De techniek achter de site was verouderd en verwaarloosd. Ik besloot daarom contact op te nemen met de eigenaar van de website. Er gingen enkele weken overheen, maar uiteindelijk kwamen we eruit, Wereldreizigers.nl werd overgenomen!

Terwijl de overname van de website werd afgerond, verspreidde het covid-19 virus in hoog tempo. Steeds meer vluchten werden geannuleerd, landen gingen in lockdown en de reisbranche ging een akelig zware tijd tegemoet. Geen ideale start voor een website die zich volledig richt op reizen, dacht ik destijds…

Bouwen aan de fundering

Tegelijkertijd gaf het in de maanden erna ook een soort van rust. In het eerste jaar had ik als startup überhaupt niet verwacht flinke bezoekersaantallen te scoren. Ik besloot daarom om me volledig te richten op het bouwen van de website en het fine-tunen van de achterkant met een flinke focus op SEO (zoekmachine-optimalisatie). Ik besloot andere reisbloggers te contacteren om samenwerkingen op te zetten. De website heet immers ‘Wereldreizers‘ in meervoud, dus het kan niet uitsluitend over mezelf gaan.

Dankbaar

Inmiddels schrijven in 2022 ruim 15 reizigers (individuen, koppels, reisbloggers en digital nomads) voor Wereldreizigers.nl en dit aantal blijft maar groeien. Ik wil iedereen die een steentje heeft bijgedragen daarom nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet. Zonder jullie was dit namelijk niet mogelijk geweest. Een overzicht van ons reisteam kun je vinden op de over ons pagina.

De toekomst

Of deze extreme bezoekersaantallen van augustus aan zullen houden, is natuurlijk nog maar de vraag. Het is immers nu piek-zomer na covid, wat voor een extra boost zorgt. Toch ben ik ervan overtuigd dat we met dit geweldige team aan reizigers ook in de toekomst verder zullen groeien.

Met de huidige statistieken kunnen we van een (zeer bescheiden) inkomen in het buitenland leven. We hebben daarom ontzettend veel zin om de komende jaren als ware digital nomads, die óók geregeld in Nederland zullen zijn (want we vinden Nederland ook erg fijn!), om zo veel mogelijk te blijven reizen.

Weinig reclame, wel donaties

Tot slot; we blijven dezelfde strategie de komende tijd aanhouden. We blijven ons richten op groei en zoals je waarschijnlijk gemerkt hebt, zie je op onze website nog steeds geen opvallende reclame-banners, pop-ups en ander vervelend reclamemateriaal. Dit willen we graag zo houden, maar daarvoor hebben we zo nu en dan wel jullie hulp nodig.

Mocht je dus regelmatig iets van ons lezen, overweeg dan een donatie (onder de foto). We zijn je alvast dankbaar.

Groetjes vanuit Canada!

Chris

Owner of Wereldreizigers.nl | Discover the world!
– Travel 3+ months per year, 10 years in a row
– 10 months USA & Canada in 2022
– Bucketlist Destination: Antarctica
– Best Beaches: Philippines
– Best Food: Thailand
– Best Wildlife: Uganda
– Best City: Singapore
– Best roadtrip: Croatia

Stubborn & decisive world traveller
– Life is short, make the most out of it in literal sense.
– Never take no for an answer.
– If you think about it, DO IT!

2 comments

  • Complimenten zijn absoluut op zijn plaats! We kennen elkaar al een tijdje in de online wereld en ik heb vol bewondering gekeken hoe snel je dit hebt opgezet. Chapeau.

Translate »
Copy link