Wereldreizigers.nl
Home » Digital Nomads » Weerstand is groei | Vrij leven als een Digital Nomad

Weerstand is groei | Vrij leven als een Digital Nomad

Ken je dat gevoel van pure angst? Het gevoel dat je echt niet meer wil. Dat je het zo eng vindt, dat je oprecht twijfelt of je wel moet doorgaan. In de achtbaan heb ik dat gevoel. Ik voel me doodongelukkig in zo’n ding. Toch besluit ik om in te stappen, want weerstand is groei. Ik ben Liesbeth Uithol en ik schrijf over mijn leven als Digital Nomad.

Weten is ongelijk aan voelen

Ik wéét dat de kans dat juist ik eruit zal vallen niet zo groot is. Ik wéét dat het ding heus niet ‘zomaar’ stuk gaat. Maar ik voel aan alles in mijn lijf weerstand. Wanneer ik geen kinderen zou hebben, zou ik aan die weerstand toegeven. Ik zou van-mn-lang-zal-ze-leven nooit meer in een achtbaan gaan. Maar mijn kinderen vinden het leuk om mij te zien ‘lijden’. Ze krijgen er letterlijk de slappe lach van. Hoe harder ik aangeef dat ik écht niet meer wil, hoe harder zij lachen. Nare kinderen heb ik.

Bewijsdrang

Mijn onvolgroeide ego wil aan mijn kinderen bewijzen dat ik ‘heus wel’ durf. En dus geef ik niet toe aan die weerstand en stap ik steeds weer in zo’n ellendige rij. Die weerstand; dat gevoel van echt niet meer willen, kan ook op een wat ‘belangrijker’ punt in mijn leven opkomen. Wanneer ik een keuze maak geheel ten behoeve van mijn eigen groei.

Een grote persoonlijke ontwikkeling. Een prachtig zakelijk succes. De beslissing wel of geen huis te kopen. Het publiceren van een boek.

Dat laatste is het engste wat ik ooit deed

Alsof ik mijn ziel bloot heb gelegd en aan de hele wereld vraag :’ Vind maar wat van mij….’ “Geef maar jouw ongezouten mening…” In het proces van het uitgeven van mijn boek was er niemand die mijn onvolgroeide ego aansprak. Niemand die zei;’ Jij durft dat lekker toch niet!!’ Niemand die mij uitdaagde het wél te doen.

Er was een groepje mensen die ervan uit gingen dat ik het toch wel ging doen. (‘Jij fixt altijd alles, Lies’) Er was een groepje wat openlijk twijfelde aan mijn kunnen.(‘Maar wie zou joúw boek willen lezen??’) (alsof ik dat wist……)

En daartussenin zat ikzelf. Vol vertrouwen. Vol angst en twijfels. Op dit soort momenten mag het gevoel ‘uit’.  Het vertrouwen in het plan mag overheersen.

Lees ook: de 7 stappen naar Digital Nomad

Met volle angst vooruit

Met gezond gebrek aan vertrouwen toch springen. Zonder enige bewijsdrang het toch doen. Omdat je diep van binnen weet: als ik uit die achtbaan kom, ben ik zo trots als een pauw. Weerstand is een poging van het oerbrein om jou ‘veilig’ te houden. Om geen energie te verspillen. Waar ervaar jij deze weerstand? Waar zou je graag een stap verder gaan in jouw leven, maar ‘durf’ je niet zo goed?

Vrij leven is gelijk aan weerstand

Wanneer jij de wens hebt vrijer te gaan leven, kun je er vergif op innemen dat je weerstand gaat ervaren. Vanuit alle hoeken. Verwacht en onverwacht. Die weerstand gaat er komen. In de vorm van familie en vrienden die ‘er wat van vinden’, in de vorm van ‘een geweldige baan’ die zich aandient. In de vorm van ‘een prachtig huis’ wat ineens te koop is. In de vorm van een zwangerschap die niet gepland was.

Klinkt dat bizar? Dat is het ook. Zodra jij een keuze hebt gemaakt die ‘de norm’ gaat ontstijgen, komt er in de meest bizarre vormen weerstad op jou af. En hoe ga jij daar mee om? Word je er onrustig van? Blijf je rustig jouw pad volgen? Hou jouw hoofd koel en stap rustig door in de richting die je opging. Heb vertrouwen. Naast de angst. Die mag er ook zijn.

Welke wens of keuze levert jou weerstand op? Waar durf jij niet zo goed meer? Deel het gerust met mij. Misschien kan ik dat ‘nare kind’ voor jou zijn waardoor je door de weerstand heengaat en trots op jouzelf wordt na afloop.

PS. mijn boek in inmiddels gereed. Nog steeds ben ik misselijk als iemand het bestelt. Maar ook zo Trots Als Een Pauw. <3

Liefs, Liesbeth.

Liesbeth

Liesbeth Uithol (1977) is expert op het gebied van creëeren van locatie onafhankelijk business concepten.

Met haar bedrijf NoMadness In My Bus hielp zij velen letterlijk ‘op weg’. Zij konden eindelijk hun droom gaan realiseren: meer vrijheid en meer reizen, maar dan mét een goed lopend bedrijf en inkomsten.

Samen met Ronald Schuurbiers (vriend, 1972), Leff Onderdelinden (zoon, 2008), Obi (rescuedog, 2003) en Woody (rescuedog, 2019) reisde zij 7 maanden als Digitale Nomaden door Europa in hun voormalig DHL vrachtwagen. Hun volgende trip is de Silk Route; een overland route naar China met de camper.

Liesbeth heeft één missie: iedereen die een droom heeft te inspireren en te motiveren om die droom te verwezenlijken.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link