WERELDREIZIGERS.NL
Inicio » Viaje mundial » 08 | En camino » Dormir en el avión | Consejos de expertos

Dormir en el avión | Consejos de expertos

Lekker slapen in het vliegtuig is voor velen onmogelijk. Althans, dat denken ze. Heb je een lange vlucht voor de boeg? Heb je een hekel aan lange vluchten? Moeite met slapen in het vliegtuig? Niet getreurd, met deze tips kan zelfs jij lekker slapen in het vliegtuig! Het vergt misschien wat voorbereiding, hulpmiddelen en discipline, maar iedereen kan het. Lees hieronder hoe.

Lea también: escáner de cielo | Cómo ahorrar (mucho) dinero en vuelos

Lea también: Encuentra y reserva billetes de avión baratos | 10x consejos de expertos

Boek een nachtvlucht

Nachtvluchten zijn minder populair en het is niet helemaal duidelijk waarom. Nachtvluchten zijn doorgaans más barato en je bent ook moe als je het vliegtuig in stapt. Volgens de biologische klok moet je gaan slapen in het vliegtuig.

Tijdens nachtvluchten gaan de lichten uit, is het donker(der) en de meesten zullen rusten, meer dan tijdens een vlucht overdag. Alles om je heen is minder storend, wat helpt om makkelijker in slaap te vallen en in slaap te blijven.

Nog nooit een nachtvlucht geboekt? Ik zou zeggen probeer het eens!

Duerme bien en el avión | 5 consejos
Duerme bien en el avión | 5 consejos

Oordoppen, koptelefoons en oogmaskers

Licht en geluid houden of maken je wakker. Estos tapones para los oídos baratos zijn geschikt voor in het vliegtuig (werken druk regulerend) en filteren tevens een groot deel van het geluid.

Dan heb je ook nog de alsmaar beter wordende auriculares con cancelación de ruido. Deze koptelefoons zijn voorzien van technologie die geluiden van buitenaf tot wel 99% actief weet te filteren. Je moet het ervaren om het te geloven!

Zet er een rustgevend muziekje bij op en het recept om lekker te slapen is compleet. Mocht je op zoek zijn naar een noise-cancelling koptelefoon met goede reviews, neem dan eens een kijkje op bestu.nl donde regularmente prueban y evalúan ampliamente los auriculares.

Als je een goede koptelefoon hebt uitgekozen, zou je er nog voor kunnen kiezen om een oogmasker te gebruiken. Mocht je een beetje humor hebben, koop dan een lekker fout oogmasker van de fop- of erotiekwinkel. Je zal merken dat iedereen je extra met rust laat!

Lea también: Mantenerse calmado y positivo durante su World Trip | 6 consejos

Eet veel, drink minder

La comida te cansa. Especialmente de estos 6 tipos de alimentos. te cansas mucho, handig dus voor in het vliegtuig. Lekker lamlendig een dutje doen na elke maaltijd. Heerlijk! Dit is het beste moment om te proberen te slapen, gebruik dat.

Zorg dat je voldoende drinkt, maar absoluut niet teveel. Je slaapt namelijk vaak licht in het vliegtuig en wordt dus vaker wakker tussendoor. Niets is zo vervelend als elke keer te moeten plassen, wat je slaap dus weer helemaal opbreekt en waardoor je daarna weer lastig in slaap valt.

Slaapmiddelen of reispilletjes

Veel mensen gebruiken sterke pijnstillers of slaapmiddelen in het vliegtuig. Lichtere pijnstillers werken voor de meeste mensen ook goed. Zelfs zoiets simpels als een paracetamol of ibuprofen. Sommige homeopathische slaapmiddelen blijken ook erg populair onder reizigers.

Ik slaap erg lekker met reispilletjes, die eigenlijk bedoeld zijn tegen reisziekte. Deze geven je een duf gevoel. Een ouderwets lekker Nederlands jointje of CDB olie van tevoren, doet voor veel mensen ook wonderen. Whatever works for you! Natuurlijk wel even je huisarts raadplegen en opletten met de wet- en regelgeving.

Denk aan je hygiëne

Wat iedereen thuis doet voor het slapen gaan, wordt nog wel eens vergeten als je wilt gaan slapen in het vliegtuig. Jezelf klaarmaken voor het slapen kan bijdragen aan je comfort en dus het in slaap komen. Ga naar het toilet, poets je tanden en was je gezicht. Bedenk van te voren wat je hiervoor nodig hebt en stop dit in je handbagage. Denk wel aan de regels omtrent vloeistoffen aan boord.

Zelf zorg ik altijd voor een kleine toilettas met daarin mijn tandenborstel, tandpasta, zeep, lippenbalsem en een gezichtscrème. Ook als je niet gewend bent om lippenbalsem en/of een gezichtscrème te gebruiken, doe je er verstandig aan wel zoiets mee te nemen. Aan boord kunnen je huid en lippen namelijk droog aanvoelen door het luchtfilteringssysteem.

Lea también: Viajeros del mundo y costumbres | ¿Qué puedes o no puedes traer?

Maak het comfortabel

Het grootste obstakel voor de meeste mensen is lekker zitten in het vliegtuig. De compacte harde stoelen lijken hiervoor niet gemaakt te zijn. Als je rekening hebt gehouden met alle voorgaande tips, is dit de laatste stap.

Zorg allereerst voor gemakkelijk zittende kleding, doe je schoenen uit (en misschien sokken aan) en leg een dekentje over je benen.

Sommige mensen vinden het prettig om de gordel los te maken zodra het mag, maar deze gordel kan je ook helpen bij het slapen. Als je deze om hebt, kan je namelijk niet onderuit zakken. Ik probeer de gordel altijd redelijk strak om de heupen te doen en dan een beetje erin te gaan hangen.

Als je dan ook nog zorgt dat je hoofdsteun zo is afgesteld dat je je hoofd er tegenaan kan hangen. Kan je rustig in slaap vallen, zonder weg te zakken en wakker te worden.

Kijk documentaires

Wilt het met bovenstaande tips nog niet lukken? Kijk dan nog even onderuit gezakt naar een docu.

Natuur en cosmos documentaires zijn super boeiend, maar kunnen ook ontzettend slaapverwekkend zijn. Met name documentaires waarbij je veel donker beeld hebt en sterren en planeten ziet, werken goed om slaap op te wekken.

Wist je dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het kijken naar sterren een soort natuurlijke slaap opwekt? Tienduizenden jaren lang keken onze voorouders naar de sterren voordat ze gingen slapen. Het zit in ons DNA gebakken op dezelfde manier als dat bijvoorbeeld baby’s bang zijn voor dieren met grote tanden, of mensen van nature bang zijn voor grote spinnen.

Wat doe jij om te kunnen slapen in het vliegtuig? Laat je reactie hieronder achter!

imagen de avatar

Viajeros del mundo

Wereldreizigers.nl significa 'World Travelers' en holandés. ¡Inspírate, sube a bordo!

¿Has visto un error? ¿Pedir? ¿Observación? ¡Cuéntanos en los comentarios!

Escrito por:

imagen de avatar

Viajeros del mundo

QUERIDO

LISTA DE VERIFICACIÓN DE VIAJE

✔️ este seguro de viaje también cubre áreas naranjas.
✔️ Compara y reserva el billetes de avión más baratos.
✔️ Ahorra y reserva lo mejor activiteiten.
✔️ ¿Múltiples hoteles? Entonces reserva con 20% de descuento Genio.
✔️ Ahorra y reserva tu aeropuerto Estacionamiento.
✔️ Roadtrip† Compara y reserva con descuento coche de alquiler.
✔️ Prepararte para un viaje? Marca una práctica Guía turístico.
✔️¿Necesitas una mochila o maleta? Ofertas aquí.
✔️ Regalo† Estoy regalando 500 veces 10 euros!

Traducir »
Copiar link