Wereldreizigers.nl
Home » Europa » België » Stedentrip naar Brugge en Gent in België | Een fijn weekendje weg

Stedentrip naar Brugge en Gent in België | Een fijn weekendje weg

Stedentrips, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Al helemaal niet als je gemakkelijk met de auto naar de bestemming kunt rijden en je dus ook niet zolang onderweg bent. België is dan ook zeker een favoriet als wij een weekendje weg willen, maar toch Nederland willen ontvluchten. Je rijdt bijvoorbeeld al in minder dan 2 uur van Amsterdam naar Antwerpen en ligt Brussel op zo’n 2 uur en 15 minuten van Amsterdam. Nu rust dus alleen nog de vraag: welke stad is nou het leukste om te bezoeken en waar moet je echt een keer geweest zijn? In dit blog delen wij daarom twee leuke steden in België om jou keuze wellicht wat makkelijker te maken!

Steden in België

Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge en nog veel meer steden vindt je in ons buurland. Wij kozen ervoor om naar Gent en Brugge te gaan aangezien je deze twee steden gemakkelijk met elkaar kunt combineren. Deze steden in België liggen op zo’n 50 minuten rijden van elkaar vandaan en kun je dus perfect bezoeken tijdens jou weekendje weg naar dit bourgondische buurland. Tijdens de stedentrip kozen wij ervoor om één nachtje te verblijven in Gent en vervolgens ook nog één nachtje in Brugge. Heb je wat langer de tijd dan zou ik in beide steden twee overnachtingen nemen, maar zelfs tijdens dit weekendje weg hebben we eigenlijk al veel kunnen zien en proeven van beide steden.

Belgische stad Brugge

Brugge, een Middeleeuwse stad en tevens één van de meest bezochte plaatsen in België. De stad bezit over ontzettend veel cultureel erfgoed en telt 118.000 inwoners. De stad heeft haar populariteit niet alleen te denken aan haar plek op de werelderfgoedlijst van UNESCO, maar ook aan de typische Belgische sfeer die je direct proeft bij aankomst. Ondanks de hedendaagse moderne wereld worden de oude gebouwen, pleinen en straten omarmt door de stad. Niet alleen de geschiedenis maar ook het echte bourgondische leven vindt nog steeds zijn weg in deze favoriete Belgische stad. Ben je een echte bier en chocolade liefhebber? Dan zit je hier helemaal goed en weten wij zeker dat je hier niet meer weg te slaan bent. Kortom Brugge is één van de steden in België waar je een keer geweest moet zijn.

Wat te doen in Brugge?

Dat de stad vele hoogtepunten kent is denk ik al wel duidelijk en vermaken is hier erg makkelijk. Alleen al wandelen door de pittoreske straatjes zorgt er voor dat je zicht elke keer weer ergens anders op valt. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de leuke chocoladewinkels. Proeven mag dan zeker niet ontbreken, want ik weet zeker dat je meteen verkocht bent. Daarnaast mag je deze stad eigenlijk ook niet verlaten voordat je een bierproeverij hebt bijgewoond.

Tip: wij zijn naar Huisbrouwerij de Halve Maan geweest. Hier wordt het bekendste biertje ‘De Brugse Zot’ gebrouwen.

Wereldreizigers.nl

Het is ook erg leuk om een rondleiding door de bierbrouwerij te boeken om zo meer te weten te komen over het bierbrouwer proces van deze stad in België. Naast de Belgische biertjes en heerlijke chocolade staat Brugge ook bekend om de Belfort Toren. Deze toren van 83 meter hoog kun je beklimmen en laat je zien hoe mooie de Brugse stad is van boven.

Brugge wordt niet voor niks het Venetië van het Noorden genoemd en als je door de stad wandelt begrijp je direct waarom. Net als Amsterdam vind je in Brugge veel schattige grachtjes en is het leuk om een boottour te doen. Zo leer je deze stad weer op een andere manier kennen.

Het bourgondische Gent

Gent, één van de steden in België die naar onze mening ook zeker op jouw must visit lijstje moet staan. Deze stad staat ook wel bekend als de bloemenstad en bezit net als Brugge over een rijke geschiedenis. Zo was Gent een belangrijke stad tijdens de Middeleeuwen en telt de stad zo’n 260.000 inwoners. Deze moderne en trendy stad is ook erg populair onder studenten en je vindt hier dan ook veel leuke cafés en een bruisende sfeer in de avond.

Bezienswaardigheden Gent

Ben je een echte kunst liefhebber? Dan zit je in Gent helemaal goed. Maar ook als je houdt van gave historische architectuur en bourgondisch eten ben je aan het juiste adres. Bezoek bijvoorbeeld Kasteel Gravensteen en ontdekt de geschiedenis van de riddercultuur in de overgebleven mystieke burcht. Ook hier kun je weer terecht voor het proeven van lekkere Belgische biertjes. Wij bezochten Waterhuis aan de bierkant en vonden dit een erg gezellig plekje. Leuk weetje: vroeger was dit café een oud bordeel. Net als Brugge zijn de vele grachten in Gent ook niet te missen. Voor de sportievelingen onder ons is het leuk om een Kajak te huren en door de grachten te peddelen. Ga je dus een weekendje naar Brugge? Dan is Gent ook één van de steden in België om zeker even mee te pikken.

Uitgebreid reisblog op sherulestheglobe.nl

Lees ook ons uitgebreide blog over een weekendje naar Brugge en Gent! Je vindt hier nog meer tips voor leuke bezienswaardigheden voor beide steden plus onze favoriete restaurantjes en hotel.

Sharella

SHARELLA ? I Travel & Fashion
Reisblog ??
☆ Travel diaries & Fashion inspo ☆
✈️ Flight Attendant ↠ KLM
? Finding comfort in the chaos of life

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link