WERELDREIZIGERS.NL
phantasialand
Home » Europa » Duitsland » Wat zijn de grootste en leukste thema pretparken in Duitsland?

Wat zijn de grootste en leukste thema pretparken in Duitsland?

Het waren de Amerikanen in de naoorlogse jaren die begonnen met het thema- en pretpark Disneyland. Het pretpark was een sensationeel en dus besloten enkele Duitse ondernemers dat Duitsland niet achter kon blijven, er moest een groot pretpark in Duitsland komen. Men bouwde kort daarna het Europa-Park in het Zwarte Woud. Het is uitgegroeid tot het op één na grootste themapark van Europa (na Disneyland Parijs) en werd door het Britse “Sunday Times Travel Magazine” genoemd als het beste thema pretpark van Europa. Duitsland heeft qua pretparken echter nog meer te bieden, maar wat zijn de grootste thema- en pretparken in Duitsland? In dit artikel zetten we de belangrijkste voor je op een rij.

Lees ook: De mooiste plekken die je met de auto kan bezoeken

Duitsland heeft 7 grote pretparken

We zijn inmiddels een aantal decennia verder en Duitsland heeft tegenwoordig zeven grote themaparken die meer dan een miljoen bezoekers per jaar trekken: Europa Park, Phantasialand, Movie Park Germany, Heidepark, Legoland, Hansa-Park en Holiday Park.

Ze hebben allemaal achtbanen, en velen hebben attracties die je door spookhuizen of een sprookjesland voeren. Op avontuur tussen kabouters, piraten, kannibalen of indianen, soms op een ‘schip’ dat met de golven opstaat, je bedenkt het maar en het is er.

Achtbaan Pretparken
Achtbaan Pretparken

“Wildwaterattracties” zijn ook groot en populair, net als vluchtsimulatoren, waarin je ergens lijkt te vliegen zonder van je plek af te wijken. Alle parken hebben kinderspeelplaatsen en veel hebben treinen die de bezoekers helpen zich te verplaatsen.

Uitgebreide amusementsprogramma’s

De parken hebben vaak ook uitgebreide amusementsprogramma’s, waaronder musicals, variétéshows, dierenshows, poppenshows, films, lasershows, parades en circussen. En velen hebben “buitenlandse” gebieden; Italiaanse pleinen, westerse steden, Nederlandse, Chinese of Scandinavische dorpen, meestal met bijpassend eten en drinken.

Twee van de grootste filmstudio’s van Duitsland, in München en Babelsberg bij Berlijn, plus een Movie Park in Brühl, geven bezoekers een kijkje in de filmindustrie. Ze produceren films en tv-shows en laten bezoekers de faciliteiten bezoeken. In een ander park kun je alles leren over auto’s in Wolfsburg, de geboorteplaats van Volkswagen. Of je kunt op een realistische “safari” gaan in Serengeti Park in Hannover.

Lees ook: ‘Net als in de film’ | Europese filmsets top 10

Wat kosten Duitse pretparken?

Vergis je niet, een gezinsuitje naar één van de pretparken wordt wel een vrij dure aangelegenheid. Reken op minimaal € 125,- voor parkeren, toegang en wat te eten en drinken. Het meenemen van een zelf gemaakte lunch, snoep en drinken kan je een hoop geld besparen.

De toegangsprijs varieert van ongeveer € 20 tot € 30 per persoon. Kinderen worden meestal voor minder, maar slechts iets minder toegelaten. De toegangsprijs dekt meestal alle ritten en shows, hoewel er af en toe een extra heffing op kan worden geheven.

Kleinere parken zijn minder hectisch en je hoeft meestal niet zo lang te wachten. Donderdag en vrijdag zijn de minst drukke dagen, en de parken zijn ook minder vol tijdens de eerste weken van de schoolvakanties. Wellicht vindt je ook speciale tarieven, zoals familiedagen of een tweedaags ticket.

De beste thema- en pretparken van Duitsland

1. Europa Park

Europapark Duitsland
Europapark Duitsland

Europa Park, in Rust, ten noorden van Freiburg in het Zwarte Woud, is het grootste park van Duitsland en het op een na grootste van Europa. Twaalf Europese landen zijn vertegenwoordigd op het 200 hectare grote terrein, met alles van de architectuur en cultuur tot de planten, bomen en bloemen authentiek gereproduceerd. Zijn “Eurosat” neemt je mee op een virtuele reis langs clusters van meteoren en vallende sterren.

Website: www.europapark.de

2. Phantasialand

Phantasialand Duitsland
Eén van de meest populaire pretparken in Duitsland is Phantasialand

Phantasialand, in Brühl, nabij Keulen, is het op een na meest bezochte themapark van Duitsland. Zijn “Space Center” geeft je een ritje naar de maan, en zijn Temple of the Nighthawk “neemt je mee op een rit door het zwart van de nacht op de rug van een virtuele havik. De themadorpen omvatten Mexico, Oud Berlijn en Chinatown.

Website: www.phantasialand.de

3. Movie Park

Movie Park Duitsland
Movie Park Duitsland

Dit film- en attractiepark, in Bottrop tussen Düsseldorf en Dortmund, produceert eigenlijk films en tv-shows, en je kunt er alles over leren. Je vindt vijf gebieden met verschillende thema’s: ‘Thrills’ (achtbanen), ‘Family & Kids’ en ‘Wonderland Studios’ (tekenfilmsterren, kindercarrousels), ‘Water Fun’ (waterattracties zoals ‘Ice Age Adventure’) en ‘Hollywood “(Duits filmmuseum). Een van zijn achtbanen heet “Lethal Weapon.” Genoeg gezegd!

Website: www.movieparkgermany.de

4. Legoland Duitsland

Legoland Duitsland
Geweldig voor jong en oud: Legoland Pretpark in Duitsland

Legoland Deutschland, in Günzburg, nabij Ulm, is Duitslands eigen Lego-pretpark en het vierde Legoland ter wereld dat is gebouwd door de bekende Deense producent van speelgoedbouwstenen. Er zijn onder andere kasteel Neuschwanstein, de skyline van Frankfurt en de haven van Hamburg die met Legos tot in de kleinste details is nagebouwd. Kinderen die ze inspireren, kunnen wat Lego nemen en hun eigen wolkenkrabber, paleis of wat dan ook bouwen. Zelfs de oerwouden, sprookjesachtige koninkrijken of piratenbaaien zijn, in tegenstelling tot de andere parken, gebouwd met Legos.

Website: www.legoland.de

5. Hansapark

Hansapark Duitsland
Veel leuke achtbanen vind je in Hansapark

Hansapark, in Sierksdorf bij Lübeck, is het enige themapark aan de kust, en je kunt een spectaculair uitzicht op de zee krijgen vanaf de Holsteintoren, het hoogste uitkijkpunt aan de Oostzee. Het herinnert ons aan de Hanseatic Lague, een alliantie van steden die in de late middeleeuwen de Noord-Europese scheepvaart monopoliseerde. Het creëert een park van miniatuurgebouwen die aan de tijd doen denken, en heeft ook alle attracties en amusement die je in de andere parken kunt vinden.

Website: www.hansapark.de)

6. Heide Park

Heide Park Duitsland
Een park voor het hele gezin: Heide Park Duitsland

Heide Park ligt op de dromerige Lüneburger Heide in Soltau, ongeveer halverwege de snelweg Hamburg-Hannover. Het is de thuisbasis van ’s werelds hoogste drop-toren, Scream, evenals Colossus, de steilste houten achtbaan ter wereld. Het is spectaculair aangelegd, met bloembed na bloembed, honderden bomen en struiken en een groot meer in het midden, en heeft de gebruikelijke verzameling attracties, amusement en restaurants.

Website: www.heide-park.de

7. Holidaypark Haßloch

Holidaypark Haßloch
Haßloch Holidaypark

Holidaypark Haßloch, nabij Bad Durkheim in de Palts, is deels park en deels bos. Het ontvangt meer dan 1,1 miljoen bezoekers per jaar, en de Free Fall Tower was de eerste amusementstocht in zijn soort in Europa. De unieke professionele waterski-stuntshow heeft een programma vol adembenemende stunts en risicovolle sprongen.

Website: www.vakantiepark.de

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link