Wereldreizigers.nl
Home » Europa » Finland » Bucketlist-tip! | Rondreis Lapland, het winterwonderland

Bucketlist-tip! | Rondreis Lapland, het winterwonderland

Lapland is een combinatie van de meest noordelijke delen van Zweden en Finland. Het is een geweldige bestemming voor elke leeftijd, er is zo veel te doen en te zien! Het is daarom met uitstek een geweldige bestemming voor een rondreis. Bij een rondreis Lapland denk je aan met sneeuw bedekte landschappen en husky-tochten gevolgd door lekker relaxen bij een haardvuur. Veel dichter bij een winterwonderland dan Lapland komt het niet!

Als je een winterse buitenactiviteit kunt bedenken, dan kun je die hier vinden. Alles van rendieren- tot hondensleeën en sneeuwscooteren tot sneeuwschoen-wandelen. Lapland is de thuisbasis van enkele van de meest unieke attracties van Scandinavië. Hier zijn 5 redenen waarom Lapland op je bucketlist zou moeten staan.

IJs- en sneeuwactiviteiten

Van wandelen met een rendier door het dorp van de Kerstman tot aan sneeuwschoen-wandelen door besneeuwd bos, er zijn eindeloze mogelijkheden voor avontuur in de sneeuw. Met een sneeuwscooter over dikke, bevroren meren rijden en Husky-sleeën is zo tof!

Husky-sleeën | Rondreis Lapland, het winterwonderland
Husky-sleeën | Rondreis Lapland, het winterwonderland

Noorderlicht

Ervaar het noorderlicht. Eerst het slechte nieuws: het noorderlicht, ook wel aurora borealis genoemd, komt nooit op afroep. Het is afhankelijk van natuurlijke factoren zoals zonnewinden en geladen deeltjes in de bovenste atmosfeer van de aarde. Gelukkig is Lapland één van de beste gebieden om ze te spotten. Als je het tussen oktober en maart bezoekt, heb je de meeste kans om het spektakel te kunnen aanschouwen.

Het Noorderlicht | Rondreis Lapland, het winterwonderland
Het Noorderlicht | Rondreis Lapland, het winterwonderland

Unieke en prachtige hotels

Als je je altijd al hebt afgevraagd hoe het is om in een iglo te verblijven, dan heb je geluk. In Lapland kan je verblijven in het beroemde IceHotel (op ijsbedden!). Het is verrassend warmer dan je zou denken. Het is net een ijs-museum met de door kunstenaars ontworpen kamers, champagnekelken gemaakt van ijs en prachtige ijskroonluchters en sculpturen overal. De glazen iglo’s zorgen voor een prachtige ontsnapping om onder de sterren te slapen en het is er net elke dag kerstmis.

Traditionele Finse sauna’s

Sauna’s zijn een integraal onderdeel van de Finse (en Zweedse) cultuur. Meestal bevindt zich een sauna in een kleine hut die wordt verwarmd door een houtkachel met temperaturen in het bereik van 80-110 C°, maar deze verschillen van stad tot stad. Er zijn half zoveel sauna’s als er mensen zijn in Finland! Je kunt zelfs hotelkamers aanvragen met je eigen persoonlijke sauna’s erin!

Een sauna in de sneeuw | Rondreis Lapland, het winterwonderland
Een sauna in de sneeuw | Rondreis Lapland, het winterwonderland

Adembenemend uitzicht

Noord-Lapland blijft grotendeels ongerept en met het weelderige landschap, dat maanden per jaar wordt bedekt met ongerepte witte sneeuw, is het gemakkelijk te begrijpen waarom deze regio een winterwonderland is. Er is een overvloed aan natuurlijke schoonheid, activiteiten en oneindige fotomogelijkheden.

Adembenemend uitzicht | Rondreis Lapland, het winterwonderland
Adembenemend uitzicht | Rondreis Lapland, het winterwonderland
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link