WERELDREIZIGERS.NL
Home » Europa » Griekenland » Reizen tijdens Corona | Het Griekse eiland Rhodos | Gastblog

Reizen tijdens Corona | Het Griekse eiland Rhodos | Gastblog

Hoi! Ik ben Kiki. Ook ik heb het reisvirus te pakken. En ik was niet te stoppen… De afgelopen 5 jaar heb ik 46 landen bezocht. En toen kwam Covid19. In het begin van 2020 heb ik nog 3 reizen mogen maken naar Jamaica, Turkije en Brazilië. Toen ik in Brazilië zat begon de ellende in Nederland. Ik zat op veilige afstand en kon dankzij de reisorganisatie mijn reis zorgeloos afmaken. Wel zag ik mijn plannen voor 2020 in het water vallen. Ik had al een aantal reizen geboekt staan maar die gingen mooi niet door. Toen de berichten naar buiten kwamen dat we weer konden reizen tijdens corona ging mijn hart sneller kloppen en wilde ik zo snel mogelijk weg. Ik koos voor het Griekse eiland Rhodos. Griekenland is voor mij zeer bekend, ik kom er meerdere keren per jaar en Rhodos ben ik ook al een aantal keer geweest. Toch prettig om in deze vreemde tijden naar een bestemming op reis te gaan die je al kent!

Lees ook: 10 Must sees in Santorini | De mooiste plekjes en uitzichten

Corona maatregelen op het vliegveld

In juli was het zover en was het eindelijk weer tijd om te reizen. Het was wel een beetje wennen om tijdens corona te reizen. Waar ik als ervaren reiziger altijd redelijk kort voor vertrek naar het vliegveld ging omdat ik alle kneepjes van het inchecken en boarden wel ken, wilde ik met reizen tijdens corona zeer ruim op tijd aanwezig zijn want je weet natuurlijk nooit wat je te wachten staat. Maar het viel allemaal reuze mee! Ik was al vooraf ingecheckt dus het enige wat ik moest doen was door de controle. Aangezien de eerste weken nog weinig mensen het aan durfden om te reizen bleek het enorm rustig te zijn en was ik er snel doorheen. Het instappen ging ook heel prettig want dit werd rij voor rij gedaan waardoor het eindelijk eens niet zo een chaos en geprop was als normaal.

Lees ook: Lefkas, paradijselijke stranden in Griekenland

Vliegen met een mondkapje

In het vliegtuig moesten mondkapjes worden gedragen. Vliegen met een mondkapje op vond ik niet onprettig, het wende snel. Bij aankomst op Rhodos was het wel iets benauwder zo een mondkapje omdat het natuurlijk veel warmer was als in Nederland. Eigenlijk heb ik verder alleen in de transfer en mondkapje op hoeven hebben en mijn verder verblijf op Rhodos niet. Al met al viel het qua mondkapjes dus reuze mee.

Tip: in onze webshop vind je herbruikbare en uitwasbare mondkapjes van hoge kwaliteit. De mondkapjes zijn verstelbaar dus voor iedereen geschikt. Erg comfortabel voor lange reizen en zelfs geschikt om mee te sporten.

Rust op Rhodos – Veel hotels en winkels gesloten

Wat mij opviel was de rust op het eiland. Wat natuurlijk heel prettig is als toerist maar ook enorm triest voor de Grieken (en natuurlijk elke local op elke toeristische bestemming). Ik was al een aantal keer eerder op Rhodos geweest dus ik kon het goed vergelijken met mijn eerdere reizen naar het eiland. Enkele hotels waren nog gesloten, of misschien wel niet eens geopend dit seizoen. Sommige winkels en restaurants waren dicht en het was erg rustig op het strand. Verder merkte je weinig van maatregelen. Je kon gewoon de winkels en restaurants in zonder voorbereiding. Eigenlijk heb ik niks hoeven laten en volledig van mijn vakantie kunnen genieten.

Excursie naar het eiland Symi

Zo heb ik een dag een excursie gemaakt naar het eiland Symi. De boot naar dit eiland was maar 50% bezet en ook hier eigenlijk meer gemak dan ongemak van het reizen tijdens corona omdat je lekker de ruimte had. Een bezoek aan dit eiland kan ik trouwens echt iedereen aanraden. Dit is een van de mooise plekken van Griekenland waar ik ben geweest! Een prachtige haven met tegen de heuvel aan gebouwde kleurrijke huisjes. Een oase van rust waarvan je vanaf een terrasje kunt genieten onder het genot van een Griekse ijskoffie.

Reizen tijdens corona - Symi, Griekenland
Reizen tijdens corona - Symi, Griekenland
Reizen tijdens corona - Symi, Griekenland

Ook huurde ik een auto om een dag het eiland rond te touren. Zo bezocht ik het stadje Lindos met fijne kleine witte straatjes en een echte eigen acropolis, en beklom ik 300 treden om te genieten van het uitzicht vanaf het Tsambika klooster.

Reizen tijdens corona - Symi, Griekenland
Reizen tijdens corona - Symi, Griekenland

Rhodos – De oude stad

Verder is een bezoek aan Rhodos ook zeker niet compleet zonder een bezoek aan de oude stad in Rhodos Stad, compleet met vesting en kasteel. Het is heerlijk om te struinen door de kleine straatjes van de historische oude stad met de vele middeleeuwse invloeden. De oude stad van Rhodos staat sinds 1988 op de lijst van het Werelderfgoed van Unesco en terecht!

Lekker eten in Rhodos Stad

Voor Rhodos stad kan ik ook nog de volgende restaurants aanraden:

  • Een pita gyros eten bij Steki Fastfood – deze tent heeft een hoog snackbar gehalte en er is ook bijna geen zitplaats, maar de rij aan Grieken die er elke dag staan zegt genoeg! Te vinden bij het busstation van Rhodos Stad
  • Eten bij George en Maria – wel een wat toeristisch restaurant maar George en Maria geven je wel direct het gevoel bij de familie te horen. George houdt er van om de mooiste verhalen over zijn jongere jaren te vertellen en zijn vrouw Maria staat in de keuken. Een leuke manier om echte Griekse gerechten te proberen.
  • Mijn favoriete manier van eten is tussen de locals. In Griekenland betekend dit dat je laat moet eten, dus zeker na 21uur. Een echte gezellige manier van eten in Griekenland is bij een Souflakeria. Hier bestel je geen standaard schotel met vlees, patat en salade maar de souflaki per stuk en je vult dit zelf aan andere sidedishes en dipjes. Mijn tip voor een hele gezellige souflakeria midden tussen de Grieken is Souvlakeri Mpahar.
Souvlakeri Mpahar
Souvlakeri Mpahar

Virus of geen virus: reizen blijft mijn passie en Rhodos is echt een aanrader! Het reizen tijdens corona viel me ook heel erg mee. Wil je meer lezen over mijn avonturen? Kijk dan eens op www.kikiaroundtheworld.nl en volg me op Instagram!

Zelf een gastblog aanleveren? Dat kan! We zijn namelijk altijd op zoek naar leuke blogs van echte wereldreizigers. Meer info hier.

Wereldreizigers.nl
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link