WERELDREIZIGERS.NL
Home » Europa » Griekenland » Lekker eten op Kos | Genieten van de Griekse keuken

Lekker eten op Kos | Genieten van de Griekse keuken

Wat kun je ontzettend lekker eten en drinken op het Griekse eiland Kos! We kennen de Griekse keuken natuurlijk van de gyros, moussaka, souvlaki en de Griekse salade met feta, maar er zijn nog zoveel andere Griekse gerechten te proberen. Te veel om op te noemen. Hieronder vind je inspiratie en tips voor onder andere heerlijke vis, goede wijnen en het lekkerste ijs dat je ooit hebt gehad.

Lees ook: Reisroute Griekenland in 1, 2 of 3 weken | Eilandhoppen

Tip 1: Patriko’s

Een echte aanrader is Patriko’s in Kos Stad. Je zou dit typische restaurantje in een zijstraatje zo voorbij lopen als je even niet oplet. Het is erg kleinschalig en de bediening is geweldig. De ober laat iedereen zich er thuis voelen en herkent je meteen als je vaker komt.

Wij hebben hier de lekkerste moussaka ooit gegeten. Hou je niet van moussaka? Dan is er genoeg lekkers, voor ieder wat wils.

En voor de prijs hoef je het niet te laten! Per gerechtje betaal je zo ongeveer 6 tot 9 euro, een liter wijn 8 euro, en het beste: het toetje is van het huis! Je krijgt een vers gemaakt stukje cake of baklava met een bolletje ijs om te delen. 

Patriko´s | Tips voor lekker eten en drinken
Patriko´s | Tips voor lekker eten en drinken

Wil je eten in een leuk, typisch restaurant, met een goede sfeer en lekker eten voor een prima prijs, ga dan zeker bij Patriko’s eten! 

Tip 2: De beste gyros

De beste gyros hebben wij gegeten bij Tarzan, aan het strand. Een pita met gyros, een paar patatjes, rode ui en een heerlijk sausje en dat voor maar 4 euro! Prima als lunch of als tussendoortje op het strand. Wanneer je hier afrekent, krijg je misschien nog wel een cocktail van het huis!  

Tarzan | Tips voor lekker eten en drinken
Tarzan | Tips voor lekker eten en drinken

Tip 3: Eten met een uitzicht

Voor een mooie zonsondergang moet je naar Zia. Zia is een bergdorpje op een half uur rijden vanaf Kos Stad. 

Voor de meest perfecte zonsondergang ga je helemaal op de kop van het terras zitten, aan een tweepersoons tafeltje, bij restaurant Alvi. Voor de Griekse ervaring neem je natuurlijk een Greek plate for 2 voor 30 euro, met heerlijke Griekse gerechtjes.

Tip: Op zoek naar nog meer tips en inspiratie? Lees dan eens de blog van Griekenlandontdekker met 23 leuke bezienswaardigheden op Kos.

Uitzicht vanaf restaurant Alvi | Tips voor lekker eten en drinken
Uitzicht vanaf restaurant Alvi | Tips voor lekker eten en drinken

Tip 4: Ijsjes! 

Hier kwamen wij pas op de een na laatste dag achter, maar voor ijsjes moet je naar Special. Zoveel keus en zo ongelooflijk lekker! Special zit op 5 plekken in de buurt van Kos Stad, er zit er dus in elk geval één in jouw buurt waar je een ijsje kunt halen. De smaken variëren van Oreo tot witte chocola en van limoncello tot tiramisu. Noem een smaak en ze hebben ‘m in huis. 

Tip 5: Visrestaurants

Aan de Geor. Averof zitten ontzettend veel visrestaurants. Deze straat licht het dichtste bij de zee zit in Kos Stad. Je kunt hier heerlijk lunchen en dineren, direct aan het strand of binnen in de restaurants.

Je kunt er heerlijke, gefrituurde kabeljauw eten is Agkyra Fish Restaurant. Dit is echt een aanrader! Uiteraard zijn alle visrestaurants aan de Geor. Averof het proberen waard en is er voor ieder wel wat wils!

Tip 6: Wijnproeverij 

Bij Ktima Akrani, daar moet je zijn voor een wijnproeverij of lunch. Het uitzicht vanaf het terras is geweldig, de sfeer is goed en de wijnen zijn heerlijk. 

Wij hebben gekozen voor een light lunch voor 30 euro per persoon. We waren op de fiets er heen gegaan, het laatste stukje was pittig, maar goed te doen. Na een groot glas koud water op het terras kregen we een rondleiding door de wijnmakerij van een kwartiertje. Terug op het terras kregen we 4 wijnen te proeven, 1 witte wijn, 2 rosé en 1 rode wijn, waarvan we er 1 mochten kiezen voor bij onze lunch.

De light lunch was verrassend. Een mooie plank met verschillende kazen en vleeswaren, noten, fruit en een mandje met broodjes, kaasstengels en toastjes. We hebben genoten van deze light lunch, van de wijn en van het uitzicht.

Ktima Akrani | Tips voor lekker eten en drinken
Ktima Akrani | Tips voor lekker eten en drinken

Uiteraard hebben we nog een fles wijn meegenomen voor thuis! 

Tip 7: Wijntje uit de winkel

Natuurlijk heb je niet altijd behoefte om uit te gaan en om een drankje te doen op het terras. Wij hadden een heerlijk balkon waar de hele middag zon was, waar we dus prima een drankje konden doen.

In de supermarkt zijn veel verschillende wijnen, maar 1 springt er uit, niet alleen qua smaak, maar ook de fles! De Tsantali Caramelo Rosé. Deze rosé wordt gemaakt op het vasteland van Griekenland en is heerlijk fris en fruitig. Het beste van alles; deze kost nog geen 6 euro per fles.

Proosten in Kos | Tips voor lekker eten en drinken
Proosten in Kos | Tips voor lekker eten en drinken

Uitstapjes op Kos

Wil je meer tips over Kos en de leuke uitstapjes die je kunt maken op Kos? Lees dan ook mijn blog ‘Fietsvakantie op Kos’ en doe inspiratie op!

Lees ook: Het Griekse eiland Kos | Fietsen en bezienswaardigheden

Avatar foto

Moniek

Moniek, 32 jaar en ik hou van reizen! Ik heb nog zoveel op mijn bucketlist staan, Barcelona, Indonesië, Peru, USA, IJsland, noem maar op! Hopelijk kunnen we ooit alles afvinken.

1 comment

Translate »
Copy link