WERELDREIZIGERS.NL
camperinbraak header Reisstel.nl
Home » Europa » Italië » Camper inbraak op klaarlichte dag bij citytrip in Turijn | Ons verhaal

Camper inbraak op klaarlichte dag bij citytrip in Turijn | Ons verhaal

Reizen in een campertje is een van de gaafste dingen die wij ooit gedaan hebben. Het geeft ons het gevoel van absolute vrijheid. Vergeleken met andere vormen van reizen is het tegelijkertijd zowel basic als luxe. Je hebt al je eigen spulletjes mee, je eigen kussen, je eigen toilet, je eigen pannen, het is simpelweg ons huisje op wielen. De plek waar je je veilig voelt, totdat je slachtoffer wordt van een camper inbraak.

Lees ook: Van wereldreis naar camperreis | Maak kennis met Reisstel.nl

Citytrip Turijn

Na ons bezoek van vorige week aan Cinque Terre, brachten wij deze week een bezoek aan het prachtige Turijn, een in onze ogen zwaar ondergewaardeerde stad in Noord-Italië. Onder leiding van een stadsgids leerden wij meer over de geschiedenis, cultuur en gebruiken in deze voormalige Romeinse buitenpost. We sloten de dag af met een traditionele chocoladeproeverij en liepen met een grote glimlach terug naar ons huisje op wielen.

Inbraak op klaarlichte dag

Doordat het zondag was mochten we met ‘Fred’ de milieu zone binnenrijden en konden we midden in het centrum parkeren. Dit heeft altijd onze voorkeur omdat het daar altijd een stuk drukker is en daarmee meer toezicht en de kans op inbraak simpelweg kleiner is.

Lees ook: Wereldwijs: De veiligste en gevaarlijkste landen in Europa

Helaas gaat deze vlieger niet altijd op, eenmaal aangekomen bij onze camper Fred zien we al snel het glas op de grond liggen. De passagiersdeur staat open en we beseffen direct dat er is ingebroken. K*T. We kijken elkaar aan en weten simpelweg niet goed wat me moeten of mogen doen. Kunnen we de bus in om te kijken wat de schade is of verpesten we daarmee eventuele sporen? Tegelijkertijd denken we aan alle waardevolle spullen die we ‘veilig’ in ons huisje hadden opgeborgen.

Bel in Italië géén 112 bij een camper inbraak

Achter ons toetert een Italiaan die graag ons plekje wil, we lopen naar hem toe en vragen hem wat gebruikelijk is om te doen bij een camper inbraak in Italië. Heel resoluut antwoord hij dat we 112 moeten bellen waarna hij zelfs zijn telefoon aanbiedt. Het lijkt ons wat ‘heftig’ om direct de alarmcentrale te bellen, maar we besluiten het toch te doen. Verkeerde keuze blijkt al snel, het alarmnummer is voor noodgevallen, en zolang de inbreker niet meer binnen is en wij niet gewond zijn is het geen noodgeval. Logisch.

We stappen daarom toch maar de camper in en zien dat de boel goed overhoop gehaald is. Tassen, boeken en kleding liggen op de grond. We nemen onze laptops altijd mee als we een stad ingaan, maar aangezien we simpelweg niet alles mee kunnen nemen zijn we bang dat we de rest kwijt zullen zijn. We blijken over een engeltje op onze schouder te beschikken, want los van de troep lijkt er niks te missen.

Naïviteit is een luxe

Onze gevoelens balanceren ergens in het midden tussen blij, naïef, boos, angstig en teleurgesteld. Ons veilige huisje is dus eigenlijk helemaal niet zo veilig. Eén tik met een hamer, steen of wat dan ook en de inbrekers zijn binnen. Vreemden die tussen je ondergoed aan het graven zijn, kasten overhoop halen en met grof geweld vergrendelingen afbreken. Het zijn van die risico’s waarvan je weet dat ze bestaan, maar waarvan je denkt dat het jou niet overkomt, hoe fijn, hoe naïef.

Reisstel.nl | inbraak camper - ductape reparatie

Googelen op de ‘Crime Scene’

Dit keer hebben wij simpelweg enorm veel geluk gehad met waardeloze inbrekers, of passanten die de inbrekers hebben gestoord tijdens hun zoektocht. Het was voor ons een wijze les. Wij waren duidelijk onvoldoende voorbereid op een camper inbraak en stonden letterlijk stonden te googelen op de ‘Crime Scene’. We hebben daarom al onze leermomenten gebundeld en een filmpje gemaakt die jou hopelijk helpt als je in eenzelfde situatie terecht komt. Benieuwd?

Bekijk het filmpje, inclusief bijbehorend artikel op onze site: How-to: wat te doen na een camper inbraak?

Ben je benieuwd naar het vervolg van onze reis? Dan kun je ons volgen op onze Instagram pagina @Reisstel.nl en website, www.reisstel.nl. Daarnaast zullen wij op Wereldreizigers.nl elke week een update schrijven! Tot snel.

Reisstel

FULLTIME REISSTEL | ? Italy
?? Dutch travelcouple Erik & Lisa
? Europe vanlife with Fred ?
? Sold our house and quit jobs for adventure
? Your travelguide for an ultimate trip

3 comments

  • Ja… daar zijn wij het helemaal mee eens. Het was een nare ervaring, maar gelukkig voor ons viel de schade mee en hebben we er ook weer wat van kunnen leren. Hopelijk kunnen we door onze tips te delen anderen helpen :).

  • Bah!!!! waarom blijven mensen niet gewoon van andermans spullen af. Jullie zitten mooi met de ellende, en waarvoor nu eigenlijk ze hebben niets waardevols

Translate »
Copy link