21.8K Followers

Home » Europa » Italië » Start van Italiaans avontuur | Op zoek naar La Dolce Vita met Benjamin

Start van Italiaans avontuur | Op zoek naar La Dolce Vita met Benjamin

Ciao Amici! Mijn naam is Benjamin, een enorme liefhebber van Italië en misschien nog wel meer van Vespa’s. Combineer deze twee geweldige dingen en je hebt de thema’s waarover ik de komende maanden ga schrijven op Wereldreizigers.nl. La Dolce Vita!

3 jaar geleden ben ik voor mijn Erasmus programma voor het eerst een langere tijd verhuisd naar Italië. Ik heb 5 maanden mogen studeren aan de Universiteit van Bologna. Een geweldige studenten stad, waar ik misschien binnenkort ook nog wel een leuke post over ga maken. Hier kwam ik in aanraking met het echte Italië, niet zoals een toerist die een weekje vluchtig alle hotspots langs gaat, maar als een inwoner van een stad. Deze manier van leven beviel mij enorm en vanuit hier kon ik geregeld een ‘weekendje weg’. 

Na 5 maanden gestudeerd, geborreld en gegeten te hebben in Bologna ben ik gaan werken als Vespa tour guide. In deze job heb ik mensen een week lang meegenomen op een Vespa over de mooiste wegen van Toscane. 11 weken duurde dit avontuur en gaf mij de bevestiging dat ik graag in Italië wil gaan wonen en werken. Afgelopen 2 zomers heb ik hetzelfde gedaan, nog een keer Toscane en afgelopen zomer aan de Amalfi kust. Hoewel de mensen in het zuiden misschien nog wel vriendelijker en gastvrijer zijn, heb ik besloten om dit jaar terug te keren naar Toscane. Deze regio biedt namelijk eindeloze mogelijkheden qua gastronomie, cultuur, wegen en nog veel meer! 

Foto 3 van Benjamin aan de Amalfi kust 

Waarom ga je bloggen?

Na de afgelopen zomer miste ik mijn rode Vespa en geliefde Italië eigenlijk al direct weer. Ik ben toen een beetje gaan fantaseren met een glaasje Italiaanse wijn om mijn eigen tour te gaan starten. Daarnaast had ik goed bijgehouden wat ik graag zou willen aanpassen als ik de tour zou organiseren. Toen dacht ik, ik ga er gewoon voor en ga het proberen! Ja in het midden van een pandemie terwijl de gehele sector platligt heel verstandig, hoor ik je denken. Een heel onzeker besluit, maar naar mijn mening ook een enorme kans. Want waar ergens bomen worden gekapt, worden er ook weer nieuwe bomen aangeplant (die nieuwe boom die ben ik dan hopelijk). 

Ik vind het heel gaaf om dit vast te leggen en mensen te laten zien wat er allemaal bij komt kijken om deze stap te nemen. 

Mij zal je dus veel op een Vespa zien rijden, waarover ik natuurlijk erg graag schrijf. Maar daarnaast ook over hoe het echte ‘Italiaanse leven’ zal zijn, is het zo romantisch als je vooraf bedenkt? Het land van de wijn, kaas, pizza, pasta, authentieke dorpjes en het heerlijke weer. 

Misschien hoop je nu stiekem dat mijn verhaal een mislukt “Ik Vertrek” avontuur gaat worden. Genoeg redenen dus om mij de komende maanden te gaan volgen. 

Hoe gaan we reizen in de toekomst?

COVID gaat hoogstwaarschijnlijk wel iets veranderen in de manier waarop wij reizen. Stedentrips, vele goedkope vluchten en drukke bezienswaardigheden zullen tot het verleden behoren. Mijn gevoel zegt dat de reisbranche de komende jaren zich moet gaat ontwikkelen met oog voor duurzaamheid, lokale tradities, het onverwachte pad waardoor je als reiziger wordt verrast. Zelf zie ik dit als ‘Slow Travel’, waar je niet iedere dag naar een ander massaal hotel verplaatst, maar juist de mensen daar ook leert kennen. Mijn ervaring is dat dit zorgt voor meer waardevolle connecties, onverwachte wendingen en het gevoel dat je een plek echt hebt ‘gezien’. 

Wat zijn je plannen de komende maanden?

Zodra het reisadvies niet meer negatief is, vertrek ik zo snel mogelijk naar Italië. Waar ik jullie zal meenemen in al mijn avonturen, zowel met het opzetten van mijn eigen bedrijf als de tofste plekken van Toscane aan jullie te laten zien. Ik zal veel (wijn) proeverijen gaan doen, kleine producenten van mooie producten bezoeken en ja, veel uit eten gaan natuurlijk. 

Mijn droom? 

Ik ben tot de realisatie gekomen dat een typische 9-5 baan niet mijn toekomst gaat zijn. Daarnaast ben ik nu op het punt gekomen dat mensen om mij heen gaan samenwonen en denken aan kinderen. Terwijl ik alleen maar denk; ik wil nog zoveel meer zien van de wereld voordat ik dat misschien zou willen. 

In eerste instantie zal ik dus voor 4 maanden naar Italië vertrekken, met in mijn achterhoofd dat dit ook zomaar 4 jaar zou kunnen worden. Het afgelopen jaar heb ik een Italiaanse taalcursus gedaan in Nederland, dus het zal mij ook benieuwen in hoeverre ik met mijn Italiaanse skills mij kan staande houden.  

Meer weten over InVespino? 

Meer artikelen van InVespino zijn te vinden op deze pagina van wereldreizigers.nl – ook heeft Benjamin een eigen website die absoluut het bezoeken waard is! Neem snel een kijkje op op de website www.invespino.com 

BIO

Ciao! Ik ben Benjamin en ik ga jullie voorzien van je wekelijkse portie Italië. In een zeer onzekere tijd, heb ik besloten om mijn eigen business op te starten in Italië, een 7-daagse Vespa tour door Toscane. De afgelopen 3 jaar heb ik dit voor een organisatie uitgevoerd, maar dit jaar ga ik mijn eigen draai eraan geven. Een mega leuke stap waar ik natuurlijk graag meer over ga vertellen.

Mijn Italiaans is nog in progress, maar verder heb ik alles gereed staan om er een mooie langverwachte zomer van te gaan maken. 

Ik schrijf verhalen over mijn Italiaanse avonturen. Bestaat “La dolce Vita” wel echt? En is het allemaal zo romantisch als het klinkt? 

Daarnaast heb ik een grote passie voor eten & drinken, echte verhalen over ambachtelijke producten, en niet te vergeten Vespa’s. 

Het fast toerisme met stedentripjes en massale hotels zijn wat mij betreft verleden tijd, slow travel gaat de nieuwe trend worden. Hierbij trekken we weg uit de toeristische hotspots en meeten we de locals, de eeuwenoude tradities, en sta je open voor spontaniteit! Reizen is avontuur en niet precies weten waar je terecht komt, dus volg mij op mijn avontuur door Italië! 

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Let op: deze pagina kan affiliate links bevatten. Ook is het mogelijk dat links in het artikel zijn gesponsord door adverteerders. Een aankoop doen via deze links kost niets extra - wel krijgen wij bij een aankoop via deze links een kleine fee. Met dit geld houden we de website up-to-date en in de lucht.

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

Inhoudsopgave

1 Share
Copy link