WERELDREIZIGERS.NL
Home » Europa » Italië » Proef Italië | 6x lekker eten in Napels

Proef Italië | 6x lekker eten in Napels

Italië is perfect en Napels is geweldig. Napels is anders dan andere Italiaanse steden.
In deze blog schrijf ik over knusse plekken die het bezoeken meer dan waard zijn en dan vooral de plekken waar je lekker kunt eten in Napels!

Lees ook: Waar te verblijven in Napels | 4 toffe accommodaties

1. Trattoria Nennella

Zoals ik hierboven al heb geschreven is Napels anders dan de rest van Italië. De bevolking is amicaal en dit zie je vooral terug bij trattoria Nenella. Deze trattoria is gelegen aan de Quartieri Spagnoli, waar zich meerdere knusse restaurants bevinden. Toen we eenmaal aankwamen bij Nennella dachten we wat is hier aan de hand? De obers schreeuwden, dansten en maakten er één groot feest van. En geloof me, dit is niet eenmalig, maar gebeurt letterlijk elke avond!

Één groot feest bij Trattoria Nenella

Vooral na 21:00 uur worden er trommels en toeters tevoorschijn getoverd.
Een compleet menu heb je al voor 12 euro! Hier komen vooral de locals om te genieten na een lange werkdag. Wij vonden het geweldig en hebben hier 3 avonden achter elkaar gegeten. Helaas was het restaurant daarna gesloten voor 1 week in verband met vakantie. Dus werd het voor ons tijd om andere tentjes op te zoeken. Ook vegetariërs kunnen hier eten! Ik vond de Nennella salade perfetto! De eigenaar Ciro is geweldig en na afloop krijg je een coupon voor gratis Italiaanse koffie!

2. Sweet Sleep Napoli – Ontbijt als een koning(in)

Wat zeggen ze ook alweer? Ontbijt als een koning, lunch als een edelman en dineer als een bedelaar. Het ontbijt is voor mij een belangrijke maaltijd. Italianen zitten al snel vol met een Cappuccino en een crossaint. Ik heb iets meer nodig. Als ik aan het reizen ben, loop ik veel kilometers per dag en moet ik wel goed ontbeten hebben.

Lees ook: Lekker eten op Bali? Dit zijn 10x de lekkerste restaurants in Canggu

Uitgebreid ontbijt

Sweet Sleep Napoli is een B&B, maar ook al overnacht je daar niet, je kunt daar gewoon ontbijten. Per persoon betaal je 5 euro en je kunt dan kiezen voor croissants, vers fruit, yoghurt, pannenkoeken, omelet, muesli. Kortom genoeg om te ontbijten als een koning! Je kunt er ontbijten van 8:00 uur tot 10:00 uur.

3. Cavoli Nostri Veg & Veggie restaurant

Wat nou als je even geen zin hebt in Pizza en Pasta? Dat overkwam ons, we wilden even lekker healthy eten! Cavoli Nostri is de ultieme plek voor vegetariërs! Deze plek is luxe, schoon en je krijgt waar voor je geld. Wij hebben hier 5 keer gegeten en alle 5 de keren was het eten voortreffelijk! Je kunt hier kiezen voor onder andere vegetarische hamburgers, bowls.

Mijn favoriet is zelf de Cavoli Nostri burger. Je krijgt dan een vegetarische hamburger met homemade chips, om je vingers bij af te likken! Als voorafje krijg je homemade olijvenbrood (grrr carbs, achja vakantie hé). Nu ik er over schrijf heb ik al weer zin om terug te gaan, alleen al voor het overheerlijke eten!

4. A Figlia d’o Luciano

Je weet dat je goed eet als de locals er komen en als het druk is. Nou, ik kan je wel vertellen dat A Figlia d’o Luciano elke avond bom, maar dan ook bomvol was! Dus we dachten, laten we hier maar eens eten. Uit eten gaan in Napels is goedkoop, maar A Figlia d’o Luciano is SPOTGOEDKOOP! Prijzen voor een pasta zijn er al vanaf 3 euro.


De bruschetta’s zijn heerlijk als voorgerecht en als hoofdgerecht raad ik een Gnocchi alla Sorrentina aan. Voor een hele fles wijn betaal je maar 4 euro!
De mensen die er werken zijn er zo vriendelijk! Vanwege het taalgebrek ging communicatie met handen en voeten!

5. L’ Antica Pizzeria Da Michele

Velen waren ons al voorgegaan en hebben DÉ PIZZA gegeten. Niet zomaar een pizza, maar een pizza van L’Antica Pizzeria Da Michele. Ook wel bekend van de film Eat, Pray and Love. Er wordt gezegd dat dit restaurant nr. 1 is van Italië en zelfs van heel de wereld.
Dit restaurant zit altijd vol en er is dan ook altijd een rij. Voor 5 euro heb je een heerlijke pizza waar je echt uren, maar dan ook uren vol van zit! Hmm…krijg nou alweer honger.
Did you say Pizza?! I am coming.

6. Toetjestijd bij Casa Infante

Ik moet gewoon altijd een toetje eten. Ook al zit ik vol, I don’t care, een toetje hoort erbij. De beste toetjes van Napels eet je dan ook bij Casa Infante. Babá is een typisch Napolitaans toetje. Het is een klein gebakje dat gedrenkt is in rum. Voor de echte liefhebbers van zoete dingen kun je ook een Babá nemen met room! Ook heb je ijs bij Casa Infante en andere lekkere zoete lekkernijen.

Lees ook: Veilig streetfood eten tijdens je Wereldreis | 11 Tips

Leda

Het ontdekken van nieuwe plekken, nieuwe mensen en nieuwe culturen vind ik geweldig. Onlangs heb ik vier maanden door Zuid-Oost Azië gereisd. Dat was echt spectaculair! Wanneer krijg je weer zo'n kans? Soms moet je kansen zelf creëren. Ik zie reizen meer als een investering. Dus investeer in jezelf en explore!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link