Wereldreizigers.nl
corona regels italie reizen
Home » Europa » Italië » Reisadvies Italië | Reizen in coronatijd – Wat moet je regelen?

Reisadvies Italië | Reizen in coronatijd – Wat moet je regelen?

Het laatste reisadvies voor Italië | Met de vakanties in het vooruitzicht kunnen we stiekem dromen van een vakantie in Europa. We gaan graag voor jullie aan de slag om uit te zoeken hoe je verantwoord én volgens alle regels toch kunt reizen. Houd er rekening mee dat het reisadvies voor Italië en bijbehorende regels dagelijks kunnen wijzigen. Het is aan te raden om vooraf de actuele regels van Italië te checken alvorens je je reis begint. Houd je aan de regels van het land, reis verantwoord en GENIET.

Laatste update: 22 juni 2021.

Tip: Omdat de reisadviezen constant wijzigen raden we iedereen aan om voor het laatste reisnieuws onze Facebook pagina te volgen. Dan zie je ook onderweg altijd snel wanneer er belangrijke wijzigingen zich voordoen.

Update 22 juni 2021: De kleurcode van Italië is nog steeds geel. Na een verblijf in Italië hoeft u bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. De testverplichting voor reizen van Nederland naar Italië blijft gelden. Bij aankomst in Italië moet u nog steeds een negatieve testuitslag laten zien (een moleculaire of antigeentest), die niet ouder mag zijn dan 48 uur.

Update 9 juni 2021: De reisadviezen voor een groot deel van Italië worden deze week nog versoepeld. De kleurcode voor deze gebieden verandert deze week van oranje (alleen reizen als het moet) naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s). Als kleurcode geel geldt, hoeven reizigers bij terugkomst in Nederland niet in quarantaine en hoeven zij bij aankomst geen negatieve testuitslag te overhandigen.

Italië lijkt de uitbraak van COVID-19 goed onder controle te hebben. In de afgelopen dagen werden er slechts enkele duizenden besmettingen gemeld in heel het land. (bron)

Update 1 juni 2021: Verplichte quarantaine is komen te vervallen. De verplichte quarantaine bij aankomst in Italië is voor een aantal landen, waaronder Nederland, per direct komen te vervallen. Iedereen die een geldige PCR of antigeen test heeft kunnen overhandigen bij de controle, heeft géén quarantaineverplichting van 5 dagen meer in Italië. Dit is terug te lezen op de officiële corona-info website van de Italiaanse overheid (bron).

Reisbeperkingen in Europa

Vanzelfsprekend kunnen we niet zomaar, zonder voorbereidingen, elk land in Europa binnenkomen. Ieder land heeft zo z’n eigen voorwaarden en het is belangrijk dat je vooraf weet welke voorwaarden ze vragen. Ondanks alles is het goed te doen (weten we van onze ervaring van Zwitserland). Chris is namelijk met zijn 4×4 camper afgereisd naar Zwitserland in coronatijd. In deze blog nemen we de maatregelen van Italië door en laten we je weten wat je moet regelen én kunt verwachten van reizen naar Italië in coronatijd.

Reizen naar Italië in coronatijd
Van dit uitzicht krijg je toch spontaan zin om te reizen?!

Vooraf regelen voor reis naar Italië

Zoals gezegd zal je je reis moeten plannen. Verschillende landen in Europa verwachten dat je je reis aanmeldt, en dat je een negatief pcr-testresultaat kunt laten zien. Italië hoort daar ook bij. Allereerst check je het meest actuele reisadvies voor Italië, deze vind je op de website van nederlandwereldwijd.nl. Hieronder lees je wat je verder moet regelen voordat je naar Italië reist.

Tip: Houd deze website in de gaten voor de actuele maatregelen van Italië.

PCR-test (niet ouder dan 48 uur)

Om Italië binnen te komen moet je een negatief PCR-test resultaat kunnen overhandigen. Dit negatieve resultaat mag niet ouder zijn dan 48 uur. Een goede planning is dus heel belangrijk. In Nederland zijn deze testen behoorlijk prijzig. Je betaald tussen de 130 en 150 euro. Overigens geld dit voor alle leeftijden. Kinderen van 0 jaar en ouder moeten getest zijn om Italië te kunnen betreden.

UPDATE 06 mei 2021: Vaccinaties op reis heeft sinds vandaag een mooie aanbieding die het overwegen waard is. In plaats van 139,- euro per persoon betaal je nu 109,- euro per persoon, mits je met minimaal 2 personen tegelijk de PCR-test afneemt. De aanbieding is met name bedoeld voor gezinnen of groepen. Je kunt direct een afspraak maken voor de test via de knop hieronder.

Mocht je dit artikel kunnen waarderen, doneer dan een kopje koffie! ☕ Via onze bunq.me betaallink kun je zelf binnen één minuut een klein bedrag doneren.

Met een kleinigheidje houd je mij wakker en de website in de lucht. Alvast bedankt! ?

Chris – Wereldreizigers.nl

Entry Form Italië

Is het reisadvies voor Italië groen of geel? Dan heb je naast een negatief PCR-testresultaat ook nog een ingevuld entry formulier nodig. Dit document dien je ingevuld mee te nemen. Zorg ervoor dat je dit uitgeprint hebt. Daarnaast is het zeker aan te raden om dit document, samen met je PCR-testresultaat én paspoort continue bij je te hebben tijdens je reis in Italië. Er kan namelijk naar gevraagd worden.

 • Algemene informatie over Corona in Italië: Klik hier
 • Direct het Entry Form invullen en je reis aanmelden: Klik hier
 • Reis je naar Sardinië? Dan dien je dit extra in te vullen: Klik hier
 • Reis je naar Puglia? Dan dien je dit extra in te vullen: Klik hier
 • Reis je naar Toscane? Dan dien je dit extra in te vullen: Klik hier
 • Reis je naar Sicilië? Dan dien je dit extra in te vullen: Klik hier
 • Overige informatie vind je op de Rijksoverheid website: Klik hier

Verplichte quarantaine van 5 dagen

Na aankomst ben je verplicht om 5 dagen in quarantaine te gaan, ook als je een negatief testresultaat hebt overhandigd. Na de 5e quarantaine dag moet je opnieuw testen. Als dit testresultaat negatief is, dan is de quarantaine voorbij en mag je genieten van het prachtige Italië.

Update 1 juni 2021: De verplichte quarantaine is komen te vervallen.
De verplichte quarantaine bij aankomst in Italië is voor een aantal landen, waaronder Nederland, per direct komen te vervallen. Iedereen die een geldige PCR of antigeen test heeft kunnen overhandigen bij de controle, heeft geen quarantaineverplichting van 5 dagen meer in Italie. Dit is terug te lezen op de officiële corona-info website van de Italiaanse overheid. (bron)

De quarantaineplicht in Italië is nu alléén nog van toepassing indien je géén geldige PCR-test kunt overhandigen aan de grens. Indien je dus geen geldige PCR-test kunt laten zien, dien je 10 dagen in quarantaine te gaan in Italië en na 10 dagen alsnog een test af te nemen.

Must do in Italië: de Cinque Terre hike | 2 daagse wandeling | header

Tijdens je verblijf in Italië

Is het reisadvies voor Italië positief en heb je alle zaken vooraf netjes geregeld? Besef dan nog steeds dat je te gast bent in dit land en respecteer daarom als toerist alle regels die het land hanteert. Altijd en overal.

Mondkapjesplicht

Reizen naar Italië in coronatijd betekend dat je een mondkapje moet dragen. Vanaf 6 jaar is het verplicht om een mondkapje te dragen in openbare binnenruimtes en het openbaar vervoer. Ook op drukke plaatsen waar de 1 meter afstand regel niet kan worden gegarandeerd, wordt een mondkapje geadviseerd.

Let op: reis je moet het vliegtuig naar Italië? Dan zijn stoffen mondkapjes niet toegestaan. Je dient een medisch mondkapje te dragen.

Wat is geopend?

Restaurants, bezienswaardigheden en winkels zijn geopend afhankelijk van de kleurcode van de regio waar je verblijft. Bij code wit en code geel is de horeca geopend. Natuurlijk gelden er wel beperkingen op capaciteit en openingstijden. Stranden zijn geopend, maar er gelden wel maatregelen wat betreft het houden van afstand. In Italië hanteren ze minimaal 1 meter afstand.

Weer en klimaat in Italië

De weersomstandigheden verschillen natuurlijk per regio, maar je kunt er wel vanuit gaan dat je in de zomermaanden juni t/m september wordt verrast met zo’n 28 graden. In het zuiden kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot maar liefst 40 graden. Let’s go!

Mocht je dit artikel kunnen waarderen, doneer dan een kopje koffie! ☕ Via onze bunq.me betaallink kun je zelf binnen één minuut een klein bedrag doneren.

Met een kleinigheidje houd je mij wakker en de website in de lucht. Alvast bedankt! ?

Chris – Wereldreizigers.nl

Foutje gezien? Laat het even weten! Ik ben je dankbaar…

Avatar foto

Ilse & Nick

ILSE & NICK - OUR TRAVEL LIFE
♥️ Travel addicts from #netherlands
? Chasing adventures & creating memories
? Home, dreaming where to go next
✉️ [email protected]

2 comments

 • Antigeen testen via spoedtest voor €49,- voldoet ook voor reis naar Italië

 • Het is alleen jammer dat als je terug gaat van Italië naar Nederland je WEL 10 dagen in quarantaine moet.
  Nederland houd Italië tot nu toe op Oranje jammer genoeg.

Translate »
Copy link