Wereldreizigers.nl
Home » Europa » Italië » Onvergetelijke roadtrip door Toscane | reis je mee?

Onvergetelijke roadtrip door Toscane | reis je mee?

Een van de vele voordelen van het camperreizen zonder plan, is dat we te allen tijde koers kunnen wijzigen. Zo overtuigd als dat we vorige week waren om na ons bezoek aan Venetië, via San Marino naar Elba te reizen. Zo enthousiast worden we van de prachtige route die ons ernaartoe leidt. Toscane is een van de meest populaire streken van Italië en dat is niet voor niets. Iedereen kent het beeld van de glooiende landschappen, vol met wijnvelden, olijfbomen en cipressen wel. Opnieuw verrast door de schoonheid van dit gebied, besluiten we ervoor te gaan: wij gaan op roadtrip door Toscane en we nemen jou graag mee!

Lees ook: Van wereldreis naar camperreis | Maak kennis met Reisstel.nl

Onze roadtrip door Toscane

Val d’Orcia

Naast rondrijden door het prachtige landschap, heeft een rondreis Toscane meer te bieden. Ten eerste kun je natuurlijk genieten van de heerlijke olijven, olijfolie en wijn tijdens een proeverij. Maar daarnaast staat Toscane natuurlijk bekend om haar prachtige oude steden en dorpjes. Wat dacht je van Florence, het wijndorp Bolgeri, Pisa, Lucca, San Gimignano en Siena? Een kleine greep uit het enorme scala van prachtige plaatsjes.

Omdat wij de eerstgenoemde 4 parels al eens eerder hebben bezocht, besluiten wij ons tijdens de komende 2 dagen van onze roadtrip door Toscane te focussen op het gebied Val d’Orcia. We nemen de volgende route : Lago Trasimeno (dat formeel in Umbrië ligt) – La Foce – Monticchiello – Radicofani – Capella Vitaleta, San Quirico d’Orcia – Crete Senesi, Asciano – Siena.

Op zoek naar de mooiste weg van Toscane

Als we menig reisblog mogen geloven, is een van de mooiste routes in Toscane gelegen tussen La Foce en Radicofani. We besluiten dan ook als eerst deze kant op te rijden. Het lastige is alleen, er rijden meerdere wegen naar Rome nietwaar? Wij denken uiteindelijk de verkeerde genomen te hebben, want we zijn de weg zoals op de plaatjes niet tegen gekomen. En dus zoeken we verder. We besluiten via Monticchiello naar Radicofani te rijden en… BINGO! Een prachtige s-vormige weg vol met cipressen leidt ons naar beneden. Hier moeten we de drone bij pakken! Benieuwd naar de beelden? Check bovenstaande video!

Lees ook: Reizen in coronatijd | Vast tijdens de Lockdown in Griekenland

Capella Vitaleta | Vredige plek op zondag

Na een nacht goed slapen op deze camperplaats met uitzicht in Radicofani, vervolgen we onze weg. Ons volgende doel is er een die al lang op Lisa’s bucketlist staat: Capella Madonna di Vitaleta. Op de foto’s straalt deze eeuwenoude kapel kalmte, rust en vrede uit. Wat ons betreft geen beter moment dan dit op zondag met eigen ogen te kunnen ervaren. Zoals in ons verslag ‘citytrip Venetie’ genoemd is het op veel toeristische plekken op dit moment erg rustig, wat een mazzel! We hebben het prachtige pad dat ernaartoe leidt helemaal voor onszelf en ook bij het kerkje zijn er bijna geen mensen. Dit in combinatie met de prachtige herfstkleuren en het najaarszonnetje maakt het compleet. Absoluut een van de meest rustgevende plekken die we ooit hebben bezocht.

Lees ook: 2 maanden reizen door Italië: onze absolute hoogtepunten

Crete Senesi | Dé Instagram hotspot van Toscane

En natuurlijk ontkomt Erik er niet aan om mij te volgen naar dé Instagram hotspot van Toscane: Crete Senesi in Asciano. Maar ook het vinden van deze plek lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Allereerst belanden we bij een hotel met deze naam. Duidelijk niet de plek die we zoeken. Vervolgens belanden we midden in het dorpje Asciano bij een toeristenbureau, ook niet bepaalt het beeld dat we voor ogen hebben. Niks voor mij, maar het lijkt erop dat ik mijn research niet goed heb gedaan… Erik pakt zijn telefoon en heeft letterlijk binnen 3 seconden het ‘viewpoint’ gevonden. Voor eenieder die deze prachtige plek ook wil bezoeken, zoek op ‘Crete Senesi Panoramic Point’ en je komt er wel.

Goh, toch best een logische naam…. Anyway. We komen aan bij het uitzichtpunt en zijn hier niet de enige. Een populaire plek, zeker tegen de tijd dat de zon onder gaat. Desalniettemin valt deze plek zeker niet tegen, wat een uitzicht! Glooiende heuvels, een prachtige goudgele vallei en wederom een typische Toscaanse weg vol met cipressen die leidt naar een prachtige, oude villa. Deze Instagram hotspot is echt zo mooi als op de plaatjes en kan niet ontbreken op jouw roadtrip door Toscane!

Siena | Eindbestemming van de roadtrip

Vanaf Asciano vervolgen we onze raodtrip naar Siena. Vanaf hier is het nog maar een half uur rijden. Maar dit soort reistijden kun je niet al te serieus nemen. Er is namelijk zoveel moois te zien onderweg, dat we zeker nog wel een keer of drie zijn gestopt. De combinatie van de ondergaande zon en de herfst zorgt voor een landschap dat oranje kleurt. We besluiten van de zonsondergang te genieten vanaf ons dakterras (op camper Fred). De beste beslissing tot nu toe. Dit is waar we het voor doen. Genieten van al het moois in de natuur, met z’n 2en…in alle rust.

Meer over Siena en andere avonturen van Reisstel.nl?

Meer artikelen van Reisstel zijn te vinden op deze pagina. Ben je benieuwd naar hun bezoek aan Siena of meer uitgebreide artikelen over hun rondreis? Check dan de blog over een bezoek aan Siena op de website www.reisstel.nl.

Reisstel

FULLTIME REISSTEL | ? Italy
?? Dutch travelcouple Erik & Lisa
? Europe vanlife with Fred ?
? Sold our house and quit jobs for adventure
? Your travelguide for an ultimate trip

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link