Wereldreizigers.nl
Home » Europa » Nederland » De drie leukste plekken om te fietsen in Nederland

De drie leukste plekken om te fietsen in Nederland

Het is lente in Nederland en daarom weer tijd om de fiets uit weer uit de schuur te halen! Wist je dat in Nederland bijna 35.000 kilometer aan fietspaden ligt? Het is daarmee uiterst fiets-vriendelijk. Tijd om jou te vertellen waar je heen moet voor de mooiste en meest typisch Hollandse ritjes!

Praktische fietstips

Hoewel wij als Nederlanders vrijwel dagelijks op de fiets stappen zonder enige voorbereiding, is dat wel van belang als je van plan bent een lange rit te maken. Vandaar dat we starten met een aantal praktische tips voor als je gaat fietsen in Nederland.

  • Verwacht regen! Neem altijd een regenkleding mee, ook al is er geen regen voorspeld. ´better safe then sorry´ nietwaar?
  • Neem een klein EHBO-kitje mee. Denk hierbij aan pleisters en middelen om wonden te kunnen reinigen en ontsmetten.
  • Controleer voordat je vertrekt je fiets. Neem gereedschap en/of gadgets mee om technische fietsproblemen te kunnen verhelpen. Hiermee voorkom je dat je je rit niet kan voortzetten.

Tip: Bij Donrox kun je een elektrische bandenpomp aanschaffen. Hiermee pomp je fietsbanden razendsnel en zonder enige moeite op. De fietspompen zijn USB-oplaadbaar en je kunt ze ook gebruiken als bandenspanningsmeter. Daarnaast zijn ze lekker compact en ideaal voor onderweg.

Bloemenvelden

In april en mei is er een explosie aan kleur in Nederland door de vele soorten bloemen die in bloei staan. De bloemenvelden zijn voornamelijk te vinden in de bollenstreek. Ze ligt officieel van de benedenloop van de Oude Rijn ten westen van Leiden tot aan het gebied ten westen van Haarlem. Er zijn tal van fietsroutes te vinden voor een rit in deze regio!

Meestal staan de tulpenvelden in de laatste 2 weken van april tot eerste 2 weken van mei in bloei. Het hangt van de weersomstandigheden af of het een ‘vroeg seizoen’ of een ‘laat seizoen’ zal zijn. Maar, wanneer je de laatste 2 weken van april aanhoudt, dan is de kans groot dat je goed zit. In mei worden de tulpen geknipt en zijn ze klaar om verkocht te worden aan markten, bloemenzaken, supermarkten. Daarnaast worden ze ook geëxporteerd naar Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Tulpenveld
Een tulpenveld

Kinderdijk

In de provincie Zuid-Holland behoort het dorpje Kinderdijk tot de Unesco werelderfgoedlijst. Startend in Alblasserdam fiets je langs de fraaie molens van het wereldberoemde Kinderdijk. In Kinderdijk vind je 19 molens waarvan er 2 open zijn voor publiek. De molens zijn gebouwd vanaf het einde van de 15e eeuw, maar de molens die hedendaags in Kinderdijk te bezichtigen zijn, dateren bijna allemaal uit 1738 en 1740.

Lees ook: Bezoek aan de Kinderdijk molens | Unesco Werelderfgoed

Kinderdijk
Kinderdijk

Er zijn 2 windmolens die fungeren als museum. Beide molens hebben ladders waarmee je helemaal tot de top kunt klimmen. Als je geluk hebt terwijl het rad gewoon nog draait! Je heb ook de mogelijkheid om een workshop te volgen waar een gids uitlegt hoe de windmolens worden onderhouden.

Vergeet je camera niet om dit prachtige landschap vast te leggen!

Amsterdam

De laatste, maar zeker niet de minste. Amsterdam! Je zult in deze stad zeker niet de enige zijn op de fiets. Pas wel op! Hoewel jij misschien de tijd wilt nemen om de stad rustig in je op te kunnen nemen, willen de locals gewoon zo snel mogelijk van A naar B komen. Zorg dat je van het fietspad af gaat als je stopt. Ga zelf op ontdekking of zoek een voorbedachte route op internet.

Gracht in Amsterdam
Gracht in Amsterdam

Hebben we je kunnen inspireren om de fiets-toerist uit te hangen in ons eigen landje? Of weet je zelf nog leuke plekken om te fietsen in Nederland? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook: 5 originele manieren om Nederland te ontdekken

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link