WERELDREIZIGERS.NL
stedentrip
Home » Europa » Nederland » Stedentrip Nederland – De leukste plekken in eigen land

Stedentrip Nederland – De leukste plekken in eigen land

Wil jij jezelf in een nieuwe omgeving onderdompelen zonder dat je teveel geld uitgeeft of vakantiedagen op moet nemen? Dan is een stedentrip in eigen land een goed idee! Je hoeft ook niet ver te reizen om een leuk uitstapje te maken. Maar wat zijn de leukste steden in Nederland? Wij geven je onze top 6, maar daarnaast zijn er natuurlijk veel meer leuke plekken voor stedentrips in Nederland.

Breda, Noord-Brabant

Er gaat niks uit boven de Brabantse gezelligheid van Breda. Nadat ik 2 jaar als student in Breda heb gewoond kan ik je verzekeren dat de stad bomvol leuke cafés, restaurants en terrasjes zit! Dwaal rond door de oude binnenstad, maak een stadswandeling langs de diverse street art of ga lekker shoppen.

Als local kom je natuurlijk op plekken waar je als toerist niet vanaf weet, zo ontdekte ik het Markdal, een plek waar je prachtig in de natuur kunt wandelen. Nabij het Markdal ligt het Kasteel Bouvigne, waarvan het waterschap Brabantse Delta de trotse eigenaar is. De diversiteit die Breda biedt maakt het de ideale plek voor een stedentrip in Nederland. 

Stedentrip Breda
Kasteel Bouvigne, Breda

Vlissingen, Zeeland

Voor een stedentrip aan zee moet je in Vlissingen zijn. Een bezoek aan deze havenstad is perfect te combineren met één van de vele prachtige stranden in de omgeving. De binnenstad zelf is niet per se heel bijzonder, wat biedt Vlissingen dan wel? Een ontzettend rijke geschiedenis die je overal terug ziet in beelden en kunst. En niet te vergeten het pronkstuk van de stad: de 2 kilometer lange boulevard waar je na een dagje winkelen heerlijk kunt neerploffen voor een lekker drankje.

Tip: Sla het Zeeuws Maritiem MuZEEum niet over tijdens je stedentrip in Vlissingen. 

Vlissingen
De gezellige haven van Vlissingen

Nijmegen, Gelderland

Nijmegen is een oude stad – de oudste van Nederland! – met een jonge vibe. Deze stad moet je dan ook zeker een keer bezoeken tijdens een stedentrip. In het historisch centrum van Nijmegen kom je oude monumenten, pittoreske straatjes en huizen met trapgevels tegen. Ondertussen bruist de stad door de grote hoeveelheid aan (internationale) studenten, jonge ondernemers en toffe evenementen. De jaarlijkse vierdaagsefeesten, ook wel zomerfeesten genoemd, zijn dé grote trekpleister van deze stad. Voor de rest is de sfeer in Nijmegen erg chill, het voelt een beetje als een dorp in het omhulsel van een stad.

Stedentrip Nijmegen
Het historisch centrum van Nijmegen

Maastricht, Limburg

Ga je op stedentrip naar Maastricht dan is het bijna alsof je in het buitenland bent. Niet alleen het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg, maar ook het accent en de bourgondische keuken brengen je even helemaal weg van huis. Qua winkels is er voor ieder wat wils, van kleine boetiekjes tot grote warenhuizen. Ook leuke restaurants en hippe koffietentjes zijn er genoeg wanneer je even toe bent aan een pauze.

Als je tijd hebt, is het zeker de moeite waard om een paar dagen voor Maastricht en haar omgeving uit te trekken. Naast het bezoeken van de stad zou je bijvoorbeeld een roadtrip kunnen doen over de Mergellandroute en mooie wandelingen kunnen maken over de glooiende heuvels. Of breng een bezoek aan de grotten van het nabije Valkenburg.

Stedentrip Maastricht
Maastricht gefotografeerd vanuit de Maas

Amersfoort, Utrecht

Amersfoort is wellicht niet de eerste plek waar je aan denkt voor een stedentrip in Nederland, maar het is toch de moeite waard om eens een bezoek aan deze stad te brengen. Stiekem is Amersfoort gewoon de iets kleinere versie van Utrecht met haar grachten, mooie gevels en prachtige historische panden. Maar dan net iets sprookjesachtiger.?

De meest bekende bezienswaardigheid van Amersfoort is de Koppelpoort, deze Middeleeuwse poort geeft toegang tot het oude stadshart. Wat de Koppelpoort uniek maakt, is dat het de enige plek in Nederland is waar een land- en waterpoort gecombineerd wordt. De poort werd rond 1400 gebouwd om de stad te beschermen tegen mensen van buitenaf.

Amersfoort
De Koppelpoort, Amersfoort

Groningen, Groningen

Tot slot behoort Groningen op het lijstje van geliefde plekken voor een stedentrip in Nederland. Je moet hier eigenlijk minstens één nachtje verblijven zodat je het Groningse studentenleven kunt meemaken, wanneer alles weer kan natuurlijk. En geloof me, je hoeft echt geen student te zijn om mee te kunnen feesten.

Tip: Huur een fiets tijdens je stedentrip in Groningen. Er is namelijk een leuke fietsroute uitgezet die je langs de mooiste plekken en bezienswaardigheden brengt. Deze route komt onder andere langs het Noorderplantsoen, de Reitdiephaven, de Martinitoren, leuke binnenhofjes en gezellige cafés.

Stedentrip Groningen
Het studentenleven in Groningen

Genoeg leuke plekken om uit te kiezen dus. Waar gaat jouw volgende stedentrip naar toe? Wij zijn benieuwd!

Lees ook: Top 10 steden om te bezoeken in Europa

Avatar foto

Lieke Thijssen

?️ Latin-America lover
??‍? Travel & hospitality copywriter
? Next: West Coast Mexico

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link