Wereldreizigers.nl
Tips voor Utrecht
Home » Europa » Nederland » Tips over Utrecht | Op reis in eigen stad | Gastblog

Tips over Utrecht | Op reis in eigen stad | Gastblog

Hoi! Ik ben Carmen van @therealhungrytraveller. 010 + 020 = 030. Dat zeiden mijn vriend en ik tegen elkaar toen we vanuit Rotterdam en Amsterdam naar Utrecht verhuisden een paar maanden geleden. We noemden het voor de grap de ‘compromis-stad’, omdat we allebei weggingen uit onze woonplaats om ergens samen opnieuw te beginnen. Aan het begin van mijn studie, in 2009, had ik al een jaar in Utrecht gewoond, dus ik wist hoe leuk de stad was. Ik vond het absoluut geen compromis om hier te gaan wonen. Maar de stad bleek nog veel leuker dan ik dacht. Daarom maak ik voor jullie nu ook een lijst met de leukste plekken en tips in Utrecht. Misschien zit er wel een plek bij die je kent: bij bekendere plekken probeer ik altijd een onbekende tip te geven, zodat ik toch iets kan toevoegen nog ? In dit artikel met Tips over Utrecht gaan we op reis in eigen stad!

Tips over Utrecht

1. Verborgen plekken in Utrecht

De leukste verborgen plekken in Utrecht (die zou ik jullie eigenlijk niet moeten vertellen natuurlijk ;)): restaurant Le Canard (een stukje Parijs in Utrecht), restaurant Héron Petit, de binnentuin van Het Huis aan de Amsterdamsestraatweg en het beste Griekse restaurant van 030: Dikkertje. Daar loop je echt zo voorbij, terwijl je toch echt die gyros moet proberen. 

2. De lekkerste broodjes van Utrecht

De lekkerste broodjes van Utrecht: de Cubano Sandwich van Papichurro, The Legend tosti van Toastable, Classic Bahn Mi van Kimmade en gewoon alle broodjes van Broodje Ben.

3. Streetart tips voor Utrecht

Streetart in Utrecht: deze stad staat natuurlijk bekend om de mooie muurschilderingen. In welke wijk je ook bent, je ziet overal mooie plaatjes terugkomen. Toch zijn er in één gebied in de stad ontzettend veel mooie schilderingen te vinden, dus die wil ik jullie tippen: rondom (en aan het begin van) de Amsterdamsestraatweg; in de Mimosastraat, de Goudsbloemstraat, de Meidoornstraat, de Adelaarstraat en het Daalsepark, is ontzettend veel streetart te vinden.

Op mijn Instagram-account heb ik ook een route gedeeld met deze plekken!

4. Instagram hotspots in Utrecht

De mooiste Instagrammable plekken in de stad: restaurant Ruby Rose (die inrichting is echt fantastisch), de Streetfood Club (hetzelfde verhaal), Tiger Mama en restaurant Le Jardin. 

5. De mooiste uitzichten in Utrecht

Plekken met het mooiste uitzicht: WT Urban Kitchen (eten op de 10de verdieping van een watertoren!), het terras van de Parel van Zuilen (uitkijken op de Vecht), Fort aan de Klop (hallo oude architectuur) en vanuit de Domtoren natuurlijk! Die kan je nu tijdelijk ‘beklimmen’ met de lift. Tip: ‘beklim’ de Dom tijdens zonsondergang. 

Parel van Zuilen, Utrecht

En wil je nou liever gewoon thuisblijven in deze periode, maar wel lekker eten? Dan raad ik je The Rum Club aan (de halve kip met de chipotlefrietjes) of het menu van restaurant De Goedheyd. Zo heb je een beetje restaurant aan huis!

Kip van de Rum Club, Utrecht
Kip van de Rum Club, Utrecht


Verborgen parels dichtbij huis

Het is een gek jaar. Normaal zouden we dit jaar een paar keer zijn gaan reizen en zou ik zeker weten nu diep in de research zitten naar een volgende plek. Dat gaat even niet, jammer genoeg. Maar ook begrijpelijk. Daarom besloot ik mijn verhuizing naar Utrecht te zien als de ‘reis van dit jaar’. Zo doe ik altijd research naar de ‘verborgen parels’ van een stad als ik er tijdens een stedentrip heen ga. Dat heb ik ook voor Utrecht gedaan. Ik heb me de hele zomer verdiept in welke leuke plekken Utrecht te bieden heeft. En elke dag ontdek ik er weer meer leuke tips voor Utrecht!

Volg mij op Instagram

Daarom besloot ik mijn Instagram-account @therealhungrytraveller te starten. Ik wilde al mijn opgedane kennis over 030 met zoveel mogelijk mensen delen. Maar ik wilde ook iets unieks doen, mensen echt een dagje weg verzorgen. Daarom maak ik ook routes in Utrecht: denk aan de leukste streetart-route, de lekkerste broodjes-route, de foutste kroegenroute. Ik wil Utrechters, maar ook mensen die een dagje op bezoek komen, gewoon de leukste en mooiste en meest bijzondere dingen van deze stad laten zien.

Hopelijk heb je wat aan deze leuke tips over Utrecht! Heel veel plezier en groetjes,

@therealhungrytraveller
Carmen Dorlo

Zelf een gastblog aanleveren? Dat kan! We zijn namelijk altijd op zoek naar leuke blogs van echte wereldreizigers. Meer info hier.

Wereldreizigers.nl
Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link