WERELDREIZIGERS.NL
Home » Europa » Nederland » Tips voor een vakantie in Nederland

Tips voor een vakantie in Nederland

Als je een vakantie in eigen land wilt vieren, is er natuurlijk genoeg leuks te doen. Wandel door bossen, bezoek één van de honderden kastelen die door het land staan verspreid of ga voor een leuke stedentrip waarbij je de best uitbetalende casino’s in Nederland kunt bezoeken.

De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is één van de mooiste bezienswaardigheden van Nederland met een enorme verscheidenheid aan natuur. Kleurrijke heidevelden gaan over in bossen die vervolgens uitkomen op stuifzanden. Je kunt hier ook veel verschillende wilde dieren spotten, zoals edelherten, wilde zwijnen, of herten.

Kinderdijk

Natuurlijk zijn we als Nederlanders wel gewend om molens te zien, maar ze zijn langzaamaan steeds meer aan het verdwijnen. In Kinderdijk kun je echter nog negentien historische molens zien staan. 

Drenthe

In Drenthe zijn veel sporen uit het verleden te vinden van gletsjerkuilen uit de ijstijd tot prehistorische akkers. Een van die sporen uit het verleiden zijn de hunebedden. In de 17e eeuw werd hiervan gedacht dat het de graven waren van reuzen, die hij ‘hunen’ noemde. 

Ook kun je in Drenthe het Museumdorp Orvelte vinden. De kinderkopjes en oude klinkers leiden je langs Saksische boerderijen en ambachtelijke bedrijven. Je kunt hier onder andere zien hoe oude klompen worden gemaakt.

Bezoek een museum

Als je het leuk vindt om verschillende musea te bezoeken, kun je met een museumkaart veel geld besparen. Deze kaart kost slechts 60 euro en stelt je in staat meer dan 400 museums in Nederland gratis bezoeken.

Schiedam

In Schiedam kun je de hoogste molens ter wereld vinden. Het is een mooie, oude stad met karakteristieke pandhuizen en historische ophaalbruggen. Je kunt hier echt goed zien hoe mensen in het verleden leefden.

Kasteel van Valkenburg

Een bezoek aan het Kasteel van Valkenburg is het zeker waard. De geschiedenis van deze ruïne gaat terug tot aan de 11e eeuw. De burcht steekt hoog boven het stadje uit, maar onder het kasteel ligt ook nog eens de mooiste mergelgrot in Valkenburg waar je door het gangenstelsel kunt lopen.

Domtoren

In het midden van Utrecht liggen de restanten van een Romeins fort onder de Domtoren. Deze Gotische kerktoren werd in 1382 aan de Domkerk toegevoegd en is al eeuwenlang een iconische bezienswaardigheid. Je kunt deze hoogste kerktoren van Nederland beklimmen en de veertien unieke klokken bewonderen voordat je vanaf een hoogte van 100 meter van een prachtig uitzicht over de stad kunt genieten.

Bosbergtoren in Appelscha

De Bosbergtoren in Appelscha is het hoogste punt van Friesland. Hij heeft een totale lengte van 33 meter en is op een twintig meter hoge duin gebouwd. Je kunt met een lift naar de bovenste verdieping van de toren voor een prachtig uitzicht over het omringende bos.

Paleis het Loo

Paleis het Loo is een prachtig landgoed met veel bossen en wilde dieren dat net buiten Apeldoorn ligt. De familie van Oranje woonde hier 300 jaar lang en zowel het paleis als de spectaculaire tuinen zijn een geweldige plek om te bezoeken tijdens een dagje uit. In de tuinen staan Delfts aardewerk en sculpturen naar een ontwerp van architect Daniel Libeskind. Je kunt door het paleis lopen met een audiotour waarbij je alles over de bewoners van het paleis leert of een bezoekje brengen aan het Koetshuis, waar oude auto’s, koetsen en sledes te zien zijn.

Efteling

De Efteling is heel leuk om tijdens een dagje weg met het hele gezin te bezoeken. Wandel door het Sprookjesbos, dwaal door de magische vertrekken van Symbolica of beleef een huiveringwekkende vlucht in Vogel Rok. Het hele attractiepark is gebaseerd op sprookjes, maar niet de sprookjes waar je mee bent opgegroeid. En als één dag niet genoeg is, kun je in het hotel van de Efteling verblijven voor een extra dag plezier.

Vaar over de grachten van Amsterdam

Amsterdam staat bekend om de prachtige grachten die door de stad lopen. En deze grachten zijn een geweldige manier om de hele binnenstad te zien. Huur zelf een boot om te varen of volg een tour met een grotere groep mensen.

Fraeylemaborg in Slochteren

De Fraeylemaborg in Slochteren dateert uit de veertiende eeuw toen het niet veel groter was dan een steenhuis. Pas in de zestiende eeuw werd de borg uitgebouwd en werd er een omliggende gracht uitgegraven. Het huidige gebouw kwam tot stand in 1781.

Er is genoeg te doen tijdens een vakantie in eigen land en je zult je bij al deze bezienswaardigheden zeker goed vermaken.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link