WERELDREIZIGERS.NL
Home » Europa » Nederland » Uitwaaien op het strand | De fijnste kustgebieden van Nederland

Uitwaaien op het strand | De fijnste kustgebieden van Nederland

Met het terugzetten van de klok, staan de korte donkere dagen alweer voor de deur. Daarbij vergroot de kans dat je weer in de dagelijkse sleur opgaat. Wat nou als ik je zeg dat je deze kan doorbreken?

Enkele dagen naar buiten en weg uit de vertrouwde omgeving, doet eenieder goed. Dat hoeft niet ver weg te zijn. Hoe klinkt een lange wandeling op het strand en in de duinen? En dan in de middag bij een strandtent naar binnen voor een kop koffie met appeltaart? Reserveer daarbij een hotel aan zee, ga er misschien nog even op uit in een stad en je get-away is compleet.

In dit artikel zet ik voor jou de meest bekende kustgebieden van Nederland, perfect voor een paar dagen weg, op een rijtje.

Strand Scheveningen

Ben je toe aan wat rust en die fijne strandwandeling, maar mis je toch al snel weer de hectiek? Dan is Scheveningen de plek voor jou! Nadat je wakker bent geworden in het hotel en hebt kunnen genieten van een heerlijk ontbijt, ga je het strand op voor een heerlijke wandeling. Als je in de middag ultiem tot rust bent gekomen aan zee en het begint weer te kriebelen, dan heb je het stadscentrum van Den Haag vlakbij.

Scheveningen | Uitwaaien op het strand
Scheveningen | Uitwaaien op het strand

Ga na het uitwaaien en je overnachting lekker shoppen of pak een musical mee als je er toch bent. Of als je de kinderen bij hebt, is Madurodam een leuk uitje, of Familiepark Drievliet of Duinrell! Kortom, er is voor ieder wat wils!

Zandvoort

Als je een hip persoon bent en je na het uitwaaien op het strand wilt genieten van een heerlijke cocktail, dan is Zandvoort de bestemming voor jou. Langs de boulevard vind je tal van strandpaviljoens, waar je even niets hoeft…

Zandvoort | Uitwaaien op het strand
Zandvoort | Uitwaaien op het strand

Na heerlijk overnachten in een luxe hotel, kun je overwegen om het naastgelegen nationaal park Zuid-Kennemerland te bezoeken. Niet alleen jij kan daar ontspannen in de natuurrijke omgeving, maar ook voor kinderen valt er genoeg te ontdekken. Laat de kinderen bij lekker weer urenlang spelen in het zand, terwijl jij bij een strandbar geniet van een heerlijke cocktail en een fijne lunch. Is het wat minder goed weer? Dan ga je naar het Juttersmu-ZEE-um. In dit kleine museum zijn voorwerpen verzameld die op het strand zijn gevonden, leuk voor de kids! Je bezoekt dit museum trouwens gratis, dat is ook weer mooi meegenomen.

Je kunt ook nog Kennemerduinen gaan ontdekken, een prachtig natuurgebied. Je wandelt vanaf het bezoekerscentrum (met leuke speeltuin) zo naar een mooi meer waar je bijgoed weer kunt gaan zwemmen. Voor wie van wandelen houdt: er gaan kortere en langere routes door dit duingebied.

Ben je in die dagen al snel tot rust gekomen, dan is er altijd nog de mogelijkheid om de prachtige stad Haarlem te bezoeken. Daar loop je door de kleine straatjes met historische panden en over de grote markt.

De Zeeuwse stranden

Ben je liever in een rustige omgeving, dan is Zeeland de provincie voor jou. Niet alleen wordt je omringd door zee en mooie stranden, het platteland en de pittoreske plaatsjes geven jou de indruk van een oud-Holland.

Ga in de avond rustig achterover zitten met een boek of neem een warm bad. Als je voldoende opgeladen bent en er toch nog op uit wil, dan biedt Middelburg meer dan voldoende gezelligheid voor een stadswandeling of heerlijk hapje uit-eten.

Middelburg | Uitwaaien op het strand
Middelburg | Uitwaaien op het strand

Lees ook: Tips voor een vakantie in Nederland

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Avatar foto

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Translate »
Copy link