Wereldreizigers.nl
volendam 2
Home » Europa » Nederland » 5x de leukste bezienswaardigheden in Volendam

5x de leukste bezienswaardigheden in Volendam

Niet alleen bekend door de Nederlandse zangers Jan Smit en Nick & Simon, maar ook door de gezellige sfeer is het vissersdorpje Volendam geliefd bij toeristen en vele Nederlanders. In de zomer kun je hier altijd terecht voor lekkere verse vis (voornamelijk de haring is erg lekker), een bezoekje aan het schiereiland Marken of gewoon voor de gezelligheid. In Volendam vind je leuke bezienswaardigheden en activiteiten om te ondernemen voor zowel jong als oud. Wij gingen je voor en delen hier onze tips!

Lees ook: Amsterdam vanuit de lucht (met een drone) in 4K

Bezienswaardigheden in Volendam

Ondanks dat Volendam niet ontzettend groot is, kun je er toch veel leuke activiteiten ondernemen. Vooral in het voorjaar en de zomer is Volendam erg in trek, maar ook in de winter kun je hier terecht in bijvoorbeeld één van de musea. Leuk weetje: wist je dat Volendam van oorsprong Folle(n)dam heette? Of dat er geen duidelijke structuur is aangelegd in de wegen van het oude centrum waardoor het net een doolhof is? Breng een bezoekje aan dit schattige vissersdorpje en leer nog meer over dit authentieke plaatsje.

Volendam bezienswaardigheden

1. Verken de Volendamse straatjes

Waar ik ook ben, rondstruinen door kleine authentieke straatjes verveeld eigenlijk nooit. In Volendam kan dit ontzettend goed. Zoals eerder al genoemd is er bij de aanleg van de straatjes in het oude centrum geen vast omlijnd stratenpatroon gebruikt waardoor het net lijkt alsof je door een doolhof dwaalt. De houten gevels en kleine huisjes zorgen voor een gezellige sfeer en maken het dan ook erg leuk om door de straatjes te wandelen. Gezien het oude centrum niet ontzettend groot is, kun je dit ook gemakkelijk ondernemen met kinderen.

2. Breng een bezoekje aan de kaasfabriek

Voor de echte kaasliefhebbers onder ons mag deze bezienswaardigheid in Volendam eigenlijk echt niet ontbreken. Een bezoekje aan de kaasfabriek is ontzettend interessant. Je leert hier meer over het proces van het maken van kaas en kunt zien met welke materialen ze dit doen. Wat ook erg leuk is, is dat ze bij de kaasfabriek proeverijen organiseren en je kunt rondlopen in hun museum. En als je er dan toch bent, neem meteen een lekker stuk kaas mee voor thuis!

3. Verken de omgeving op de fiets

Is het mooi weer en vind je het heerlijk om te fietsen? Verken Volendam dan op de fiets! Je bent heerlijk in beweging en tegelijkertijd kun je genieten van alles om je heen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om niet met de boot maar met de fiets naar Marken te gaan. Vanuit Volendam is het ongeveer 16km fietsen naar Marken. Je doet er ongeveer 45 minuten over en komt ook langs het dorpje Monnickendam. Leuk om de verschillende dorpjes op één dag met elkaar te combineren.

4. Bezoek Marken

Marken, eerst en eiland en nu een schiereiland dat sinds 1957 via een dijk is verbonden met het vaste land. Voornamelijk de opvallende klederdracht heeft bijgedragen aan de populariteit van Marken. In Marken vind je nog vele huizen gebouwd op houten palen. Zelfs dit kleine schiereiland is onderverdeelt in verschillende buurtschappen en beschikt Marken tevens over twee kerken. Het bijzondere aan de inwoners van Marken is dat ze de tradities van het verleden ook zeker in ere houden. Dit zie je dan ook terug wanneer je door het dorp loopt. Mocht je in Marken zijn, breng dan ook een bezoekje aan de klompenmakerij. Hier kun je de unieke ambacht van het maken van een klomp bewonderen.

5. Maak een foto in klederdracht

Niets is hilarischer dan het laten maken van een foto in klederdracht. Eén ding is zeker, je kunt er je lol niet op! Speel heel even toerist in eigen land en hijs je in één van de typische Volendamse kostuums. Even lachen voor de camera en het is zo gepiept. Ook erg leuk om een familie foto te laten maken! In Volendam vind je verschillende fotostudio’s waar je terecht kunt voor een foto in klederdracht. Meestal kun je binnen een uur je foto alweer ophalen. Bel wel even van te voren of ze nog plek hebben, want in het hoogseizoen kunnen ze erg druk zijn.

Meer lezen over bezienswaardigheden in Volendam?

Ben je benieuwd hoe je vanuit Volendam in Marken kunt komen of ben je op zoek naar meer tips voor Volendam? Lees dan het volledige blog: ‘Wat te doen in Volendam op sherulestheglobe.nl. Voor nog meer reisfotografie en inspiratie kun je me volgen op Instagram. Veel lees plezier!

Sharella

SHARELLA ? I Travel & Fashion
Reisblog ??
☆ Travel diaries & Fashion inspo ☆
✈️ Flight Attendant ↠ KLM
? Finding comfort in the chaos of life

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link