WERELDREIZIGERS.NL

Noorwegen

Home » Europa » Noorwegen

Wil je prachtige natuur, dan kies je voor Noorwegen. Dit op één na dunstbevolkste land van Europa blinkt uit in onverwoestbare landschappen en verstild natuurschoon. Natuurlijk zijn de fjorden het bekendste natuurverschijnsel in Noorwegen. Maar er is meer, veel meer. Dichtbegroeide bossen, gletsjers, heldere meren en torenhoge bergen laten je zien hoe mooi onze planeet kan zijn. Wil je weer even wat mensen om je heen, reis dan langs de gracieuze steden Oslo en Bergen. Noorwegen is echt een must-visit tijdens je rondreis door Scandinavië.

Oslo en Bergen

Hoofdstad Oslo is waarschijnlijk de bekendste stad in Noorwegen. Hoewel je hier veel geld neerlegt voor eten, drinken en overnachten – Oslo is een van de duurste steden ter wereld – trekt de stad toch als een magneet mensen aan. De musea, bloeiende parken, vele restaurants en mooie binnenstad bieden iedere reiziger genoeg uitstapjes. Maar vergeet vooral niet om ook de stad Bergen op te zoeken. Vanaf de berg Fløyen heb je een werkelijk fantastisch uitzicht over deze oude stad. Bergen wordt omsingeld door maar liefst zeven bergen. De charmante haven is betoverend bij zonsondergang.

Noorse natuurwonderen

Het noorderlicht (Aurora Borealis) is waar te nemen vanuit Noorwegen. Heb je de mogelijkheid om dit schouwspel mee te maken, dan moet je dat absoluut doen. Zonnedeeltjes gloeien blauw en groen op, magnetische velden stromen naar de Noordpool, als in een hallucinerend toneelstuk. Dichtbij de stad Stavanger vind je de Preikestolen, een klif van bijna vier kilometer lang. De tocht naar de top is het zweten meer dan waard. Reis af naar de Noordkaap om het meest noordelijke punt van Europa te bereiken. Het monument van de wereldbol dat je hier aantreft is inmiddels wereldberoemd. Natuurlijk is een bezoek aan de fjorden een vanzelfsprekendheid. Bezoek maar eens de Geirangerfjord of Sognefjord. Noorwegen maakt haar naam als natuurwonder hiermee geheel waar.

Roadtrip Lapland met 4×4 camper | NoFear reisverslag

Nadat we een bezoek aan de Noordkaap hadden gebracht vervolgen we onze roadtrip in zuidelijke richting naar Fins Lapland. Omdat we in alle rust reizen besluiten we eerst nog wat verder in oostelijke richting te rijden...

Translate »