Wereldreizigers.nl
Home » Europa » Ontdek het mooie Denemarken

Ontdek het mooie Denemarken

De wereld is prachtig, maar voor schitterende natuur, stilte en bruisende steden hoef je eigenlijk helemaal niet zo ver van huis. Denemarken bijvoorbeeld biedt een verrassend aanbod voor gezinnen, backpackers en andere wereldreizigers. Van het Jutland tot aan Noord Denemarken, ieder stukje van dit land is anders en toch op een bepaalde manier heel vertrouwd. Bezoek een eilandje, ga naar Kopenhagen of kom helemaal tot rust in de natuur. Met www.vakantiehuisjes.nl vind je de mooiste, meest gezellige vakantiehuizen voor kleine en grote reisgezelschappen. Dat wordt puur genieten.

Plan hier je vakantie naar Scandinavië

Denemarken; verzameling eilandjes

Denemarken behoort tot Scandinavië en is het meest zuidelijkste land van deze groep. Denemarken is een schiereiland met daarbij ruim 400 eilanden van verschillende groottes. Jutland vormt het grootste deel van het land en grenst in het zuiden aan Duitsland. Hierdoor is Denemarken makkelijk bereikbaar met de auto. Ga je liever vliegen dan vlieg je altijd op Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. De meeste eilandjes zijn zeker te bezoeken, hetzij per brug of tunnel, maar meestal per boot. Verspreid over het land zijn er verschillende vakantiehuizen te vinden waar je echt even een wordt met de natuur.

Wonderful Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en deze ligt niet op Jutland, maar juist op Seeland, een van de grotere eilanden van het land. Kopenhagen is een kleurrijke stad, vol kunst, cultuur, koninklijke gebouwen en veel water. Je vindt er onder meer de Amalienborg, Rosenborg en het operagebouw. Het kleurrijke Nyhavn is de beste plek voor een terrasje en rondvaart door de stad. En vergeet niet om even de Kleine Zeemeermin, die zo verlangend over het water uitkijkt, gedag te zeggen. In de stad kun je een van de langste winkelstraten van Europa vinden met tal van winkels. De Strøget is daarnaast ook erg mooi om te ontdekken.

Kopenhagen, Denemarken
Kopenhagen, Denemarken

Uitstapjes naar andere plekken

Wil je tijdens een verblijf in Denemarken even een uitstapje maken naar Zweden? Dat kan heel eenvoudig via de Sontbrug en -tunnel. Deze brug (en tunnel) brengen je van Kopenhagen zo naar Malmö en weer terug. Ook andere eilanden zijn per brug of tunnel met Seeland verbonden, zodat je met gemak een dagje kan eilandhoppen. Bijvoorbeeld naar Funen, met zijn prachtige Odense waar schrijver Hans Christian Andersen is geboren, waarvan je ook weer naar Jutland kan reizen. Andere eilanden zijn gemakkelijk met veerboten te bereiken. De dienstregeling hiervoor – evenals voor de trein – en de verschillende bezienswaardigheden op de eilandjes, ontdek je uiteraard door eerst informatie in te winnen bij een verkeersbureau.

Natuur van Denemarken

Het land wordt gekenmerkt door water. Het land wordt omringd door de Waddenzee, Noordzee, het Skagerrak, Kattegat en de Oostzee. Wanneer je op het midden van Jutland staat, ben je slechts 52 kilometer van het water verwijderd. Door al dat water kent Denemarken ook prachtige stranden. Met maar liefst een kustlijn van 7314 kilometer valt er veel te zien en te beleven. Wist je dat Denemarken ook zijn eigen Waddeneilanden heeft? Ze heten Rømø, Mandø en Fanø en zijn gemakkelijk bereikbaar. De eerste bereik je via een dam, de tweede als het eb is en de derde met een pontje. Ieder eiland heeft weer iets nieuws te brengen qua natuur. Misschien spot je zelfs wel zeehonden.

Strand in Denemarken
Strand in Denemarken

Echte Deense huisjes

Wat je gaat beleven in Denemarken is natuurlijk helemaal aan jou. Omdat alles op maximaal een paar uur reizen afstand van elkaar ligt, is het handig om een mooi vakantiehuis te boeken in de natuur. Vandaaruit reis je gemakkelijk naar de bruisende steden, pittoreske badplaatsen en prachtige bezienswaardigheden. De vakantiehuizen zijn verspreid over het land te vinden, dus zowel aan de kust als in middeleeuwse dorpjes. Neem je fietsen mee of huur ze en ontdek meer dan 12.000 kilometer aan fietsroutes. Ontdek de fjorden, maak een lange wandeling of zwem in de zee; aan het einde van de dag geniet je van een luxe vakantiehuis wat van alle gemakken is voorzien. Vaak compleet met bubbelbad, sauna of jacuzzi voor de totale ontspanning.

Meer ontdekken

Door een vakantie in een vakantiehuis door te brengen, hoef je niet al je spullen iedere dag mee te nemen. Ze liggen immers veilig in je eigen huis. Dat biedt ruimte om meer van Denemarken en de omgeving te gaan ontdekken. Daarnaast zorgt een vakantiehuis ervoor dat je behaaglijk en ontspannen van een vakantie in ieder jaargetijde geniet. Want in de herfst en winter is Denemarken een schitterende plek om te vertoeven. En dat allemaal vanuit een luxe vakantiehuis in de natuur of gezellige plaats.

Plan hier je vakantie naar Scandinavië

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link