WERELDREIZIGERS.NL
Home » Europa » Rusland » Wat te doen in Sint-Petersburg in 2 dagen | Bezienswaardigheden en tips

Wat te doen in Sint-Petersburg in 2 dagen | Bezienswaardigheden en tips

Wat te doen in twee dagen Sint-Petersburg? Ik ben de Trans Mongolië Express begonnen in Sint-Petersburg. Hier ben ik twee dagen geweest en in die twee dagen heb ik in een sneltreinvaart de belangrijkste bezienswaardigheden gezien. Hier vertel ik mijn tips, hoe ik het meeste uit deze korte periode heb kunnen halen en wat ik allemaal heb kunnen zien!

Vervoer in Sint-Petersburg

Lopend en de hop-on hop-off bus zijn de 2 makkelijkste vervoersmiddelen in Sint-Petersburg. Lopen vind ik altijd heerlijk, maar voor de grote stukken pak ik de hop-on hop-off bus.

Free walking tour

In Sint-Petersburg is er een Free walking tour, zoals de naam al zegt, een tour door de stad waar je je gratis bij kan aansluiten. De tour is gratis, maar je kunt achteraf een fooi achtergelaten voor de guide. Het zijn voornamelijk studenten en locals die het gewoon leuk vinden om in hun vrije tijd de toeristen hun stad te laten zien. De free walking tour start in Sint-Petersburg bij de Bronze Horseman. De tourguides vertellen over de geschiedenis van Rusland, Sint-Petersburg en de gebouwen waar je langs komt, maar geven ook tips over leuke restaurants en mooie bezienswaardigheden.

Hop-on hop-off bus

Ik heb gekozen voor de 24-uurs hop-on hop-off bus mét de panoramische boot, deze ticket kost 34 euro en is 24 uur geldig. Er zijn 2 bus routes en 1 rondvaartroute.  Ideaal, je kunt in- en uitstappen waar en wanneer je maar wilt!

Bezienswaardigheden in Sint-Petersburg

Nevski Prospekt

Nevski Prospekt is de mooiste, breedste en met zijn 4 km ook de langste straat van Sint-Petersburg. Het is er erg druk en aan weerszijden van de straat staan prachtige gebouwen. Het is een goed uitgangspunt voor de andere bezienswaardigheden. Er zijn vooral veel moderne winkels en veel busstops. Ook vind je hier veel restaurants en cafés. Dit is het bruisende hart van de stad.

Kerk van de Verlosser op het Bloed

Dit is waarschijnlijk een van de opvallendste gebouwen van Sint-Petersburg. Veel decoratie, mooie kleuren, echt prachtig! Het is een Russisch-Orthodoxe kerk die is gebouwd op de plek waar tsaar Alexander II werd vermoord. Als gedenkteken heeft de zoon van Alexander II een prijsvraag uitgeschreven voor het ontwerp van de kerk, welke is gewonnen door Alfred Parland en Ignati Malisjev. De bouw startte in 1883 en heeft 25 jaar geduurd.

Een kaartje kost ongeveer een tientje en het is zeker de moeite waard om binnen een kijkje te nemen!

Hermitage van Sint-Petersburg

Het Hermitage is een van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld. Het paleis was een cadeautje van tsaar Peter de Grote aan Catharina de Grote, om haar kunstcollectie kwijt te kunnen. Er zijn zo’n 3 miljoen objecten, waarvan maar 5% getoond wordt. Het paleis is nu groen, maar de originele kleur is roze.

Helaas ben ik hier niet binnen geweest, omdat deze op de maandag gesloten is. Voor 5,50 euro ongeveer heb je een ticket. Er zijn verschillende tickets verkrijgbaar voor verschillende zalen en gedeeltes van het Hermitage.

Bronze Horseman

De Bronzen Ruiter staat op het Senaatplein in Sint-Petersburg. De Russische keizer Peter de Grote wordt afgebeeld als een Romeinse held. Het is een lokale traditie voor pasgetrouwden en afgestudeerden om een foto te maken met de Bronzen Ruiter, daarom is het er altijd druk!

Peter and Pauls Fortress

Deze vesting is de beruchtste gevangenis voor politieke gevangenen van Rusland. Er gaan verschrikkelijke verhalen rond over de omstandigheden binnen de muren van de gevangenis, maar in werkelijkheid was het niet veel slechter dan in andere gevangenissen.

Al 300 jaar wordt hier elke dag om 12 uur een kanon afgeschoten, bijzonder om een keer mee te maken.

Momenteel is de vesting een museum en een kaartje kost 19 euro.

St. Isaac’s Cathedral

St. Isaac’s Cathedral was vroeger de grootste kathedraal in Rusland. De bouw van de kathedraal is begonnen in 1818 en ze hebben er 40 jaar over gedaan om het af te maken. Het mooiste uitzicht over Sint-Petersburg heb je boven in deze kathedraal. Er zijn 2 uitzichtpunten. De hoogste heeft een 360 graden uitzicht. Voor dit uitzicht moet je wel wat doen, namelijk 262 traptreden naar boven lopen. Maar deze work-out is het absoluut waard!

Je kunt gratis de kathedraal in, maar als je helemaal naar boven wilt dan kost dat ongeveer 3 euro per persoon.

Summer garden

De Zomertuin is het mooiste en oudste park van Sint-Petersburg. Er staan vele zeldzame bloemen, grote eiken, zo’n 250 marmeren beeldjes en 50 fonteinen en paviljoentjes. In het Koffiehuis en Theehuis vinden tentoonstellingen plaats. De zomertuin is bijna even oud als Sint-Petersburg zelf!

Galeria Shopping Mall in Sint-Petersburg

Dit winkelcentrum is erg groot, maar netjes onderhouden. Er zijn meerdere etages met 300 winkels en 30 eetgelegenheden. Er zijn echt Russische winkels, maar ook winkels van meer bekende merken. Goed geschikt voor een paar uurtjes lekker shoppen op een regenachtige dag.

Avatar foto

Moniek

Moniek, 32 jaar en ik hou van reizen! Ik heb nog zoveel op mijn bucketlist staan, Barcelona, Indonesië, Peru, USA, IJsland, noem maar op! Hopelijk kunnen we ooit alles afvinken.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link