WERELDREIZIGERS.NL

19.1K Followers

vlag slovenie
Home » Europa » Slovenië » Reisadvies Slovenië | Reizen in coronatijd – Wat moet je regelen?

Reisadvies Slovenië | Reizen in coronatijd – Wat moet je regelen?

Het laatste reisadvies voor Slovenië | Denk jij aan reizen naar Slovenië in coronatijd? Wil je weten wat de huidige regels zijn en wat het meest recente reisadvies voor Slovenië is? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Met de vakanties in het vooruitzicht gaan we jullie wekelijks updates geven over de landen waar je naartoe kunt reizen. De bestemming Slovenië is steeds populairder aan het worden dus dit is wellicht hét moment om te gaan!

Tip: Benieuwd naar wat Slovenië te bieden heeft? Het Triglav National Park staat in onze top 15 mooiste Nationale Parken in Europa!

Laatste update: 08 juni 2021.

Update 02 juni 2021: Er zijn op 30 mei 2021 verschillende wijzigingen doorgevoerd, in te zien op deze website.

Quarantaine verplichting opgeheven voor oranje, gele en groene landen
Vanaf 30 mei 2021 mag een persoon die uit een gebied komt dat niet op de rode of donkerrode lijst staat, de Republiek Slovenië binnenkomen zonder verwijzing naar thuisquarantaine. Nederland staat helaas op dit moment (2 juni) nog op de rode lijst.

Het is echter aannemelijk dat er op korte termijn maar uiterlijk 15 juni (want dat is de looptijd van de huidige regels in Slovenië, nieuwe versoepelingen worden aangekondigd. Nederland scoort op dit moment zeer goed en zou bij een nieuwe update in de ‘groene zone’ vallen.

Update 20 mei 2021: De campings en hotels in Slovenië mogen per 21 mei 2021 weer open. Camping eigenaren moeten zelf toezien op de drukte, er mag maximaal 70% van de plekken gevuld worden door gasten. Voor hotels geldt dat er maximaal 50% van hun kamers gevuld mogen worden.

Reizen naar Slovenië in coronatijd

Reisbeperkingen in Europa

Wanneer je op vakantie wil in Europa moet je je natuurlijk allereerst afvragen welk land geopend is voor toeristen, en tegen welke voorwaarden. Chris is al eerder met zijn 4×4 camper afgereisd naar Zwitserland tijdens coronatijd. De ervaring leert dat dit goed te doen is, mits je je goed voorbereid. Vandaag nemen we reizen naar Slovenië in coronatijd onder de loep. De huidige maatregelen zorgen ervoor dat het voor reizigers mogelijk is om het land binnen te komen én we verwachten dat dit de komende tijd nog soepeler wordt.

Vooraf regelen voor reis naar Slovenië

De meeste landen in Europa verwachten dat je een negatief PCR-testresultaat kunt overhandigen. Het is dus heel belangrijk om je vooraf te verdiepen in de regels van het land van bestemming. We leggen je hieronder graag uit wat je precies moet regelen voordat je afreist naar Slovenië. Allereerst check je het meest actuele reisadvies voor Slovenië op de website van nederlandwereldwijd.nl.

PCR-test (niet ouder dan 48 uur)

Iedereen uit Nederland, ouder dan 15 jaar, dient aan de grens van Slovenië een negatieve testuitslag te overhandigen. Dit testresultaat mag niet ouder zijn dan 48 uur. Je zult dus goed moeten plannen waar je gaat reizen naar Slovenië in coronatijd. In Nederland zijn deze testen behoorlijk prijzig. Je betaald tussen de 130 en 150 euro. Je hebt géén negatief testresultaat nog wanneer je de afgelopen 6 maanden Covid-19 hebt opgelopen én bent genezen of volledig bent ingeënt. Dit moet je uiteraard kunnen aantonen. Als je niet aan één van deze eisen kunt voldoen, dan moet je bij aankomst in Slovenië in quarantaine gedurende 10 dagen. Alle informatie omtrent reizen naar Slovenië in coronatijd kun je op deze website vinden.

Update 02 juni 2021: dit zijn de meest recente updates met mogelijkheden om toegelaten te worden in Slovenië. Dit heb je minimaal nodig:

Een PCR-test certificaat:
Van een negatief resultaat van een SARS-CoV-2-virustest door een PCR- of HAG-test niet ouder dan 48 uur na het afnemen van het uitstrijkje.

of

Een bewijs van vaccinatie tegen COVID-19:
Waaruit blijkt dat de volgende tijd is verstreken sinds de vaccinatie:

– Ten minste 7 dagen na de tweede dosis Comirnaty door Biontech/Pfizer of;
– Ten minste 14 dagen na de tweede dosis van een van de volgende vaccins: COVID-19-vaccin van Moderna of Sputnik V van Gamaleya National Center of Epidemiology and Microbiology, of CoronaVac door Sinovac Biotech, of COVID-19 Vaccine door Sinopharm.
– Minimaal 14 dagen vanaf de enige dosis COVID-19 Vaccin Janssen door Johnson en Johnson/Janssen-Cilag;

of

Een bewijs van een positieve PCR-testuitslag:
Die ouder is dan 10 dagen maar niet ouder dan zes maanden inclusief een doktersverklaring waarin staat dat ze hersteld zijn van COVID-19 en dat er niet meer dan zes maanden zijn verstreken sinds het begin van de symptomen.

UPDATE 06 mei 2021: Vaccinaties op reis heeft sinds vandaag een mooie aanbieding die het overwegen waard is. In plaats van 139,- euro per persoon betaal je nu 109,- euro per persoon, mits je met minimaal 2 personen tegelijk de PCR-test afneemt. De aanbieding is met name bedoeld voor gezinnen of groepen. Je kunt direct een afspraak maken voor de test via de knop hieronder.

Gratis PCR-test

Je kunt voor de (bovenstaande) veilige weg kiezen, maar je er ook voor kiezen om een gok te nemen. Die gok pakte voor Chris goed uit, hij kwam namelijk Zwitserland binnen met een GRATIS PCR-test. Die test deed hij via www.coronatest.nl. Je kunt hier gemakkelijk inloggen met je DigiD en in de meeste gevallen kun je heel snel terecht. Timing is key. Je krijgt hoogstwaarschijnlijk je testuitslag binnen 24 uur en hebt dan 48 uur om naar de grens van Slovenië te reizen.

Tip: Na enige ervaring kunnen we zeggen dat je ervan uit mag gaan dat je tegenwoordig de uitslag binnen 24 uur wel hebt.

Mocht je dit artikel kunnen waarderen, doneer dan een kopje koffie! ☕ Via onze bunq.me betaallink kun je zelf binnen één minuut een klein bedrag doneren.

Met een kleinigheidje houd je mij wakker en de website in de lucht. Alvast bedankt! 😀

Chris – Wereldreizigers.nl

Officieel niet geldig om mee te reizen

De gok die je hier neemt is dat je niet een officieel uitgeprint formuliertje hebt die je kunt laten zien aan de grens. Wanneer je het testresultaat namelijk digitaal terugkrijgt, staat eronder ook vermeld dat het niet een ‘geldig bewijs’ is. Maar, onze ervaring in Zwitserland leert dat het de gok zeker waard is, aangezien ze daar niet moeilijk deden. Het werd gewoon geaccepteerd.

Entry Form Slovenië

Naast het negatieve testresultaat moet je een online formulier invullen vóórdat je de grens oversteekt. Ze vragen naar je persoonlijke gegevens, paspoortnummer, het verblijfadres in Slovenië, datum van aankomst en datum van vertrek en in welke landen je de afgelopen 14 dagen bent geweest. Dit formulier mag je zowel uitprinten als op je telefoon bewaren. Bij de grens zullen ze vragen om dit formulier te laten zien. Op deze website kun je het formulier invullen. Kies eerst wat voor jouw reis van toepassing is.

Het meest actuele reisadvies voor Slovenië vind je op de website van nederlandwereldwijd.nl

Tijdens je verblijf in Slovenië

Ook Slovenië doet haar best om het coronavirus te handhaven. Is het reisadvies voor Slovenië weer positief en heb je alles goed van tevoren kunnen regelen? Dan kun je de meest actuele regels op deze website vinden. De algemene regel is 1,5 meter afstand en mondkapjesplicht. Houd je als toerist goed aan deze regels en geniet van alles wat dit prachtige land te bieden heeft!

Mondkapjesplicht

Mondkapjes zijn verplicht (voor iedereen ouder dan 6 jaar) in alle publieke ruimtes én in het openbaar vervoer. Ook moet je een mondkapje dragen wanneer je géén 1,5 meter afstand kunt houden. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je een mondkapje draagt in de auto wanneer er geen sprake is van één huishouden.

Campings vooralsnog gesloten

In mei 2021 zijn alle campings en bungalowparken vooralsnog gesloten. Je kunt wél terecht in een hotel. Hotels met max. 30 kamers mogen open zijn voor gasten. De verwachting is dat in mei nog versoepelingen worden aangekondigd. Vanzelfsprekend zullen we dit nauwlettend in de gaten houden en de pagina updaten wanneer het zover is.

Update 20 mei 2021: De campings en hotels in Slovenië mogen per 21 mei 2021 weer open. Camping eigenaren moeten zelf toezien op de drukte, er mag maximaal 70% van de plekken gevuld worden door gasten. Voor hotels geldt dat er maximaal 50% van hun kamers gevuld mogen worden.

Huidige situatie restaurants/bezienswaardigheden

Met alleen een positief reisadvies voor Slovenië in coronatijd ben je er nog niet. Wat is er allemaal geopend? Winkels en tankstations zijn in ieder geval gewoon geopend. Terrassen zijn geopend tussen 7 uur ‘s ochtends en 7 uur ‘s avonds. Er mogen maximaal 4 personen aan één tafel zitten. Verder zijn stranden en musea geopend. Theaters, bioscopen en attractieparken zijn vooralsnog gesloten. Versoepelingen worden halverwege juni 2021 verwacht.

Weer en klimaat in Slovenië

De zomermaanden (juni, juli, augustus) in Slovenië zijn heerlijk warm! Zo rond de 30 graden mag je het wel verwachten. Uiteraard liggen de temperaturen in de berggebieden een stuk lager. Overigens mag je in september ook nog wel fijne temperaturen verwachten. Net zoals we in Nederland inmiddels ook gewend zijn. 🙂

Mocht je dit artikel kunnen waarderen, doneer dan een kopje koffie! ☕ Via onze bunq.me betaallink kun je zelf binnen één minuut een klein bedrag doneren.

Met een kleinigheidje houd je mij wakker en de website in de lucht. Alvast bedankt! 😀

Chris – Wereldreizigers.nl

Foutje gezien? Laat het even weten! Ik ben je dankbaar…

vlag slovenie

Ilse & Nick

ILSE & NICK - OUR TRAVEL LIFE
♥️ Travel addicts from #netherlands
🌈 Chasing adventures & creating memories
📍 Home, dreaming where to go next
✉️ [email protected]

Add comment

Geschreven door:

Ilse & Nick

GEZOCHT

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief en maandelijkse winacties? Laat dan je e-mail adres achter!

Copy link