WERELDREIZIGERS.NL

21.6K Followers

Spanje

Home » Europa » Spanje

Spanje is een favoriete reisbestemming onder de Nederlanders. En niet voor niks. Vrijwel altijd zon, mooie stranden, voortreffelijke tapas en overrompelende steden als Barcelona, Madrid en Sevilla. Het mediterraanse land met zijn vurige geschiedenis staat bol van het Zuid-Europese temperament. Het hele jaar door kan je op ontdekkingsreis in Spanje. Trekkend door de Spaanse Hoogvlakte of Sierra Nevada zie je al snel dat Spanje meer is dan de overvolle stranden aan de Middellandse Zee. Ook Andalusië is een prachtig maar vaak vergeten gebied. Er zijn grote verschillen tussen de steden en zeker Madrid, Barcelona, Sevilla, Salamanca, San Sebastian, Malaga, Valencia en Granada zijn geweldige steden om te bezoeken met mooie architectuur, lekker eten, drinken en goede musea.

La Rambla!

De badplaatsen in Spanje kennen voor veel reizigers geen geheimen meer. Lloret de Mar, Marbella, Salou en Sitges worden al jarenlang drukbezocht. En wat te denken van de sfeervolle Spaanse steden? Valencia met haar Parque Natural de la Albufera en statige binnenstad, Barcelona met de Sagrada Família en La Rambla, San Sebastian met haar kenmerkende haven of hoofdstad Madrid met Palacio Real.

Vamos a la playa

Het Spaanse landschap is indrukwekkend. De statige Pyreneeën zijn te zien tot in Galicië, het Iberische Randgebergte is het perfecte decor voor bergbeklimmers en sportieve fietsers. Je kan ook je toevlucht nemen tot de stranden van de Spaanse eilanden zoals de Balearen – Ibiza hoort hier ook bij! – en de Canarische Eilanden. Vamos a la playa! Wil je een keer totaal iets anders, bezoek dan eens het tomaten-gooien-festival ‘La Tomatina’ in Buñol. Meer spanning en sensatie in Spanje? Dan is een rondje stierenrennen in Pamplona misschien meer wat voor jou.

Barcelona vs. Madrid | El Clásico

Barcelona en Madrid. De meeste mannen onder ons denken ongetwijfeld gelijk aan El Clásico en de strijd tussen Messi en Ronaldo. Maar Barcelona versus Madrid is meer dan voetbal. De twee steden zijn ook wat betreft...