WERELDREIZIGERS.NL
Home » Europa » Spanje » L’Estartit en Torroella de Montgri, Costa Brava | Tips en bezienswaardigheden

L’Estartit en Torroella de Montgri, Costa Brava | Tips en bezienswaardigheden

Er zijn vele mooie wandelroutes en bezienswaardigheden in de omgeving van L’Estartit en Torroella de Montgri aan de Costa Brava in Spanje. De wandelroutes die ik in deze blog beschrijf kun je veelal doen zonder auto, wanneer je vanuit L’Estartit of Torroella de Montgri start. Uiteraard kun je met de bus terug naar je beginpunt. Dus kom van het strand af en ga de mooie omgeving verkennen!

Lees ook: Skyscanner | Hoe je (veel) geld kunt besparen op vluchten

Roca Maura viewing point

Het Roca Maura viewing point (locatie hier) kun je gedeeltelijk via de weg lopen, maar je kunt makkelijk een stuk afsnijden en via een pad met rotsen omhoog klimmen. Het is best steil en door de losse stenen wat onstabiel, maar eenmaal boven op de berg heb je een geweldig uitzicht! Zeker de moeite waard! 

De Roca Maura is 225 meter hoog en vanaf deze hoogte zie je L’Estartit, Els Griells, Pals, Escala, Roses en Torroella de Montgri.

Het uitzicht vanaf Roca Maura viewing point | Wandeltips en bezienswaardigheden
Het uitzicht vanaf Roca Maura viewing point | Wandeltips en bezienswaardigheden

Lees ook: Costa Brava in Spanje | Zoveel meer dan alleen een feestbestemming

De haven van L’Estartit

De haven Club Nàutic Estartit is een mooie haven. Leuk om een wandeling te maken langs de jachthaven en hier de luxe boten te bekijken. Er kunnen in de haven zo’n 700 boten aanmeren, met een bootlengte van tussen de 4 en 25 meter. Uiteraard zijn er ook veel eettentjes met uitzicht op de haven. 

Club Nàutic Estartit | Wandeltips en bezienswaardigheden
Club Nàutic Estartit | Wandeltips en bezienswaardigheden

Donderdagmarkt L’Estartit

Iedere donderdag van 8 tot 14 uur is er in het centrum L’Estartit (bij de Spar) een markt. Op deze markt vind je kleding, tassen, schoenen, kleden, stoffen, speelgoed, souvenirs, eten en drinken. Er staat bij de Spar in de straat vaak een kraampje met heerlijke churros! 

Passeig Milonet 

Helemaal aan het eind van de haven is er een uitkijkpunt richting Illes Medes. Vanaf hier heb je het beste zicht op de Illes Medes vanaf het land. Wil je de eilanden dichterbij bekijken? Huur dan een kajak, een bootje of ga mee op een snorkel- of duiktrip! 

Illes Medes is een zeereservaat en staat in de top 7 van de mooiste nationale parken van Catalonië door National Geographic. 

Passeig Milonet | Wandeltips en bezienswaardigheden
Passeig Milonet | Wandeltips en bezienswaardigheden

Del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

In dit natuurpark zijn vele wandelpaden en kun je dus heerlijk wandelen. De wandelpaden lopen door een naaldbossen en droog moeraslandschap. Er zijn vele flora en fauna en het uitzicht is prachtig. De paden lopen van de haven van L’Estartit naar de andere kant van de stad tot zelfs naar Torroella de Montgri en L’Escala, afhankelijk van welk pad je kiest. Hier wandelen is zeker de moeite waard!

Del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter
Del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Wandelen van L’Estartit naar Torroella de Montgri

Het schijnt dat er een mooie wandelroute langs de rivier Ter is welke vanuit L’Estartit naar Torroella de Montgri (locatie hier) gaat. Deze route is ongeveer 2 uur, waarvan een dik half uur over het strand en vervolgens anderhalf uur langs de rivier. 

Let op: deze route is niet aan te raden in het najaar, want de pluimen staan zo hoog langs de rivier dat je de rivier helemaal niet ziet. Dan is anderhalf uur tussen de pluimen wel heel lang.

Wandelen langs Rivier de Ter
Wandelen langs Rivier de Ter | Wandeltips en bezienswaardigheden

Er loopt ook een fietspad parallel aan de grote weg naar Torroella de Montgri. Dit is een prima pad waar je lekker kunt wandelen. Het is ongeveer een uur van het centrum van L’Estartit naar het centrum van Torroella de Montgri.

Voor 1,75 EUR per persoon kun je met de bus weer naar het busstation midden in L’Estartit.

Kasteel Montgri 

Als je een pittige wandeltocht wilt doen, dan is de wandeltocht naar kasteel Montgri erg leuk. De route begint in Torroella de Montgri en eindigt bij kasteel Montgri. Het was een best stuk over grindpaden, stenen en rotsen, maar na een uurtje heb je prachtig uitzicht vanaf het kasteel! Hier kun je even uitrusten, bijkomen en wat foto’s maken. In ongeveer 45 minuten loop je weer naar beneden via ongeveer dezelfde route. 

Kasteel Montgri
Kasteel Montgri | | Wandeltips en bezienswaardigheden

Maandagmarkt Torroella de Montgri

Op maandag is er een leuke markt in het oude centrum van Torroella de Montgri. Terwijl je door het centrum struint kom je langs verschillende kraampjes met verse thee en kruiden, Spaanse specialiteiten, bloemen, schoenen en kleding, noem maar op!

Tips voor lekker eten in L’Estartit

L’Estartit | Wandeltips en bezienswaardigheden
L’Estartit | Wandeltips en bezienswaardigheden

Heb je trek gekregen van deze wandeltochten? Kijk dan in mijn andere blog over eten en drinken in L’Estartit met een extra tip voor lekkere broodjes, burgers en mini kroketjes in Torroella de Montgri! 

Lees ook: L’Estartit aan de Costa Brava | Tips voor lekker eten en drinken

Avatar foto

Moniek

Moniek, 32 jaar en ik hou van reizen! Ik heb nog zoveel op mijn bucketlist staan, Barcelona, Indonesië, Peru, USA, IJsland, noem maar op! Hopelijk kunnen we ooit alles afvinken.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link