22.9K Followers

Home » Gesponsord » Beleef het echte eilandgevoel in eigen land

Beleef het echte eilandgevoel in eigen land

Lekker uitwaaien en even helemaal weg en dat op hooguit een paar uur van huis. Op de Nederlandse wadden waan je je in een andere wereld. Een wereld met rust en ruimte, maar zeker ook met gezelligheid en charme. De reis die je maakt om op een Waddeneiland te komen is ook de moeite waard. Eerst naar de haven in Friesland of de kop van Noord Holland en dan op de boot. Wedden dat je zodra je de haven uitvaart al helemaal in de vakantiestemming komt? Je laat letterlijk even alles achter je. 

Als je maar voor een dagje gaat, heb je al een mini-vakantie inclusief minicruise te pakken, maar eigenlijk is een dag te kort om zo’n eiland echt te bezoeken en te beleven. Daarvoor moet je jezelf eigenlijk wel de tijd gunnen. Het echte eilandgevoel krijg je als je ook op het eiland blijft slapen. Dan maak je mee hoe een Waddeneiland tot rust komt nadat de laatste boot van de dag vertrokken is naar het vasteland en de dagjesmensen verdwijnen. Je blijft achter in een select gezelschap van eilandbewoners en dat heeft iets knus en intiems. 

Huur een huisje

En waar overnacht je dan? Er zijn campings en hotels op alle eilanden en ook groepsaccommodaties zijn er wel te vinden, maar echt een eigen plekje heb je als je een vakantiehuisje huurt. In een dorp, in de duinen, vlakbij het strand. Ze zijn er in soorten en maten en op allerlei plekken op alle vijf de Waddeneilanden. Een aanrader is bijvoorbeeld een huisje Ameland. Op dit eiland zul je je niet vervelend. De natuur, de stranden, maar ook de pittoreske dorpjes en winkeltjes bieden je een vakantie vol variatie. Je kunt de rust, maar ook de drukte opzoeken, het is maar net waar je zin in hebt.

Met een vakantiehuisje ben je tijdelijk een echte eilandbewoner en leef je met het ritme van de getijden en de veerboten die een paar keer per dag de samenstelling van de bevolking bepalen. Jij kunt ondertussen precies doen waar je zin in hebt op je eigen tijden. Vroeg opstaan om de stilte van de ontwakende natuur te beleven of lekker uitslapen. Nog even naar het strand om de zonsondergang te bekijken of uitgebreid uit eten bij een van de vele restaurants. Ontbijten en alvast broodjes smeren voor tussen de middag op het strand. Je hebt je eigen uitvalsbasis en hoeft met niemand rekening te houden. 

Je kunt gaan voor basic, maar je kunt jezelf ook trakteren op wat extra luxe een huisje met jacuzzi huren. Zeker na een lange actieve dag in de buitenlucht is dat heerlijk ontspannend, echt de kers op de toch al overheerlijke taart die een Waddeneiland is. Alle Nederlandse Waddeneilanden hebben hun eigen unieke karakter en dat is goed bewaard gebleven. Er is veel te ontdekken op het gebied van geschiedenis en de unieke natuur en cultuur. Ook voor een iets langere vakantie is een huisje huren op een Waddeneiland dus een goed idee. 

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Add comment

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Copy link