23.3K Followers

Home » Gesponsord » Met de boot op vakantie? Hier moet je rekening mee houden!

Met de boot op vakantie? Hier moet je rekening mee houden!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de boot op vakantie te gaan. Meer dan terecht, want het is tenslotte een ander soort avontuur. De vrijheid en het genot van op het water zijn, rondvaren en de wereld vanaf een ander perspectief bekijken zijn nauwelijks te evenaren. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je met de boot op vakantie wilt? In dit artikel leggen we het je uit. 

1. Verdiep je in de buitenlandse vaarregels

De regels op het water kunnen van land tot land, en zelfs van gebied tot gebied, behoorlijk verschillen. Zorg daarom dat je je goed inleest in de regels van de gebieden waar je van plan bent om te gaan varen. Zo kom je niet voor onnodige verrassingen te staan, zoals hoge boetes of het veroorzaken van ongelukken.

2. Zorg voor de nodige veiligheidsmaterialen

Veiligheid gaat boven alles, of je nou op het water of aan land bent. Dit geldt natuurlijk ook voor op de boot, waar je misschien meer risico loopt op problemen en waar mensen minder snel te hulp kunnen schieten. Zorg daarom in ieder geval altijd voor genoeg reddingsvesten, een reddingsboei en een opgeladen telefoon om hulpdiensten te kunnen bellen.

3. Een goede verzekering afsluiten

Als je op reis gaat is het altijd belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. Dit geldt natuurlijk ook voor een bootvakantie. In Europese landen moet je verplicht een voldoende verzekering hebben om met de boot te gaan varen. Denk dan bijvoorbeeld aan een Internationaal Verzekeringsbewijs. In dit document staat in verschillende talen hoe en waar je bent verzekerd.

4. Belangrijke materialen die je niet mag vergeten

Een aantal belangrijke materialen aan boord mogen niet vergeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een anker, aanlegtouw of ankerlijn. Zo kun je je boot altijd goed en stevig aanleggen. Daarnaast zijn afmeerlijnen en fenders belangrijk om eventuele schade te voorkomen bij botsing. Tot slot mag je nooit een volledig gevulde EHBO-doos en een waterbestendige zaklamp vergeten.

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door:

Wereldreizigers

GEZOCHT

REIS CHECKLIST

✔️ Deze reisverzekering dekt óók oranje gebieden.
✔️ Vergelijk en boek de goedkoopste vliegtickets.
✔️ Bespaar en boek alvast de leukste activiteiten.
✔️ Meerdere hotels? Boek dan met 20% Genius korting.
✔️ Bespaar en reserveer je vliegveld parkeerplaats.
✔️ Roadtrip? Vergelijk en boek een voordelige huurauto.
✔️ Reis voorbereiden? Scoor een praktische reisgids.
✔️ Backpack of koffer nodig? Aanbiedingen hier.
✔️ Kadootje? Ik geef 500 keer 10 euro weg!

Inhoudsopgave

Translate »
Copy link