Wereldreizigers.nl
Home » Gesponsord » Amsterdam | Canal cruise, een must-do

Amsterdam | Canal cruise, een must-do

Als je aan Amsterdam denkt, is het eerste waar je aan denkt waarschijnlijk de vele grachten. Deze waterwegen vormen een groot deel van de charme van de stad en zijn een grote trekpleister voor toeristen. Een canal cruise is een geweldige manier om Amsterdam vanuit een ander perspectief te zien en meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad. Hier lees je daarom alles wat je moet weten over een canal cruise door Amsterdam!

Bezienswaardigheden vanaf het water

Een canal cruise, of rondvaart, is een geweldige manier om het ingewikkelde netwerk van grachten in Amsterdam te verkennen en meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis van de stad. Een canal cruise biedt bezoekers een unieke kans om Amsterdam vanuit een heel ander perspectief te zien terwijl je door de waterwegen glijdt. Je kunt zo genieten van prachtige bezienswaardigheden, met uitzicht op de Amsterdamse architectuur, variërend van klassieke gebouwen tot moderne monumenten.

Hoe lang duurt een canal cruise door Amsterdam?

Een canal cruise Amsterdam kan gemiddeld tussen de één en twee uur duren, afhankelijk van het bedrijf of de touroperator die je kiest. Een privé canal cruise voor groepen kunnen langer of korter duren, afhankelijk van de pakketten die je kiest en het type boot dat je huurt. Afhankelijk van de canal cruise door Amsterdam die je kiest, kan de kapitein of host je ook een interessant inzicht geven in de geschiedenis en cultuur van Amsterdam, en je wijzen op de beste bezienswaardigheden van Amsterdam. Check van tevoren dus goed of dit ook voor de cruise geldt die je gekozen hebt.

Een canal cruise door Amsterdam
Een canal cruise door Amsterdam

Activiteiten en arrangementen tijdens je cruise

Er zijn daarnaast verschillende bedrijven die speciale arrangementen aanbieden tijdens een cruise door Amsterdam. Zo kun je je ervaring compleet maken met hapjes en drankjes of zelfs genieten van een compleet diner of BBQ op het water. Ook kun je met een deskundige gids meer te leren over de Amsterdamse geschiedenis en cultuur.

Een canal cruise door Amsterdam voor groepen

Als je geïnteresseerd bent in een meer unieke ervaring, zijn er verschillende bedrijven die een privé canal cruise door Amsterdam aanbieden met kleinere boten. Deze rondvaarten bieden bezoekers een intiemere kijk op Amsterdam, terwijl je de grachten verkent, weg van de drukte van grotere groepen. Dit is een ideaal uitstapje voor familie, vrienden of collega’s, en zijn geschikt voor groepen van 10 tot 100 personen.

Voordat je onderweg gaat

Het is tenslotte altijd belangrijk om van tevoren bij de touroperator na te vragen welke voorzieningen bij je canal cruise door Amsterdam zijn inbegrepen, zoals snacks of drankjes. Ook is het erg aan te raden om je uitstapje op tijd te boeken. Zorg er daarnaast voor dat je je goed kleedt voor het weer en dat je je camera niet thuis laat. Welke canal cruise door Amsterdam je ook kiest, het zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn die je zal helpen meer te leren over Amsterdam en haar uitgebreide geschiedenis!

Lees ook: 5 originele manieren om Nederland te ontdekken

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link