Wereldreizigers.nl
huis-in-amerika
Home » Gesponsord » De vijf mooiste landen om te wonen in het buitenland

De vijf mooiste landen om te wonen in het buitenland

Droom jij ervan om te emigreren naar het buitenland? Of wil je een nieuwe baan combineren met een langdurig verblijf? Natuurlijk zijn er in Nederland ook mooie plekken om te wonen, maar hoe gaaf is het om op een nieuwe, buitenlandse bestemming een eigen plekje te zoeken. In deze blog vertellen we over de vijf mooiste landen in het buitenland om te wonen.

Spanje

Houd je van lange zomers, veel zon en een warm klimaat? Dan is Spanje een heel geschikt land voor jou. De zonnige weersomstandigheden in combinatie met het kustklimaat zorgen voor een aangenaam verblijf. En wordt het te warm gedurende de dag, dan kun je een voorbeeld nemen aan het aanpassingsvermogen van de Spanjaarden. De siësta is namelijk niet voor niets in het leven geroepen, maar zorgt ervoor dat je kunt ontspannen tijdens de heetste uren van de dag.

De prachtige straten van Madrid in Spanje
De prachtige straten van Madrid in Spanje

Wonen in Spanje is een stuk goedkoper dan in Nederland. Een appartement, bungalow of villa kopen is zeer aantrekkelijk, terwijl ook de kosten voor het levensonderhoud lager liggen dan in Nederland. Daarbij geldt natuurlijk wel dat de grote steden, zoals Barcelona of Madrid, qua prijzen een stuk hoger liggen dan de minder populaire of dunbevolkte regio’s van het land.

Amerika

Amerika, of de Verenigde Staten, is zeer divers qua klimaat, landschappen en omgevingen. De grote oppervlakte van het land biedt variatie aan klimaten: van een subtropisch warm klimaat tot een koeler toendraklimaat. Wellicht is geen enkel ander land zelfs zo divers, waardoor er voor iedereen wel een geschikte plek is om te wonen. Door de grootte van het land is het ook ruimtelijker ingedeeld dan Nederland. Snelwegen, woonwijken en percelen zijn ruimer, met uitzonderingen daargelaten, wat je een gevoel van ruimte en rust kan geven.

Een typisch Amerikaans huis met een Amerikaanse Pickup
Een typisch Amerikaans huis met een Amerikaanse Pickup

Naast de verscheidene klimaten zijn er meer verschillen op het gebied van wonen en werken in Amerika ten opzichte van Nederland. Zo zijn er in Amerika veel grotere verschillen tussen arm en rijk en zijn verzekeringen en belastingen heel anders geregeld. Ook staat Amerika bekend om haar eindeloze mogelijkheden – de “American Dream” – en is er zeker op het gebied van werk en ontplooiing veel te ontdekken. Denk jij erover na om te verhuizen naar Amerika? Dan kan Transpack je ondersteunen bij alle douaneformaliteiten en het verschepen van jouw inboedel.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat al jaren bekend als het mooiste land ter wereld. En wij snappen wel waarom! Het overweldigende landschap biedt rust en ruimte, de inwoners zijn sociaal en toegankelijk en het land geeft een geweldig gevoel van vrijheid. Geen wonder dus dat er zoveel mensen dromen om te emigreren naar deze prachtige plek op de wereld.

Lees ook: Het leven in Australië | Poseren, studeren en verhuizen

Overweldigend landschap in Nieuw-Zeeland
Overweldigend landschap in Nieuw-Zeeland

De voertaal in het land is Engels, wat emigratie een stuk gemakkelijker maakt. Wil je in aanmerking komen voor een visum, dan kun je terecht met een tijdelijk studentenvisum, een Skilled Migrant Visum of een visum voor onbepaalde tijd. Het proces is echter complex en langdurig, begin dus op tijd met informeren naar alle mogelijkheden. Je kunt hiervoor terecht bij de ambassade of een emigratie specialist, zoals Transpack.

Curaçao

Witte stranden, een blauwe zee en warmte temperaturen. Hoewel Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden lijkt het klimaat zeker niet op dat van Nederland. Andere verschillen zijn iets minder ingrijpend: zo wordt er op Curaçao ook Nederlands gesproken en wordt er zelfs met de (Antilliaanse) gulden betaald. Wil je verhuizen naar Curaçao, dan wordt er wel van een emigratie gesproken. Dat betekent echter niet dat je zonder voorbereiding kunt emigreren naar het land.

Witte stranden en blauwe zee in Curaçao
Witte stranden en blauwe zee in Curaçao

Als Nederlands staatsburger kun je maximaal 6 maanden op het eiland verblijven zonder speciale verblijfs- en werkvergunning. Wil je echter permanent verblijven, dan dien je je uit te schrijven in Nederland in te schrijven in het bevolkingsregister van Curaçao. Wanneer je alle stappen hebt ondernomen en daadwerkelijk gaat verhuizen, kun je ervoor kiezen om jouw inboedel en spullen mee te verhuizen. De goedkoopste optie is om gebruik te maken van zeevracht. Dit duurt enkele weken, maar is veruit de goedkoopste optie. Met Transpack, een internationaal verhuisbedrijf gespecialiseerd in emigraties, kun je al vanaf €272,- van Amsterdam verhuizen naar Curaçao.

Zweden

Een bestemming die heel anders is dan de rest in deze blog, maar zeker niet minder mooi. Bij Zweden denk je al snel aan IKEA, Zweedse balletjes en knäckebröd. Maar Zweden heeft veel meer te bieden dan dat, namelijk veel rust, natuur en ruimte. En wil je niet te veel rust, dan bieden steden als Stockholm of Göteborg ook veel moois.

Rust en ruimte in Zweden
Rust en ruimte in Zweden

Om permanent te verblijven in Zweden kun je gebruikmaken van het verblijfsrecht voor EU-burgers. Dit verblijfsrecht geldt indien je een werknemer, ondernemer of student bent óf wanneer je genoeg middelen hebt om jezelf te onderhouden. Om je in te kunnen schrijven in het bevolkingsregister dien je bovenstaande aan te kunnen tonen. Daarnaast gelden er in Zweden ook andere belastingen of regels op het gebied van een woning kopen/huren of bijvoorbeeld het basisonderwijs voor kinderen. Een grote plus is dat via de eigen Zweedse gemeente gratis taallessen worden aangeboden om de Zweedse taal onder de knie te krijgen. 

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link