Wereldreizigers.nl
Home » Gesponsord » Dit item is onmisbaar in iedere reiskoffer

Dit item is onmisbaar in iedere reiskoffer

Wie regelmatig op reis gaat maakt ongetwijfeld gebruik van een inpaklijst. Deze zijn vaak kant en klaar te vinden op internet, maar naarmate je meer reist, pas je deze inpaklijst vaak aan op je eigen manier van reizen. Als je bijvoorbeeld graag met een camper op pad gaat, heb je toch andere spullen nodig dan als je vijf maanden gaat backpacken in Azië. En ook je reisgezelschap is van groot belang op de inpaklijst; met jonge kinderen neem je andere spullen mee als wanneer je met een vriendin een stedentrip maakt. Wat echter in geen enkele reiskoffer kan ontbreken, is een klein maar handig item dat voor iedere bestemming bruikbaar is en wat door zowel jong als oud gedragen wordt. Waar we het over hebben? De zonnebril natuurlijk!

Lees ook: Een goede powerbank | Een onmisbare reisgadget voor wereldreizigers

Waarom mag een zonnebril niet ontbreken op reis?

Waar je ook naartoe gaat met op reis, een zonnebril is altijd handig. Als je de sneeuw opzoekt is het handig om een zonnebril te dragen zodat je niet verblind wordt door de weerkaatsing van de zon op de witte sneeuw. Als je met een camper op pad gaat is een zonnebril handig voor tijdens het rijden. En heb je een strandvakantie dan spreekt het gebruik van een zonnebril natuurlijk voor zich. Daarnaast is een zonnebril dames of heren zonnebril natuurlijk ook gewoon een mooi fashionitem.

Waarom zou je een zonnebril dragen?

Allereerst draag je een zonnebril ter bescherming van je ogen. Schadelijke UV-stralen kunnen je ogen tijdelijk of zelfs onherstelbaar beschadigen, mocht je teveel in de zon kijken. Op andere plaatsen in de wereld is de straling soms schadelijker dan in Nederland, dus de zon kan zeer verradelijk zijn. Daarnaast draag je een zonnebril ook om je zicht ter plekke te beschermen. Een laaghangende zon terwijl jij op je scooter door de bergen rijdt kan levensgevaarlijk zijn, als je daardoor een overstekende geit niet ziet aankomen. Je zou niet de eerste zijn die door de felle zonlicht verblindt wordt en zo een ongeluk krijgt. Een zonnebril draag je daarom dus ook voor je eigen veiligheid, maar ook die van anderen.

Wat voor zonnebril kun je het best meenemen?

De ene zonnebril is de andere niet en de ene zonnebril leent zich beter voor gebruik in de sneeuw dan in de zon, maar verder zijn er niet veel ‘regels’ op het gebied van zonnebrillen. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat wanneer je in het dagelijks leven een bril draagt je gaat voor een zonnebril op sterkte. Maar voor de rest is het helemaal aan jou. Een pilotenbril, houten zonnebril, een bril met een ander kek montuurtje; het mag allemaal. Kies voor als je op reis gaat overigens niet voor een té dure zonnebril (of sluit een goede reisverzekering af!), want je zou niet de eerste zijn die op reis z’n dure zonnebril in een overvolle bus laat liggen of die per ongeluk in een hotelkamer neerploft op diezelfde dure zonnebril. 

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl means 'World Travellers' in Dutch. Get inspired, get onboard!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Translate »
Copy link